Facebook Pixel Roland Garros: Άλλο επίπεδο ο Αλκαράθ - "Ξύπνησε" αργά ο Τσιτσιπάς και ήρθε η ήττα και ο αποκλεισμός από το Roland Garros
Άλλα Σπορ
| 2023-06-06 23:44:00

Άλλο επίπεδο ο Αλκαράθ - "Ξύπνησε" αργά ο Τσιτσιπάς και ήρθε η ήττα και ο αποκλεισμός από το Roland Garros

Sportdog Team
Άλλο επίπεδο ο Αλκαράθ - "Ξύπνησε" αργά ο Τσιτσιπάς και ήρθε η ήττα και ο αποκλεισμός από το Roland Garros

Ο Έλληνας τενίστας αντιμετώπισε πολύ σοβαρά προβλήματα απέναντι στον Ισπανό Νο1 της Παγκόσμιας Κατάταξης για δυόμισι σετ, με τον ίδιο να ανεβάζει την απόδοσή του στο σημείο αυτό καταφέρνοντας να πάρει τρία συνεχόμενα γκέιμς, κάτι που όμως δεν ήταν αρκετό μιας και τελικά ήρθε η ήττα με 6-2, 6-1, 7-6 (7-5) και παράλληλα ο αποκλεισμός από τα προημιτελικά του Roland Garros, με το Αλκαράθ να παίρνει για πρώτη φορά τη πρόκριση στα ημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Roland Garros: Το μεγάλο ντέρμπι ή, «πρόωρος τελικός» της φάσης των «8» του Ρολάν Γκαρός, ανάμεσα στον Στέφανο Τσιτσιπά και στον Κάρλος Αλκαράθ, εξελίχθηκε σε ένα άνευ προηγουμένου «περίπατο» του Ισπανού στα δύο πρώτα σετ και τελικά στη νίκη με 3-0 (6-2, 6-1, 7-6 (5), με τον 20χρονο να προκρίνεται με τον πλέον εμφατικό τρόπο στους ημιτελικούς, όπου θ΄ αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Η διαφορά ανάμεσα στους δύο τενίστες στα δύο πρώτα σετ ήταν χαώδης. Από την αρχή το νο1 του κόσμου επέβαλλε πλήρως το παιχνίδι του, απέφυγε τα αβίαστα λάθη, έβγαλε μεγάλους πόντους σε όλα τα σημεία του κορτ και δεν απειλήθηκε ούτε μία φορά στο σερβίς του.

Από την άλλη, η απόλυτη απογοήτευση. Ό,τι κι αν προσπάθησε να κάνει ο Τσιτσιπάς στο παιχνίδι δεν του βγήκε. Ίσως γιατί δεν βρέθηκε σε καλή μέρα; Μάλλον, όμως, έφταιξε περισσότερο το ότι δεν είχε απάντηση στα χτυπήματα του αντιπάλου του, κάτι που και ο ίδιος παραδέχθηκε στον πατέρα του και προπονητή του στο ξεκίνημα του τρίτου σετ. 

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι ο Αλκαράθ θα έκανε «προπόνηση», καθώς προηγήθηκε με 4-1 και 5-2, ο Έλληνας τενίστας μείωσε σε 5-3 και στη συνέχεια βρήκε το πρώτο του μπρέικ στοπ παιχίδι (5-4). Κράτησε το σερβίς του και ισοφάρισε (5-5) και το σετ κρίθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Αλοκαράθ εκμεταλλεύτηκε δύο λάθη στο σερβίς του Τσιτσιπά και με 7-5 πήρε τη νίκη και το «εισιτήριο» για την τετράδα.

Η 5η συνάντηση των δύο αθλητών, στο άκρως επιβλητικό, "Philippe Chatrier" βρήκε τον Κάρλος Αλκαράθ να επεκτείνει το σερί του απέναντι στον 24χρονο πρωταθλητή διατηρώντας το απόλυτο νικών (5 στα 5) και, πλέον, στο παιχνίδι με τον Τζόκοβιτς που ακολουθεί, στο οποίο θα βρεθεί για δεύτερη φορά στην καριέρα του σε ημιτελικό γκραν σλαμ, θα παίξει... το μισό τίτλο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Box to box χαφ για ΑΕΚ με φαρμακερό σουτ - "Χουνέρι" σε Ολυμπιακό - Ταλέντο, προσωπικότητα... κρυοφοβικός

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags