Τον Πεπ Γκουαρντιόλα ήθελε η ιταλική ομοσπονδία για νέο προπονητή στη «σκουάντρα ατζούρα», ωστόσο θα συμβιβαστεί με τον Αντρέα Πίρλο, όπως όλα δείχνουν.

Σύμφωνα με το ιταλικό Sky Sports, ο Πάολο Μαλντίνι και ο Λεονάρντο -που έχουν αναλάβει σημαντικά πόστα στην ομοσπονδία της γειτονικής χώρας- βλέποντας ότι δεν είχε τύχη η προσπάθειά τους να συμφωνήσουν με τον πρώην προπονητή της Μάντσεστερ Σίτι κι ενώ άκουσαν «όχι» και από τον Κάρλο Αντσελότι (έχει συμβόλαιο έως το 2030 με τη Βραζιλία) στράφηκαν στον παλαίμαχο άσο των Μίλαν και Γιουβέντους.

O Αντρέα Πίρλο
AP

Ο 47χρονος τεχνικός είναι στον πάγκο της Γιουνάιτεντ FC, oμάδας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αλλά -βάσει πάντα του ιταλικού δημοσιεύματος- αποτελεί επιλογή του Μαλντίνι, με τους δυο τους να γνωρίζονται άριστα από τη συνύπαρξή τους ως παίκτες της Μίλαν.

Ως προπονητής, πάντως, ο Πίρλο δεν έχει καταγράψει κάτι αξιόλογο μέχρι στιγμής, απέτυχε στη Γιουβέντους τη σεζόν 2020-21, ενώ έχει περάσει και από Καραγκιουμρούκ και Σαμπντόρια.