Facebook Pixel Νόβακ Τζόκοβιτς - Στέφανος Τσιτσιπάς: Σαν να το πήρε ο Τσιτσιπάς! Λύγισε από τον σπουδαίο Τζόκοβιτς με 3-2 - Δεν αργεί ο τίτλος Στέφανε!
Άλλα Σπορ
| 2021-06-13 20:25:00

Σαν να το πήρε ο Τσιτσιπάς! Λύγισε από τον σπουδαίο Τζόκοβιτς με 3-2 - Δεν αργεί ο τίτλος Στέφανε!

Sportdog Team
Σαν να το πήρε ο Τσιτσιπάς! Λύγισε από τον σπουδαίο Τζόκοβιτς με 3-2 - Δεν αργεί ο τίτλος Στέφανε!

Ύστερα από έναν εκπληκτικό τελικό, όπου ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 2-0, ο Νόβακ Τζόκοβιτς έκανε την ανατροπή και με 3-2 σετ, κατέκτησε το Roland Garros! Παρόλα αυτά, η εμφάνιση του Έλληνα τενίστα έδειξε ότι οι τίτλοι σε Γκραν Σλαμ δεν θα αργήσουν να έρθουν!

Νόβακ Τζόκοβιτς - Στέφανος Τσιτσιπάς: O Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν φανταστικός και προηγήθηκε με 2-0 σετ στον πρώτο του τελικό, αλλά έχασε τον τίτλο στο Παρίσι με 6-7 (6), 2-6, 6-3, 6-2, 6-4 από τον Νόβακ Τζόκοβιτς που έφτασε στα 19 Γκραν Σλαμ και στο δεύτερο τρόπαιο του σε Roland Garros.

Αυτός είναι ο 2ος Γκραν Σλαμ τίτλος του Τζόκοβιτς για το 2021 και το 6ο παιχνίδι που επιστρέφει από το 0-2. Παράλληλα φτάνει τους 84 τίτλους καριέρας.

Από σήμερα, o Σέρβος έχει πλέον μόνο έναν τίτλο λιγότερο σε Γκραν Σλαμ από τους Ράφα Ναδάλ και Ρότζερ Φέντερερ, οι οποίοι μετρούν 20, ενώ έχει την ευκαιρία να τους «πιάσει» στα δύο Major τουρνουά που απομένουν για φέτος. Από απόψε, ο «Νόλε» είναι ο πρώτος τενίστας, στην εποχή των Όπεν και ο 3ος όλων των εποχών, που έχει κατακτήσει όλα τα Γκραν Σλαμ από τουλάχιστον 2 φορές. 

Το Νο 5 της παγκόσμιας κατάταξης, Στέφανος Τσιτσιπάς, ήθελε να γίνει ο πρώτος τενίστας από τη νέα γενιά (next gen) που κατέκτησε τίτλο σε Μajor διοργάνωση, αλλά θα πρέπει να περιμένει λίγο ακόμη, αλλά όχι για πολύ με τέτοιες εμφανίσεις. Ο Τσιτσιπάς έχασε την ευκαιρία να γίνει και ο νεότερος κάτοχος (22 ετών, 305 ημερών) του τίτλου του Roland Garros μετά από τον Ναδάλ το 2005 (19 ετών, 2 ημερών).

Στο αγωνιστικό μέρος, με τη γνωστή επιθετική τακτική του, με άσσους, αλλά και με εξαιρετικές άμυνες αυτή τη φορά, ο Τσιτσιπάς έδειξε ψυχικά αποθέματα στο τέλος του πρώτου σετ, όταν από το 6-5 υπέρ του Τζόκοβιτς με σετ πόιντ (6-7) έκανε το 1-0 μετά από 68 λεπτά αγώνα. Ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο 2ο σετ χαλώντας το μυαλό του Σέρβου (2-6) που έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο.

Ο έμπειρος Τζόκοβιτς βρήκε τρόπο να διαχειριστεί την πίεση, ανέβασε την απόδοσή του εν συνεχεία και μείωσε σε 1-2 με 6-3. Ακόμη πιο εύκολα έφτασε στην ισοφάριση (2-2) ο Τζόκοβιτς (6-2) και όλα θα κρίνονταν σε 5ο και τελευταίο σετ.

Το Νο 1 του κόσμου προηγήθηκε με 3-1, ο Τσιτσιπάς μείωσε σε 3-2 και 4-3, αλλά αντί να αξιοποιήσει την ευκαιρία και να ισοφαρίσει, από δικά του λάθη επέτρεψε στον Τζόκοβιτς να προσπεράσει με 5-3. Αντέδρασε πάντως, κάνοντας το 5-4 ο "Τsitsifast". Στο τελευταίο game, o Τσιτσιπάς πάλεψε, αλλά στο τέλος... έπεσε μαχόμενος, 6-4. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags