Facebook Pixel Μαθήματα πόλο από την Εθνική! Συνέτριψε 20-5 την Αυστραλία
Άλλα Σπορ
| 2023-03-11 22:29:00

Μαθήματα πόλο από την Εθνική! Συνέτριψε 20-5 την Αυστραλία

Sportdog Team
Μαθήματα πόλο από την Εθνική! Συνέτριψε 20-5 την Αυστραλία

Παρά την κούραση από τη χθεσινή (10/3) μάχη με τη Σερβία, οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου παρέδωσαν... μαθήματα σύγχρονου πόλο και απέδειξαν ότι το «ταβάνι» αυτής της ομάδας είναι πολύ ψηλό.

Μία εθνική χάρμα οφθαλμών, συνέτριψε 20-5 την Αυστραλία και πέτυχε τη δεύτερη νίκη της στον Β΄ προκριματικό όμιλο του World Cup υδατοσφαίρισης ανδρών, που διεξάγεται στην Ποντγκόριτσα.

Παρά την κούραση από τη χθεσινή (10/3) μάχη με τη Σερβία, οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου παρέδωσαν... μαθήματα σύγχρονου πόλο και απέδειξαν ότι το «ταβάνι» αυτής της ομάδας είναι πολύ ψηλό.

Σκόραραν σχεδόν όλοι οι παίκτες (εκτός του αρχηγού, Γιάννη Φουντούλη, που δεν έπαιξε πολύ και έχασε κι ένα πέναλτι), με τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου να είναι ο κορυφαίος σκόρερ με πέντε τέρματα.

Χωρίς την παραμικρή δόση υπερβολής, η εικόνα της εθνικής στο πρώτο οκτάλεπτο ήταν βγαλμένη από σεμινάριο. Με αφετηρία τα συνεχή κλεψίματα στην άμυνα, πολύ γρήγορο κολύμπι (απέναντι σε έναν αντίπαλο που φημίζεται για την ταχύτητά του...) και εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, η ελληνική ομάδα προηγήθηκε 7-0, έχοντας χάσει μάλιστα δύο πέναλτι!

Οι διεθνείς «χτυπούσαν» αλύπητα, είτε από την περιφέρεια, είτε από τα 2μ., είτε στην κόντρα, όπου πέτυχαν ένα γκολ και κέρδισαν τρία πέναλτι, από τα οποία αξιοποίησαν μόνο το ένα με τον Γενηδουνιά (ο Αργυρόπουλος νικήθηκε από τον Πόρτερ, ενώ ο Φουντούλης σούταρε απελπιστικά άουτ, αφού του γλίστρησε η μπάλα).

Χαρακτηριστικό στατιστικό της πρώτης περιόδου, ήταν ότι οι Αυστραλοί είχαν κάνει μόλις τέσσερα σουτ (τα δύο στα τελευταία δευτερόλεπτα) και ο Ζερδεβάς χρειάστηκε να επέμβει μόλις μία φορά, ενώ ο Πόρτερ είχε τέσσερις αποκρούσεις, αλλά δέχθηκε επτά τέρματα!

Οπως ήταν λογικό, η εθνική στη συνέχεια «κατέβασε στροφές», με τον Θοδωρή Βλάχο να μοιράζει το χρόνο συμμετοχής και να χρησιμοποιεί στο δεύτερο ημίχρονο τον Παναγιώτη Τζωρτζάτο αντί του Ζερδεβά.

Στην τελευταία περίοδο η «γαλανόλευκη» πάτησε πάλι το... γκάζι, βρήκε ξανά ευκαιρίες στην κόντρα και με επιμέρους σκορ 7-2 έφτασε το τελικό σκορ στο εξωπραγματικό (για αυτό το επίπεδο) 20-5.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αύριο έχει ρεπό και επιστρέφει στη δράση τη Δευτέρα (13/3, 18:30), αντιμετωπίζοντας τη Γεωργία.

Τα οκτάλεπτα: 7-0, 3-1, 3-2, 7-2

Διαιτητές: Ντερβιέ (Γαλλία), Πέρις (Κροατία)

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης 1, Καλογερόπουλος 1, Φουντούλης, Παπαναστασίου 5, Γκίλλας 1, Αργυρόπουλος 2, Νικολαϊδης 3, Κάκαρης 2, Δερβίσης 1, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Τιμ Χάμιλ): Πόρτερ, Ναγκλ 1, Μπερεχούλακ 1, Νέγκους, Πάουερ 1, Λάμπι, Πάβιγιαρντ 1, Μάρντσεν, Α. Φορντ, Πατ, Πουτ, Εντουαρντς 1, Χέτζες

** Ο Θοδωρής Βλάχος επανέφερε στη 13άδα τους Δημήτρη Νικολαϊδη και Γιώργο Δερβίση, αφήνοντας αυτή τη φορά εκτός τους Μανώλη Σολανάκη και Ζαννή Αλαφραγκή.

** Στο άλλο σημερινό παιχνίδι στην Ποντγκόριτσα, η Σερβία νίκησε 11-9 το Μαυροβούνιο. Η βαθμολογία του Β΄ ομίλου, μετά από τρεις αγώνες, έχει διαμορφωθεί ως εξής: Ισπανία 9, Ελλάδα 6, Σερβία 6, Μαυροβούνιο 3, Γεωργία 3, Αυστραλία 0.

** Στον άλλο όμιλο των προκριματικών, που διεξάγεται στο Ζάγκρεμπ, η Ιταλία πέτυχε μία απίθανη νίκη με 14-13 επί της Κροατίας στο ντέρμπι κορυφής και έκανε τεράστιο βήμα πρόκρισης στην τελική φάση. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 12-7 στο τέλος της τρίτης περιόδου, αλλά η ομάδα του Σάντρο Καμπάνια κέρδισε το τελευταίο οκτάλεπτο με 7-1 (!) και πήρε τη νίκη με γκολ του Ντι Φούλβιο, 23΄΄ πριν τη λήξη.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags