Facebook Pixel Sportdog.gr | "Φτιάχνει" τους Ολυμπιακούς ο Χάινς! Θα πήγαινε Παναθηναϊκό; Σύγκριση Μπαρτζώκα-Ιτούδη
| 2020-03-05 15:54:00

"Φτιάχνει" τους Ολυμπιακούς ο Χάινς! Θα πήγαινε Παναθηναϊκό; Σύγκριση Μπαρτζώκα-Ιτούδη

Sportdog Team
"Φτιάχνει" τους Ολυμπιακούς ο Χάινς! Θα πήγαινε Παναθηναϊκό; Σύγκριση Μπαρτζώκα-Ιτούδη

Φτιάχνει τους Ολυμπιακούς ο Χάινς! Θα πήγαινε Παναθηναϊκό; Σύγκριση Μπαρτζώκα-Ιτούδη

Μία πολύ ωραία συνέντευξη παραχώρησε ο Κάιλ Χάινς λίγο πριν το αποψινό ματς της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με τον Παναθηναϊκό.

Ο αρχηγός της ρωσικής ομάδας μίλησε στο Sputnik και τον καλό συνάδελφο, Δημήτρη Χατζή, στον οποίο αποκάλυψε σε ποιον σύλλογο θέλει να κλείσει την καριέρα του, συνέκρινε Μπαρτζώκα και Ιτούδη, ενώ απάντησε σε ερώτηση αν θα πήγαινε στον Παναθηναϊκό.

Διαβάστε αναλυτικά:

Τι τρέχει φέτος με τους πρωταθλητές Ευρώπης;

«Οπωσδήποτε, είναι μια σεζόν με πολλά σκαμπανεβάσματα, βρεθήκαμε σε καταστάσεις που δεν είχαμε συνηθίσει, όμως τώρα είμαστε σε καλή θέση. Όλα όσα συνέβησαν, ειλικρινά, πιστεύω πως μας βοήθησαν. Δεν είναι εύκολο να είσαι με την πλάτη στον τοίχο, δεν είναι κάτι σύνηθες για εμάς. Από την άλλη, είμαστε και νέα ομάδα με νέους παίκτες και νέους ρόλους, όμως είμαστε σε καλή κατάσταση τώρα και προφανώς θέλουμε να βελτιωθούμε και σίγουρα είμαστε μες στους στόχους μας», μας είπε ο αρχηγός της ομάδας.

Πάνω από όλα η υγεία

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι από τις ομάδες που έχουν χτυπηθεί άσχημα από τους τραυματισμούς φέτος, με αποκορύφωμα τον Γουίλ Κλάιμπερν, που έχασε τη σεζόν.«Σίγουρα, οι τραυματισμοί είναι μέρος του παιχνιδιού, αλλά ήταν δύσκολο, ιδίως με τον Κλάιμπερν που είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης, MVP του Final Four, ένας από τους καλύτερους στη Euroleague, οπότε και ήταν δύσκολο να τον αντικαταστήσουμε. Στη συνέχεια είχαμε και άλλα μικροθέματα, με τον Κώστα Κουφό, τον Γιάνις (Στρέλνιεκς) , τον Ντάνι (Χάκετ). Την ίδια στιγμή όμως προσπαθήσαμε να το κάνουμε θετική δύναμη για εμάς, καθώς κάποιοι παίκτες βγήκαν μπροστά, άλλοι είχαν πιο πολλή εμπειρία και μας βοήθησαν εξίσου», σχολίασε ο Χάινς.

Και τώρα Παναθηναϊκός

«Έπαιξα στην Ελλάδα, οπότε ξέρω τι σημαίνουν οι μάχες αυτές, ξέρουμε τι είναι το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Περιμένουμε λοιπόν ο Παναθηναϊκός να μπει δυνατά και να παλέψει σαν να είναι τελικός, από τη στιγμή που παλεύει για τα πλέι οφ. Προφανώς, όλη η Ελλάδα και όλη η Αθήνα μιλάει για το χτεσινό (σ.σ. προχτεσινό) ματς και σίγουρα δεν θα θέλουν καν να σκέφτονται την ήττα και θα θέλουν να αλλάξουν αυτό το συναίσθημα, το πώς τους βλέπουν. Γι' αυτούς θα είναι μεγάλη ευκαιρία, όμως και για μας θα κριθεί στο ποιος θα παλέψει πιο πολύ.», ανέφερε ο Αμερικανός άσος.

Στο Τριφύλλι δεν είναι μόνο ο Καλάθης

Ρωτήσαμε τον Κάιλ, να μας πει εκτός από τον Καλάθη, προφανώς, ποιον άλλο παίκτη ξεχωρίζει ενόψει του αποψινού ματς. «Όλη η ομάδα... Προφανώς οι Ταϊρίς Ράις και Παπαπέτρου θέλουν προσοχή γιατί σκοράρουν πολύ, ο Παναθηναϊκός σκοράρει πολύ, και υπάρχει και ο Τζίμερ Φρεντέτ που επίσης μπορεί να βάλει πολλούς πόντους και να βάλει τα σουτ. Ο Παπαγιάννης είναι ένας ψηλός που όλο βελτιώνεται και βέβαια υπάρχουν κι άλλοι παίκτες που μπορούν να βγουν μπροστά, ιδίως σε αγώνα σαν αυτόν που η ομάδα χρειάζεται τη νίκη».

ΤΣΣΚΑ for ever

O Χάινς δεν έκρυψε οτι θέλει να κλείσει την καριέρα του στους πρωταθλητές Ευρώπης, όπου το 2021, οπότε και λήγει το συμβόλαιο του θα κλείσει αισίως οκτώ χρόνια. «Ελπίζω να φτάσω και τα 10 χρόνια στην ΤΣΣΚΑ... Όμως σε αυτή τη δουλειά, ποτέ δεν ξέρεις, το ελπίζω πάντως. Η ΤΣΣΚΑ είναι σαν σπίτι για μένα, όπως και η Μόσχα για μένα και την οικογένεια μου. Επομένως, θέλω να μείνω εδώ για το υπόλοιπο της καριέρας μου και γιατί όχι να την τερματίσω εδώ.

Είναι σημαντικό που έπαιξα σε ωραία μέρη, στον Ολυμπιακό εδώ και στην ΤΣΣΚΑ. Αν μπορείς να βρεις ένα σπίτι, κι εγώ το βρήκα σε ένα μεγάλο σύλλογο με ωραία ατμόσφαιρα όπως η ΤΣΣΚΑ, είναι καλό, γι' αυτό κι εγώ θέλω, όπως είπα και πριν, να τελειώσω εδώ την καριέρα μου».

Και γιατί δεν γυρίζεις στον Ολυμπιακό;

«Ποτέ δεν ξέρεις... Ειλικρινά, κι εγώ δεν το περίμενα οτι θα ερχόμουν στην ΤΣΣΚΑ και πραγματικά στη δική μας δουλειά ποτέ δεν ξέρεις το τι θα γίνει. Την Αθήνα και την Ελλάδα τις έχω στην καρδιά μου, αγαπώ τους Έλληνες και το ξέρει και ο κόσμος εδώ», απάντησε ο Κάιλ.

Θα πήγαινες λοιπόν στον Παναθηναϊκό;

«Δύσκολη ερώτηση... Κοιτάξτε, έπαιξα για τον Ολυμπιακό και ξέρω τι σημαίνει αυτή η κόντρα μεταξύ τους, ένα κομμάτι της καρδιάς μου ακόμα χτυπά για τον Ολυμπιακό. Όμως, το ξαναείπα έτσι είναι στη δουλειά μας ποτέ δεν ξέρεις τι ευκαιρίες θα σου παρουσιαστούν στο μέλλον».

Τώρα μιλάει ο κ. αντιπρόεδρος

Αναφορικά με την ELPA (Euroleague Players Association), στην οποία είναι αντιπρόεδρος, μόνο καλά λόγια είχε να πει. «Νομίζω ναι, είμαι ικανοποιημένος. Είμαστε ακόμα στο ξεκίνημα, δυο χρόνια μετρά το εγχείρημα, όμως ήδη κάποιες αλλαγές είναι ορατές και έχουν επηρεάσει το παιχνίδι. Είτε είναι κάτι μικρό, όπως η αφαίρεση των αυτοκόλλητων από τα παρκέ, αλλά κυρίως το ότι οι παίκτες έχουν φωνή να ακουστούν αν έχουν προβλήματα και έχουν να απευθυνθούν σε κάποιον. Νομίζω με τον καιρό η Ένωση θα γίνεται καλύτερη, όσο οι παίκτες κι οι ομάδες κατανοούν τον λόγο ύπαρξης της και γιατί είναι σημαντική. Έχει σημασία να υπάρχει η Ένωση για την ανάπτυξη του μπάσκετ και το μέλλον του».

Και δεν μας είπες, Μπαρτζώκας ή Ιτούδης;

Οι δύο Έλληνες τεχνικοί έχουν σημαδέψει την καριέρα του και εμείς του ζητήσαμε την άποψη του. «Είχα την τύχη να συνεργαστώ με πολύ καλούς προπονητές και να μάθω πολλά από αυτούς, εντός κι εκτός γηπέδου. Ο κόουτς Μπαρτζώκας είναι σπουδαίος, τον θεωρώ φίλο μου και με βοήθησε πολύ στον χρόνο που δουλέψαμε μαζί. Με τον κόουτς Ιτούδη έχω επίσης πολύ καλή συνεργασία κι είμαστε μαζί 6-7 χρόνια. Νιώθω, ξαναλέω, τυχερός κι ευλογημένος που μπόρεσα να δουλέψω μαζί τους».

Η κληρονομιά του

«Ελπίζω να έχω ακόμα χρόνια πολλά μπροστά μου για να τερματίσω την καριέρα μου. Απλά αυτό που θέλω είναι να με θυμούνται ως νικητή, κάποιον που έπαιξε καλό μπάσκετ και κάθε φορά που έμπαινε στο γήπεδο έδινε τα πάντα και ήθελε πάντα να κερδίζει. Αυτός ήταν ο κύριος στόχος μου όταν ήρθα εδώ, είχα στο μυαλό μου κάποιους παίκτες ως πρότυπα, όπως τον Μάικ Μπατίστ, και στην Ελλάδα έμαθα καλύτερα το μπάσκετ. Και όπως προείπα θέλω να με θυμούνται σαν παίκτη που κέρδιζε και κατακτούσε τίτλους».

Τελικά, Κάιλ θα μας φας τη δουλειά;

Όσον αφορά στο A Quarter with Kyle Hines, μας είπε: «Εντάξει, για μένα είναι ένας τρόπος να καταλάβω ποια θα είναι η δεύτερη “πράξη” μετά την καριέρα μου. Σκοπός μου είναι να αναδείξω το πώς περνάνε οι παίκτες που παίζουν στο εξωτερικό, να μιλήσουν για τα αισθήματα τους, τις εμπειρίες τους, αυτός είναι ο στόχος μου».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags