Νέα δημοσιεύματα από την Βραζιλία αναφέρουν ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης βρίσκεται σε συζητήσεις για μια πιθανή επένδυση ή συνεργασία με τη βραζιλιάνικη ομάδα Μποταφόγκο.

Σύμφωνα με αυτά τα σενάρια, οι συζητήσεις αφορούν τη συνεργασία με τον Τζον Τέξτορ, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της Μποταφόγκο, ώστε ο βραζιλιάνιος σύλλογος να ενταχθεί στο δίκτυο πολλαπλών συλλόγων (multi-club network) του Βαγγέλη Μαρινάκη, στο οποίο ήδη ανήκουν ο Ολυμπιακός, η Νότιγχαμ Φόρεστ και η Ρίο Άβε.

Ειδικότερα, κάποια δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης ενδέχεται να γίνει βασικός μέτοχος της Μποταφόγκο και ο Τζον Τέξτορ ενδέχεται να παραμείνει ως μειοψηφικός εταίρος σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η συμφωνία, με την επένδυση ενδεχομένως να φτάνει τα 200 εκατομμύρια δολάρια, όπως αναφέρεται

Προς το παρόν, δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση ή επιβεβαίωση από την πλευρά Μαρινάκη ή την Μποταφόγκο σχετικά με το μέγεθος ή την ολοκλήρωση μιας τέτοιας "τεράστιας" επένδυσης.

Η Σάο Πάολο και οι φήμες για 100 εκατομμύρια ευρώ

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει δείξει ενδιαφέρον για την επέκταση του ποδοσφαιρικού του χαρτοφυλακίου στη Νότια Αμερική, με παλαιότερα δημοσιεύματα να τον συνδέουν και με τη Σάο Πάολο (με ένα ποσό επένδυσης να φημολογείται περίπου στα 100 εκατομμύρια ευρώ σε βάθος πενταετίας για την περίπτωση της Σάο Πάολο).

Είναι γεγονός ότι ο Έλληνας επιχειρηματίας συνεχίζει να επενδύει στον χώρο του ποδοσφαίρου σε διεθνές επίπεδο, αλλά για την Μποταφόγκο, οι πληροφορίες παραμένουν προς το παρόν στο επίπεδο των σεναρίων και των συζητήσεων.