Facebook Pixel Όχι άλλα θύματα του φασισμού!
Life
| 2013-10-28 09:30:00

Όχι άλλα θύματα του φασισμού!

Όχι άλλα θύματα του φασισμού!

Έναν εξαιρετικό ποιοτικό διαχωρισμό του ναζισμού και του φασισμού κάνει η Έλενα Φάκου, ξεκαθαρίζοντας ότι το ΟΧΙ του Μεταξά έγινε πράξη από τον λαό. Σήμερα κανένας πολιτικός δεν είπε ΟΧΙ...

"Έχει επικρατήσει η άποψη ότι ο φασισμός και ο ναζισμός είναι το ίδιο πράγμα. Αυτό οφείλεται στη συμμαχία των Ιταλών φασιστών και των Γερμανών ναζί στο Β' παγκόσμιο, καθώς και στο ότι τα δυο αυτά καθεστώτα έμοιαζαν, από κάποιες απόψεις, μεταξύ τους. Σήμερα η λέξη φασίστας είναι συνώνυμη του ναζιστής και τείνει πλέον να γίνει και του πατριώτης ( ποιός να φταίει άραγε;...)

Ο φασισμός στον πυρήνα της θεωρίας του έχει το οικονομικό του σύστημα και τη θεωρία κρατικής λειτουργίας του. Αφορά, δηλαδή, περισσότερο την οικονομία και το κράτος. Ο ναζισμός, από την άλλη, στηρίζεται στη φυλετική του θεωρία -η οποία δεν υπάρχει στον φασισμό- και στις αντιλήψεις του περί ζωής και ηθικής. Στον ναζισμό η οικονομία και το κράτος είναι απλώς μέσα και όχι ο απώτερος σκοπός. Με λίγα λόγια, ο φασισμός είναι περισσότερο οικονομικό και κρατικό σύστημα, ενώ ο ναζισμός στηρίζεται πιο πολύ σε φυλετικές και ηθικές αντιλήψεις.Η κύρια αιτία που συνδέονται ιστορικά είναι η συμμαχία των Ιταλών φασιστών και των Γερμανών ναζί."

... κάπως έτσι ερμηνεύουν οι «ειδικοί» τα φαινόμενα του φασισμού και του ναζισμού, τα οποία αφού αποδεδειγμένα αιματοκύλησαν ολόκληρη την ανθρωπότητα, ακόμη υπάρχουν αναπόσπαστα τις περισσότερες φορές και μάλιστα αναβιώνουν ύπουλα όπου βρίσκουν αδύναμα κράτη, απελπισμένους λαούς και πονεμένες κοινωνίες.

Η φετινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου μάς βρίσκει σε μια περίεργη κοινωνικοπολιτική κατάσταση ως Έλληνες. Τότε, η επίθεση των Ιταλών και των Γερμανών γινόταν με όπλα προκειμένου να κερδίσουν τον πόλεμο και να κατακτήσουν τα εδάφη μας. Είπαμε ΟΧΙ στο φασιστικό μέτωπο των δυνάμεων του Άξονα, «οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες» δήλωσε ο Τσώρτσιλ, αλλά δεν αποφύγαμε τους κατακτητές έστω για μερικά χρόνια.

Η Ελληνική Σημαία κατέβηκε από την Ακρόπολη και στη θέση της υψώθηκε αυτή του Γ΄ Ραιχ, αυτή που κάποιοι «Eλληνες εθνικιστές» όπως τολμούν να αυτοαποκαλούνται, χαιρετούν ναζιστικά σε φωτογραφικά ντοκουμέντα φορώντας και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά ενδύματα και αξεσουάρ του στρατού του Αδόλφου Χίτλερ. Οι νεκροί Έλληνες από το πέρασμα του στρατού του "Φύρερ" στην Ελλάδα ήταν χιλιάδες. Είτε στο μέτωπο, είτε στην αντίσταση, είτε στις ομαδικές εκτελέσεις, είτε από την πείνα της κατοχής.

Σήμερα, η Ελλάδα και πάλι βρίσκεται «υπόδουλη» στη Γερμανία υπο μια έννοια, αλλά το όπλο των ξένων για την κατάκτηση της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας είναι τα δάνεια. Ο πόλεμος των ’10 είναι οικονομικός. Και στην Ψαροκώσταινα, οι απατεώνες πολιτικοί απ’τη μια, τσακώνονται με τους φασίστες ομοεθνείς τους πολιτικούς(;) για το ποιος είναι χειρότερος.

Κι ανάμεσα σε όλα αυτά, ένας νεκρός. Νεκρός από μαχαίρι ακροδεξιού. Νεκρός από μαχαίρι ενός μπουνταλάδικου αγράμματου δασκαλεμένου πιονιού. ΟΧΙ. ΌΧΙ ΆΛΛΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ. Καταδικάζουμε το φασισμό απ’οπου κι αν προέρχεται κι όποια μορφή κι αν έχει.

Μας διδάξανε στα βιβλία της ιστορίας ότι το ΟΧΙ το είπε ο Μεταξάς. Το ΟΧΙ μπορεί να το είπε ο Μεταξάς, αλλά το έκανε πράξη ο λαός. Ο δικος σου, ο δικος μου, ο δικός του πρόγονος.Και οι λαοί αλληλοσκοτωθήκανε γιατί έτσι γούσταρε ένας παράφρων.Κι έτσι έγινε και πρίν απο αυτόν τον πόλεμο κι έτσι έγινε και μετά, κι έτσι θα γίνεται και στο μέλλον. Οι "ισχυροι" θα βάζουν τους λαούς να σφάζονται για τα συμφέροντα των λίγων.

Σήμερα, κανείς πολιτικός δεν είπε ΟΧΙ εκεί που έπρεπε. Πρέπει και να το πούμε και να το πράξουμε μόνοι μας.

Και κάτι τελευταίο. Το 1922 ο παππούς μου ήρθε από τη Σμύρνη στην Αθήνα ως πρόσφυγας. Τουρκόσπορο τον φώναζαν κι όλες οι πόρτες ήταν κλειστές. Το 1940 ήρθε το ΟΧΙ. Έλληνα τον φώναζαν και πολέμησε στην πρώτη γραμμή του μετώπου. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Kαι προς αποκατάσταση των παρεξηγήσεων, περί της "ελληνικότητας" του συμβόλου της Σβάστικας και του χαιρετισμού με το δεξί χέρι υψωμένο και ανοικτή την παλάμη, στο βίντεο αυτό δεν παρελαύνουν Έλληνες, δεν τραγουδάνε Έλληνες ούτε χαιρετάνε Έλληνες.

Για τη φωτογράφηση ευχαριστώ τους συντελεστές :
Φωτογράφος : John Tsilidis
Μake up artist-Hair Styling : Μαρία Βογιατζή
Nail Artist: Εμμανουέλα Μπιντέλα
Edit : Eιρήνη Ζήλου
Κόσμημα : Αποκλειστική Χειροποίητη Δημιουργία Μa Li Ya
Εσώρουχα : Intimissimi, Yamamay, MED

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags