Σε σοκ έχει βυθιστεί η φινλανδική ποδοσφαιρική κοινότητα, καθώς η Χάκα, λίγες ημέρες μετά τον υποβιβασμό της από την Veikkausliiga, είδε το ιστορικό της γήπεδο να καταστρέφεται από φωτιά. Το περιστατικό σημειώθηκε στο Tehtaan kenttä στο Βαλκεακόσκι, όπου τρεις ανήλικοι κάτω των 15 ετών εμπλέκονται στην πρόκληση της πυρκαγιάς. Οι δράστες έκαψαν μία από τις ξύλινες κερκίδες και προκάλεσαν ζημιές στο τεχνητό χορτάρι.
Οι αρχές διερευνούν το γεγονός ως εμπρησμό, ωστόσο οι εμπλεκόμενοι λόγω ηλικίας δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ποινικές διώξεις. Παράλληλα, οι τοπικές αρχές τόνισαν ότι η ευθύνη για την αποκατάσταση των ζημιών παραμένει, παρά τις νομικές περιοριστικές διατάξεις.
Διαβάστε επίσης...
EL FC HAKA DESCENDIÓ Y PRENDIERON FUEGO SU ESTADIO
Uno de los clubes más grandes de Finlandia vive las horas más difíciles de su historia: después de terminar último del Grupo B con 17 puntos, el equipo perdió la categoría
Consumada la caída, el tema se le fue de… pic.twitter.com/CoOZg4RAlS — Diario Olé (@DiarioOle) December 10, 2025
Το Tehtaan kenttä, χτισμένο το 1934, έχει φιλοξενήσει αναρίθμητους φιλάθλους και σημαντικά πρωταθλήματα της Χάκα. Ο πρόεδρος του συλλόγου επισήμανε ότι οι οικονομικές και λειτουργικές συνέπειες της καταστροφής είναι σοβαρές και ζήτησε την υποστήριξη της τοπικής κοινότητας για την αποκατάσταση του γηπέδου.
#FanáticosPlus | ¡INSÓLITO!
El FC Haka, uno de los clubes más grandes de Finlandia, descendió tras terminar último del Grupo B con 17 puntos. Tras la caída, un grupo de jóvenes incendiaron el estadio The factory field.
Video: Redes Sociales. pic.twitter.com/lrJCeENlwM — Fanáticos + (@FanaticosGMV) December 11, 2025
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο