Facebook Pixel "Φράγκι, έρχομαι", λέει ο Διαμαντίδης
| 2015-10-09 21:25:00

"Φράγκι, έρχομαι", λέει ο Διαμαντίδης

"Φράγκι, έρχομαι", λέει ο Διαμαντίδης

Πόσα προσωπικά επιτεύγματα σε επίπεδο στατιστικής προλαβαίνει να σημειώσει ο Δημήτρης Διαμαντίδης στην τελευταία, κατά δήλωση του ίδιου, σεζόν της καριέρας του; Υπάρχουν κάποια ακόμη, ένα εκ των οποίων, μπορεί να γίνει από την πρώτη κιόλας αγωνιστική.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού οφείλει να… προειδοποιήσει τον προκάτοχό του στο άτυπο περιβραχιόνιο, πως αυτήν την Κυριακή είναι πιθανό να τον προσπεράσει σε μια πολύ σημαντική στατιστική κατηγορία. Στο τέλος της περασμένης σεζόν, ο “3D” έφτασε τα 590 εύστοχα τρίποντα Πρωταθλήματος και “έπιασε” στην 3η θέση της σχετικής λίστας στα χρόνια που το διοργανώνει ο ΕΣΑΚΕ οπότε και υπάρχουν επίσημα στατιστικά, τον Φραγκίσκο Αλβέρτη.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μόνο ένα τρίποντο στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Άρη θα είναι αρκετό για να τον καταστήσει τρίτο στη σχετική λίστα. Δεν είναι μακριά, μάλιστα, και η δεύτερη θέση στην οποία βρίσκεται ο Νίκος Χατζής με 616 ενώ δεν μοιάζει απρόσιτη ούτε η πρώτη αφού ο Άγγελος Κορωνιός έχει 636. Είναι δηλαδή 46 εύστοχα τρίποντα μακριά από τον Διαμαντίδη που στην περσινή σεζόν είχε 47 στο Πρωτάθλημα, οπότε… προλαβαίνει.

Για να είμαστε απόλυτα δίκαιοι, πάντως, με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη θα πρέπει να σημειώσουμε πως βρήκε 490 φορές τον στόχο πίσω από το τρίποντο μετά το 1992 μεν όμως έπαιξε άλλες δύο σεζόν στο πλαίσιο της Α1 σημειώνοντας ακόμη 126 τρίποντα –χωρίς όμως να θεωρούνται επίσημα αυτά τα στατιστικά. Βάσει αυτών πάντως αποσύρθηκε με 616 εύστοχα τρίποντα Πρωταθλήματος.

Πηγή: ebasket.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags