Facebook Pixel Μαρία Σάκκαρη - Στέφανος Τσιτσιπάς: Αποκλείστηκε νωρίς-νωρίς ο Τσιτσιπάς, στις "16" του Indian Wells με απίστευτη ανατροπή η Σάκκαρη (Vid)
Άλλα Σπορ
| 2023-03-11 08:47:00

Αποκλείστηκε νωρίς-νωρίς ο Τσιτσιπάς, στις "16" του Indian Wells με απίστευτη ανατροπή η Σάκκαρη (Vid)

Sportdog Team
Αποκλείστηκε νωρίς-νωρίς ο Τσιτσιπάς, στις "16" του Indian Wells με απίστευτη ανατροπή η Σάκκαρη (Vid)

Η Μαρία Σάκκαρη σημείωσε την πρώτη της νίκη σε τέσσερις προσπάθειες κόντρα στη Σέλμπι Ρότζερς στον 2ο γύρο του BNP Paribas Open, Indian Wells, φτάνοντας στην επιτυχία με ανατροπή.

Μετά από 2 ώρες και 4 λεπτά, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ( Νο 7) και περσινή φιναλίστ έφτασε στη νίκη με 2-6, 6-4, 6-0, σε ένα παιχνίδι που λόγω βροχής άργησε 10 περίπου λεπτά να ξεκινήσει, ενώ διεκόπη για ακόμη 1,5 ώρα τη στιγμή που η Ρότζερς είχε πάρει προβάδισμα με 4-1 στο πρώτο σετ. 
 Στην επανέναρξη της αναμέτρησης η Αμερικανίδα κατάφερε να ολοκληρώσει το εξαιρετικό της ξεκίνημα παίρνοντας το προβάδισμα με 1-0, εκμεταλλευόμενη ιδανική την πίεση στο σερβίς  της Σάκκαρη. Πίεση που συνεχίστηκε και στο δεύτερο σετ φτάνοντας μάλιστα σε break (2-1), το οποίο όμως η Ελληνίδα τενίστρια πήρε άμεσα πίσω ισοφαρίζοντας σε 2-2. Στο 5ο γκέιμ-το μεγαλύτερο της αναμέτρησης με διάρκεια 13 λεπτά- η Σάκκαρη «έσβησε» 4 break-points. Στο ένατο  game η Ελληνίδα τενίστρια επέστρεψε  από τριπλό break-point (0/40) κάνοντας το 5-4, και στη συνέχεια έφτασε σε break κατακτώντας το set και ισοφαρίζοντας σε 1-1! 

 Το τρίτο σετ η Σάκκαρη κυριάρχησε απέναντι στην Αμερικανίδα που είχε πρόβλημα με το δεξί της πόδι, παραχώρησε μόλις 7 πόντους συνολικά στη Ρότζερς και έφτασε στη νίκη-πρόκριση
 
 Στον 3ο γύρο της διοργάνωσης η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Ουκρανή Ανχελίνα Καλίνινα (Νο29), η οποία επίσης δυσκολεύτηκε αρκετά για να ξεπεράσει το εμπόδιο της εκπληκτικής 17χρονης Τσέχας, Λίντα Φρουβίρτοβα με 4-6, 6-4, 7-5.

 

Το πάλεψε αλλά αποκλείστηκε από την πρεμιέρα του στο Indian Wells ο «λαβωμένος» Τσιτσιπάς

Έσφιξε τα δόντια αντιμετωπίζοντας τον Αυστραλό, Τζόρνταν Τόμπσον (Νο. 87 στην παγκόσμια κατάταξη), χωρίς να έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρεί στον ώμο, το πάλεψε σε μια αναμέτρηση που διήρκεσε περισσότερο από 2,5 ώρες, αλλά τελικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε με 2-1 σετ (7-6, 4-6, 7-6), στην πρεμιέρα του στο Indian Wells.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Τσιτσιπά να κάνει το 1-0 χωρίς να χάσει πόντο και το 2-1 γλυτώνοντας από το break point του αντιπάλου του. Στη συνέχεια οι δύο παίκτες «προστάτευσαν» τα σερβίς τους, μέχρι να φτάσουν στο 6-6 και να οδηγηθούν σε tie break. Εκεί, ο Τσιτσιπάς πλήρωσε τα συνεχόμενα λάθη του και δεν κατάφερε να πάρει ούτε πόντο, με τον Αυστραλό να κάνει το 1-0.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με τρία διαδοχικά break, δύο του Τσιτσιπα και ένα του Τόμπσον, με τον Έλληνα τενίστα να παίρνει προβάδισμα δύο game και να το υπερασπίζεται μέχρι το 6-4, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Ο Τσιτσιπάς έφτασε κοντά στο break και στο ξεκίνημα του τρίτου σετ, αλλά ο Τοόμπσον «επιβίωσε», ενώ τα σερβίς δεν «έσπασαν» και με το παιχνίδι να έχει ξεπεράσει τις 2,5 ώρες, ο νικητής κρίθηκε στο tie break. Ο Στέφανος ξεκίνησε με mini break και 2-0, όμως ο Αυστραλός απάντησε με δικό του break και τρεις σερί κερδισμένους πόντους, πριν κάνει σπάσει ξανά το σερβίς του Τσιτσιπά για το 6-5, κατακτώντας και τον match point.

 

 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags