Facebook Pixel ΑΕΚ: Box to box μέσος με φαρμακερό σουτ! Απέκλεισε Ολυμπιακό – Ταλέντο και προσωπικότητα
Ποδόσφαιρο
| 2023-06-06 22:54:00

Box to box χαφ για ΑΕΚ με φαρμακερό σουτ - "Χουνέρι" σε Ολυμπιακό - Ταλέντο, προσωπικότητα... κρυοφοβικός

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Box to box χαφ για ΑΕΚ με φαρμακερό σουτ - "Χουνέρι" σε Ολυμπιακό - Ταλέντο, προσωπικότητα... κρυοφοβικός

Διαθέτει εμπειρία από ευρωπαϊκές διοργανώσεις! Ποιος είναι ο χαφ που ακούστηκε δυνατά για την Ένωση. Βάζει γκολ, επιτίθεται και σουτάρει πολύ έξω από την περιοχή.

Ο Άλεξ Σαντάνα είναι μία περίπτωση χαφ που ενδιαφέρει την ΑΕΚ, αν ευσταθούν όσα αναφέρουν οι Βραζιλιάνοι για τον 28χρονο μέσο της Ατλέτικο Παραναένσε, η πλευρά του οποίου φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις με τους νταμπλούχους Ελλάδας.

Παίζει ως 8άρι και 6άρι, ενώ εκτός από τις Μποταφόνγκο, Ιντερνασιονάλ, Παρανά, Γκουαρανί και Κρισιούμα στο βιογραφικό του υπάρχει και ένα διετές πέρασμα από τη Λουντογκόρετς, από την οποία η Παραναένσε τον απέκτησε έναντι 2,5 εκατ.Ευρώ τον περασμένο Ιούλιο και τη φετινή σεζόν μέτρησε 33 εμφανίσεις, 8 γκολ και 3 ασίστ. Είναι δηλαδή ένας παίκτης του κέντρου που έχει δημιουργικά και εκτελεστικά χαρίσματα.

Όμορφα γκολ με Ατλέτικο

Πρόσφατα, μάλιστα, το Σάββατο 3 Ιουνίου 2023, σημείωσε ένα υπέροχο γκολ με σουτ εκτός περιοχής και έκρινε την έκβαση του αγώνα με την Ατλέτικο να επικρατεί 1-0 επί της Μποταφόγκο για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Στον βραζιλιάνικο Τύπο αναφέρεται επίσης, ότι κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή και με το νικηφόρο αποτέλεσμα η  ομάδα του ανέβηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας με 15 πόντους.

Δείτε το γκολ:

Τον περασμένο Απρίλιο μάλιστα πρωταγωνίστησε στην πρόκριση επί της Κλουμπ ντε Ρεγκάτας Μπραζίλ (CRB). Η Ατλέτικο βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο, ο Σαντάνα μπήκε αλλαγή στο δεύτερο μέρος και με δύο δικά του γκολ γύρισε το ματς, οδηγώντας το ματς στην παράταση (αφού 2-1 ήταν το σκορ και του πρώτου αγώνα) και από εκεί στα πέναλτι (με 4-2).

Το 1-1 έγινε με πλασέ στη μικρή περιοχή (ύστερα από κεφαλιά-ασίστ του Μάντσον), ενώ το 2-1 σημειώθηκε με κεφαλιά ύστερα από διπλή προσπάθεια. Εξαιτίας της συμβολής του πήρε τη μεγαλύτερη βαθμολογία στο ματς από τον βραζιλιάνικο Τύπο (τον βαθμολόγησαν με 8,5).

Δείτε τι έγινε στο συγκεκριμένο παιχνίδι:

Παρών στην πρόκριση  της Λουντογκόρετς επί του Ολυμπιακού

‘Ένα σημαντικότατο στοιχείο που κάνει την υπόθεσή του ακόμα πιο ενδιαφέρουσα είναι, ότι έχει βουλγάρικο διαβατήριο. Επίσης διαθέτει εμπειρία από ευρωπαϊκές διοργάνωσεις λόγω της παρουσίας του στη Λουντογκόρετς. Έχει 13 εμφανίσεις (με 1 γκολ) σε προκριματικά Champions League και 8 συμμετοχές με 2 ασίστ σε ομίλους του Europa league (με μία συμμετοχή στα προκριματικά της διοργάνωσης). Μάλιστα τη σεζόν 2021-2022 αγωνίστηκε στα παιχνίδια εναντίον του Ολυμπιακού στον τρίτο γύρο των προκριματικών του Champions League, όπου η βουλγαρική ομάδα πήρε την πρόκριση επικρατώντας 6-3 στα πέναλτι. Ο Σαντάνα είχε 17 λεπτά συμμετοχή στο πρώτο ματς και 32 λεπτά στη ρεβάνς.

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του; Είναι ένας χαφ με πολύ δυνατό σουτ. Όπως είδατε, έχει τη δυνατότητα να σκοράρει εκτός περιοχής με φαρμακερά σουτ. Μπορεί να βοηθήσει τόσο στο επιθετικό παιχνίδι όσο και στο αμυντικό με τα μαρκαρίσματά του στη μεσαία γραμμής. Όσοι τον γνωρίζουν κάνουν λόγο για «box to box» μέσο.

Το προφίλ του Σαντάνα σκιαγραφούν με τον καλύτερο τρόπο δύο άνθρωποι με τους οποίους είχε συνεργαστεί στο παρελθόν, σε αφιέρωμα του βραζιλιάνικου ESPN, τον Οκτώβριο του 2022, το οποίο ανέφερε, ότι ο παίκτης είναι «κλειδί» για τη Ατλέτικο Παραναένσε για την κατάκτηση του Libertadores κόντρα στη Φλαμένγκο (από την οποία εν τέλει ηττήθηκε με 1-0). Το θέμα χαρακτήριζε τον υποψήφιο μεταγραφικό στόχο της ΑΕΚ ως έναν από τους πρωταγωνιστές της Ατλέτικο, γιατί βοήθησε πολύ τους «τυφώνες» στη διοργάνωση, στα προημιτελικά εναντίον της Εστουντιάντες, ιδιαίτερα όμως  με το γκολ που πέτυχε στη νίκη με 1-0 επί της Παλμέιρας στα ημιτελικά.

Εξελίχθηκε λόγω τεχνικής και φυσικών χαρακτηριστικών

Ο  Τσέκο (Άντερσον Σίμας Λουτσιάνο), Βραζιλιάνος πρώην μεσοεπιθετικός, ο οποίος πλέον εργάζεται ως προπονητής στην Κασίας (Caxias) είχε δουλέψει με τον Σαντάνα όταν ήταν αρχικά τεχνικός διευθυντής και στη συνέχεια βοηθός προπονητή στην Παρανά. Ο τεχνικός εξήρε την εξέλιξη του ποδοσφαιριστή στο τεχνικό κομμάτι.

«Είχα την ευκαιρία να δουλέψω με τον Άλεξ. Κατάγεται από τη σχολή της Ιντερνασιονάλ, έχει πολύ καλές ποδοσφαιρικές αρχές.  Ένα από τα χαρακτηριστικά που έχει τελειοποιήσει μέχρι τώρα τον έκανε να εξελιχθεί σε «box to box» μέσο. Συνειδητοποίησε, ότι τα φυσικά του χαρακτηριστικά (είναι 1,82 μ.) και η τεχνική του θα μπορούσαν να τον κάνουν να εξελιχθεί», λέει.

Για τον Τσέκο, ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του Άλεξ Σαντάνα στην εξέλιξή του ήταν η ικανότητα να απορροφά όσα μάθαινε από προπονητές, όπως ο Πάουλο Αουτόρι στη Μποταφόνγκο και ο Φελιπάο της Παραναένσε.

Ταλέντο, προσωπικότητα αλλά και… κρυοφοβικός

Αποθεωτικά λόγια για τον Σαντάνα είχε εκφράσει και ο Ρενάν, πρώην συμπαίκτης του στη Λουντογκόρετς τη σεζόν 2020-2021. Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας εξήγησε πώς συμπεριφέρεται ο παίκτης στο γήπεδο.

«Είναι ισχυρή προσωπικότητα. Πάντα θέλει να παίζει. Με έκανε να τον θαυμάζω. Έχει πολύ ταλέντο. Πιστεύω ότι αυτός είναι ο λόγος που κάνει τη διαφορά στην Ατλέτικο. Έχει πολύ ταλέντο και προσωπικότητα. Όπως έκανε και στη Βουλγαρία μαζί μας. Βάζει γκολ, επιτίθεται και σουτάρει πολύ έξω από την περιοχή. Είναι διαφορετικός ο Άλεξ, σπουδαίος παίκτης και άνθρωπος», σημείωσε ο Ρενάν, ο οποίος αποκάλυψε ότι η προσαρμογή του στη Βουλγαρία δεν ήταν εύκολη. Εξάλλου ο Σαντάνα άφησε τη ζέστη του Ρίο ντε Τζανέιρο για το κρύο του Ράζγκραντ, οι συνθήκες του οποίου έκαναν και άλλους Βραζιλιάνους να… υποφέρουν.

«Έκανε πολύ κρύο. Χιόνισε πολύ. Του ήταν λίγο δύσκολο να προσαρμοστεί. Στο χιόνι ήταν σχεδόν αδύνατο, ήταν σε αγωνία , όπως όλοι οι Βραζιλιάνοι. Είπε: « Δεν θα μπορώ να μείνω εξαιτίας αυτού του κρύου σε αυτή την πόλη ». Πάντα παραπονιόταν για το κρύο στη χώρα. Αλλά ξεπέρασε τα εμπόδια, τις δυσκολίες και ήταν πολύ σημαντικός στην ομάδα μας», ανέφερε ο Ρενάν στο ESPN.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Χούλιγκαν Ολυμπιακού πλάκωσε τον Γεωργίου και έστειλα έναν παλαιστή - Τον έδειρε ο Αλέφαντος και μετά..."

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags