Facebook Pixel Sportdog.gr | Επίσημη ανακοίνωση της ΑΕΚ για το περιστατικό στο ΟΑΚΑ - Ζήτησε συγνώμη από τους Ισραηλινούς
| 2019-12-19 17:12:00

Επίσημη ανακοίνωση της ΑΕΚ για το περιστατικό στο ΟΑΚΑ - Ζήτησε συγνώμη από τους Ισραηλινούς

Sportdog Team
Επίσημη ανακοίνωση της ΑΕΚ για το περιστατικό στο ΟΑΚΑ - Ζήτησε συγνώμη από τους Ισραηλινούς

Δείτε τι αναφέρει.

ΑΕΚ: Η Ένωση με επίσημη ανακοίνωση της πήρε θέση για το περιστατικό χθες στο ΟΑΚΑ και την κίνηση μια μερίδας οπαδών να κάψει μια σημαία του Ισραήλ.

Οι Κιτρινόμαυροι με ανακοίνωση που εξέδωσαν ζήτησαν συγνώμη από την Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ αναφέρει:

Φίλες και Φίλοι,

η «Βασίλισσα» πέτυχε χθες μία σημαντική νίκη στο BCL επί ενός σπουδαίου αντιπάλου, και συμβολή σ’ αυτό είχαν και οι χιλιάδες οπαδοί της, οι οποίοι με τη φωνή και το πάθος τους ενίσχυσαν τις αγωνιστικές αρετές της Ομάδας μας.

Στα πέντε χρόνια επιστροφής μας στην κανονικότητα, εκεί όπου η ΑΕΚ ιστορικά και νομοτελειακά ανήκει, έχουμε καταφέρει θριάμβους και εκτός παρκέ, γεγονός, που  κατέστησε ξανά τον οργανισμό πανίσχυρο και φερέγγυο στα πέρατα της Οικουμένης. ΑΕΚ BC και κόσμος έχουν παραδώσει μαθήματα φιλοξενίας και καλής συμπεριφοράς σε όλους τους Αγώνες της Ομάδας μας, σε όποια διοργάνωση κι αν συμμετείχε, από την Αθήνα έως το «Παγκόσμιο» Ρίο Ντε Τζανέιρο. Διοργανώσαμε στην προσωρινή έδρα μας, το 2018, το πιο επιτυχημένο Φάιναλ Φορ (BCL) όλων των εποχών στη χώρα μας, με τρόπο άψογο και υποδειγματικό, και πανηγυρίσαμε βεβαίως και την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου. Για όλα αυτά, για τις επιδόσεις αλλά και για τις συμπεριφορές μας, «εισπράξαμε» τα εύσημα από τη διεθνή κοινότητα.

Ένα μεμονωμένο περιστατικό, όπως αυτό χθες στο ΟΑΚΑ, στην αναμέτρηση με Χάποελ Ιερουσαλήμ, με υπαίτιους ελάχιστους οπαδούς, δεν μπορεί να αμαυρώσει τη γενικότερη εικόνα μας, δεν μπορεί να αλλοιώσει το φίλαθλο πνεύμα της πλειονότητας των οπαδών μας, οι οποίοι ειδικά στους αγώνες της Ευρώπης έδωσαν εξετάσεις και τις πέρασαν με άριστα. Η φιλοξενία συνιστά για την ευρύτερη οικογένεια της ΑΕΚ ιεροτελεστία και ιερό καθήκον μαζί.

Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτό το περιστατικό, το οποίο δεν εκφράζει τη διαχρονική φιλοσοφία του Συλλόγου μας και είναι απέναντι στις αρχές και στις αξίες μας. Τα ληφθέντα μέτρα τάξης και ασφαλείας σε άλλες περιπτώσεις χθες και σε μία αναμέτρηση ειδικών συνθηκών λειτούργησαν άψογα.

Ζητούμε συγγνώμη από τη Χάποελ Ιερουσαλήμ, και θέλουμε να πιστεύουμε, ότι αυτό το ατυχές συμβάν δεν θα «γκρεμίσει» τις αγαστές σχέσεις, σχέσεις φιλίας και συνεργασίας, που «κτίσαμε» τα τελευταία χρόνια.

Πρόδηλο είναι, ότι θα δρομολογηθούν από την ΑΕΚ BC όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για να μην επαναληφθούν τέτοια συμβάντα.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τους χιλιάδες οπαδούς μας, για την ανταπόκριση και στήριξη στην Ομάδα μας, σ’ αυτή την κομβική αναμέτρηση.

Προχωράμε σοφότεροι. Προσηλωμένοι στο στόχο.

ΑΕΚ BC

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags