Facebook Pixel Μαρία Σάκκαρη: Την πήρε ο... αέρας - "Λύγισε" από την Πεγκούλα κι έμεινε εκτός τελικού η Σάκκαρη
Άλλα Σπορ
| 2023-02-17 17:49:00

Την πήρε ο... αέρας - "Λύγισε" από την Πεγκούλα κι έμεινε εκτός τελικού η Σάκκαρη (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Την πήρε ο... αέρας - "Λύγισε" από την Πεγκούλα κι έμεινε εκτός τελικού η Σάκκαρη (ΒΙΝΤΕΟ)

Ήττα για τη Μαρία με 2-1 σετ και πρόκριση για την Πεγκούλα στον τελικό του τουρνουά της Ντόχα, σε έναν ημιτελικό που διεξήχθη με πολύ δυνατό αέρα.

H Mαρία Σάκκαρη δεν μπόρεσε να διαχειριστεί όπως θα ήθελε τις πολύ δύσκολες συνθήκες της Ντόχα και έμεινε εκτός τελικού στο Qatar Open.

Ο δυνατός αέρας «έπληξε» και τις δύο, όμως η Τζέσικα Πεγκούλα (Νο.5) έπαιξε λίγο πιο έξυπνα, σέρβιρε καλύτερα και κατάφερε να πάρει τη νίκη με 6-2, 4-6, 6-1 σε 2 ώρες.

Θα διεκδικήσει αύριο (18/2) τον τρίτο τίτλο στην καριέρα της και η αντίπαλός θα προκύψει από τον αγώνα ανάμεσα στην Ίγκα Σβιόντεκ και τη Βερόνικα Κουντερμέτοβα.

Η Μαρία φάνηκε να αιφνιδιάζεται από την κατάσταση στο ξεκίνημα του ματς και με δύο μπρέικ της Πεγκούλα βρέθηκε πίσω στο σκορ με 4-1. Κατάφερε να σπάσει μια φορά το σερβίς της 28χρονης Αμερικανίδας και να μειώσει σε 4-2, όμως δεν έβρισκε λύσεις όταν είχε στα δικά της χέρια τις μπάλες, με αποτέλεσμα να χάσει τελικά το σετ με 6-2.

Η πρόκριση άρχισε να απομακρύνεται ακόμα περισσότερο όταν η Πεγκούλα πέτυχε μπρέικ και στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ, όμως παρά τα... νεύρα της η Μαρία δεν το έβαλε κάτω...

Ισοφάρισε σε 2-2 και στη συνέχεια, παρότι έχασε για άλλη μια φορά το σερβίς της και έμεινε πίσω με 4-2, έφερε τα πάνω κάτω και βρέθηκε για πρώτη φορά σε όλο το ματς μπροστά στο σκορ (4-5. Η Πεγκούλα, λοιπόν, σέρβιρε υπό πίεση σε αυτό το σημείο, υπέπεσε σε λάθη και η Μαρία εκμεταλλεύτηκε το δεύτερο σετ πόιντ της με το double fault της Αμερικανίδας

Η Πεγκούλα ξεκίνησε καλά και το τρίτο σετ, αλλά το μπρέικ σε αυτόν τον αγώνα δεν σήμαινε και πολλά. Η Μαρία είχε την άμεση απάντηση (1-1), αλλά αυτό ήταν και το τελευταίο γκέιμ που πήρε η 27χρονη Ελληνίδα, αφού η Νο.4 τενίστρια στον κόσμο έκλεισε τον αγώνα με το τέταρτο μπρέικ της στο σετ.

Η Μαρία τώρα στρέφει το βλέμμα της στο Ντουμπάι, όπου θα διεξαχθεί την προσεχή εβδομάδα το πρώτο WTA 1000 της χρονιάς. Φεύγει από το Κατάρ έχοντας χάσει τον δεύτερο σερί ημιτελικό της στη χώρα και στη σεζόν, ωστόσο τα μηνύματα ήταν θετικά εν όψει των πολύ δύσκολων εβδομάδων που έρχονται.

Κανείς δεν μπορεί, πάντως, να πει ότι δεν έκανε μεγάλη προσπάθεια σήμερα, έστω και σε αυτές τις συνθήκες, έστω και αν πέρασαν μόνο λίγες ώρες από την ολοκλήρωση του «σκληρού» αγώνα της κόντρα στην Καρολίν Γκαρσιά χθες το βράδυ.

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags