Facebook Pixel Υπερ-αισιόδοξος ο Νικ...
| 2015-04-11 17:56:00

Υπερ-αισιόδοξος ο Νικ...

Υπερ-αισιόδοξος ο Νικ...

Απέφυγε τις μετρημένες και κλισέ εκφράσεις ο Νικ Καλάθης όταν ρωτήθηκε από την ιστοσελίδα της FIBA Europe για τους στόχους της Εθνικής στο επερχόμενο Ευρωμπάσκετ.

Ο γκαρντ των Γκρίζλις δεν δίστασε να θέσει στόχο το μετάλλιο υποστηρίζοντας πως αν η ομάδα παρουσιαστεί πλήρης και με δεδομένη την ποιότητα που διαθέτει, θα είναι αποτυχία αν δεν ανέβει στο βάθρο.

«Δεν πιστεύω πως μπορεί να μας νικήσει κάποιος. Θεωρώ πως αν έρθουν όλοι στην Εθνική, θα έχουμε ένα ρόστερ για να πάρουμε μετάλλιο. Στόχος μας είναι να πάμε στην τετράδα και μετά όλα γίνονται. Όπως είπα, όμως, δεν βλέπω να μην είμαστε ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες του τουρνουά και ένα από τα φαβορί. Τόσο ταλέντο έχουμε. Θα είναι μεγάλη απογοήτευση αν δεν πάρουμε μετάλλιο», δήλωσε ο ομογενής άσος.

Η αισιοδοξία του βασίζεται σε μεγάλο βαθμό και στην καλή παρουσία των άλλων ΝΒΑερ που αναμένεται να είναι επίσης παρόντες. «Τα υπόλοιπα παιδιά τα πάνε πολύ καλά. Ο Παπανικολάου έπαιζε αρκετά λεπτά στην αρχή της σεζόν και νομίζω πως έδειξε πολλά καλά στοιχεία. Προφανώς η απόκτηση του Τζος Σμιθ από τους Ρόκετς τού έκανε κακό, αλλά έχει παίξει καλά. Ο Αντετοκούνμπο παίζει πολύ καλό μπάσκετ και παρουσιάζει πολλά διαφορετικά πράγματα στο παιχνίδι του φέτος, κάτι που είναι σπουδαίο. Θα γίνει πολύ καλός παίκτης. Ο Κουφός έρχεται από τον πάγκο, είναι δύσκολο για εκείνον να βρει πολύ χρόνο συμμετοχής, αλλά όταν του δίνεται η ευκαιρία, βοηθά πολύ την ομάδα», τόνισε.

Όσο για την πορεία των Γκρίζλις, αλλά και τη δική του φέτος, είπε: «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τα play offs, να βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση, να ακολουθούμε τη φιλοσοφία παιχνιδιού μας και να βρούμε τον καλύτερο δυνατό ρυθμό. Προσωπικά είχα κάποια σκαμπανεβάσματα στη φετινή σεζόν. Δεν έπαιζα πολύ στα πρώτα 30 παιχνίδια, αλλά μετά είχα ένα καλό σερί εμφανίσεων για 10-15 αγώνες. Θα πρέπει κι εγώ να είμαι έτοιμος και συγκεντρωμένος».

Το μέλλον του, δεδομένου ότι το συμβόλαιό του λήγει στο τέλος της περιόδου, δεν είναι κάτι που τον απασχολεί τώρα. «Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει. Αυτή τη στιγμή είμαι αφοσιωμένος στη σεζόν στο ΝΒΑ. Όταν τελειώσει, θα το σκεφτώ», απάντησε.  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags