Facebook Pixel Στέφανος Τσιτσιπάς: Σίφουνας στους 16 ο Τσιτσιπάς - Καθάρισε... για πλάκα με ολοκληρωτική εμφάνιση (ΒΙΝΤΕΟ)
Άλλα Σπορ
| 2022-05-28 19:30:00

Σίφουνας στους 16 ο Τσιτσιπάς - Καθάρισε... για πλάκα με ολοκληρωτική εμφάνιση (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Σίφουνας στους 16 ο Τσιτσιπάς - Καθάρισε... για πλάκα με ολοκληρωτική εμφάνιση (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας κυριάρχησε απόλυτα κόντρα στον Σουηδό Iμέρ και τον άφησε εκτός Roland Garros, παίρνοντας άνετη νίκη με 3-0 σετ (6-2, 6-2, 6-1).

Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς κόντρα στον Μίκαελ Ιμέρ, τον οποίο νίκησε με 3-0 σετ και πέρασε στη φάση των 16 του Roland Garros για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Εκεί θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Χόλγκερ Ρούνε (Δανία)-Ούγκο Γκαστόν (Γαλλία), οι οποίοι αγωνίζονται το βράδυ του Σαββάτου (28/5).  

Τα σετ: 6-2, 6-2, 6-1

Μετά από δύο αρκετά δύσκολες προκρίσεις τους δύο πρώτους γύρους κόντρα στον Ιταλό Λορέντζο Μουζέτι (3-2) και τον Τσέχο Ζντένεκ Κόλαρ (3-1), ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν εξαιρετικός απ’ την αρχή κόντρα στον Ίμερ (νο95 στην παγκόσμια κατάταξη) και δεν του άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης, παραχωρώντας του σε όλο τον αγώνα μόλις 7 πόντους απ’ το δικό του σερβίς (34/41). Με τη νίκη αυτή, ο Τσιτσιπάς έκανε πλέον το «4 στα 4» στις αναμετρήσεις με τον Ίμερ, αν κι αυτή ήταν μόλις η πρώτη στη χωμάτινη επιφάνεια...

Στο κορτ “ Suzanne Lenglen”, ο Τσιτσιπάς βρήκε τον ρυθμό του μετά το 4ο γκέιμ (2-2) κι άρχισε να «απορροφάει» πολύ καλύτερα τις επιθέσεις του Ίμερ. Στο 5ο γκέιμ, ο 23χρονος πρωταθλητής έκανε το πρώτο μπρέικ (3-2) για να ακολουθήσουν δύο εντυπωσιακά love-games, στα οποία δεν έχασε ούτε πόντο, με αποτέλεσμα να φτάσει εύκολα στο 5-2 κι από εκεί να «κλείσει» το πρώτο σετ (6-2), κρατώντας άνετα το σερβίς του.

Η κυριαρχία του Τσιτσιπά στο κορτ αποτυπώθηκε ακόμη πιο έντονα στο δεύτερο σετ, όπου μετά την αρχική ισορροπία (2-2) και τη χαμένη ευκαιρία του για μπρέικ στο 3ο γκέιμ (χαμένο, διπλό μπρέικ πόιντ), ακολούθησε μία εντυπωσιακή επίθεση απ’ τον Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος πήρε και τα τέσσερα επόμενα γκέιμς, έχοντας 19 στους 22 κερδισμένους πόντους, απέναντι σ’ έναν Ίμερ που δεν είχε «απαντήσεις».

Με το 5ο του μπρέικ στον αγώνα ξεκίνησε ο Τσιτσιπάς και στο τρίτο σετ, αντέχοντας στην πίεση του Ίμερ στο πρώτο γκέιμ. Ο 23χρονος Έλληνας άσος συνέχισε στο ίδιο τέμπο και στα επόμενα γκέιμ, έχοντας υποδειγματικές απαντήσεις, όσο κι αν ο Σουηδός προσπαθούσε να τον πιέσει στο backhand του (ειδικά στο τέταρτο γκέιμ) με αποτέλεσμα να φτάσει πανεύκολα στο 4-0. Ο Ίμερ αξιοποίησε ορισμένα λάθη του Τσιτσιπά στο 5ο γκέιμ και μείωσε σε 4-1, όμως ο 23χρονος πρωταθλητής, αφού πρώτα κράτησε το σερβίς του, στη συνέχεια με το 7ο μπρέικ του, «τελείωσε» τον αγώνα με 6-1 μέσα σε 1 ώρα και 32 λεπτά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags