Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: "F4 ο Ολυμπιακός - Τι θα γίνει με Σπανούλη - Παικταράς ο Νέντοβιτς αλλά..."
Μπάσκετ
| 2020-08-03 22:18:00

"F4 ο Ολυμπιακός - Τι θα γίνει με Σπανούλη - Παικταράς ο Νέντοβιτς αλλά... - Κράτα τον Καλαϊτζάκη"!

του Γιώργου Κτενά
"F4 ο Ολυμπιακός - Τι θα γίνει με Σπανούλη - Παικταράς ο Νέντοβιτς αλλά... -  Κράτα τον Καλαϊτζάκη"!

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Ανάλυση για τις κινήσεις που έχουν πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έκανε μέσω του sportdog o Γιώργος Καλαφατάκης, ενώ αναφέρθηκε και στο πώς περιμένει τις δύο ομάδες τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ο πεπειραμένος τεχνικός μίλησε για όλα, από τον Σλούκα και τον ρόλο του Σπανούλη μέχρι τον Νέντοβιτς και τον Βόβορα που πλέον θα έχει πίεση στον πάγκο των Πράσινων, σε μια απολαυστική συνέντευξη.

"Μεγάλο πρόβλημα για τον Ολυμπιακό είναι ότι δεν θα παίξει στην Α1. Ο Σλούκας θα πάρει πρωταγωνιστικό ρόλο στον Ολυμπιακό, η επιστροφή του αλλάζει τα δεδομένα. Είναι σημαντικό ότι επέστρεψε σε ομάδα που θα παίζει ένα παιχνίδι την εβδομάδα. Το κίνητρο της ομάδας είναι ότι έχει να του δώσει πράγματα, πίστεψε σε αυτό το πλάνο με το ένα παιχνίδι την εβδομάδα. Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη ποντάρει να γίνει δυνατός για να βρεθεί ξανά στο Final4. Φτάνει ο χρόνος για να πάει ξανά σε Final4, αλλά θα εξαρτηθεί κι από τις άλλες ομάδες: Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ είναι περίπου δεδομένο ότι θα είναι οι τρεις και μετά παίζει ο τέταρτος. Έχουν γίνει προσθαφαιρέσεις σε όλες τις ομάδες, φυσιολικά ο Ολυμπιακός θα είναι πιο φρέσκος, αλλά θα παίξει και σημαντικό ρόλο και η συμβουλή του Σπανούλη", ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση στο sportdog o Γ. Καλαφατάκης. 

Πώς περιμένετε την παρουσία του Σπανούλη, ειδικά από τη στιγμή που στην ομάδα βρίσκεται πια και ο Σλούκας.

"Είναι σημαντικό το τι ρόλο θα έχει ο Σπανούλης. Αν θα πάει σε ποιοτικό χρόνο ή αν θα πάρει περισσότερες ευθύνες. Γιατί πλέον είναι 38 ετών. Γυμνάζεται, είναι σε καλή κατάσταση αλλά δεν μπορεί να πάει κόντρα στη φύση, θα είναι καλύτερος από πέρσι. Θα είναι χτισμένος στη λογική του Μπαρτζώκα ο νέος Ολυμπιακό".

Πώς περιμένετε την εποχή Μπαρτζώκα στον Ολυμπιακό;

"Η θητεία του στον παρελθόν έδειξε ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά στον Ολυμπιακό. Το ίδιο συνέβη και πέρσι όταν ήρθε. Γιατί ξέρει τη νοοτροπία και τη φιλοσοφία, ξέρει τι πρέπει να κάνει, πώς να χειριστεί παίκτες και συνεργάτες. Πιεστικά θα παίξει, συγκεκριμένα και με στοχευμένες επιθέσεις. Όταν μπορεί να τρέξει στον αιφνιδιασμό θα έχει αυξημένες αρμοδιότητες ο Σλούκας. Δεν ξέρω τι θα γίνει με τους ψηλούς, βέβαια, χωρίς τον Μιλουτίνοφ. Γιατί τόσα χρόνια είχε βολευτεί ο Ολυμπιακός με τον Μιλουτίνοφ. Οι σταθερές είναι ο Πρίντεζης, ο Παπανικολάου, ο Σπανούλης, ο Μιλουτίνοφ. Τώρα ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης αν είναι φρέσκοι, ο Παπανικολάου, ο Σλούκας και όποιος καλύψει το κενό του Μιλουτίνοφ, με αυτούς θα πορευτεί ο Ολυμπιακός".

Η άποψή σας για τον Παναθηναϊκό;

"Ο Νέντοβιτς αν είναι υγιής είναι πολύ καλός, είναι παίκτης επιπέδου Ευρωλίγκας, κάνει τη διαφορά. Αλλά είχε τραυματισμούς. Αν είναι καλά θα δώσει ποιότητα. Ο Όγκαστ είναι πιο έμπειρος μετά το πρώτο πέρασμα, έκανε φοβερή χρονιά στην Τουρκία. Ο Καλάθης δεν ξέρουμε πόσο μπορεί να αναπληρωθεί. Ο Παπαπέτρου θεωρώ ότι θα είναι ακόμα καλύτερος. Ο Φόστερ να δούμε την εικόνα που θα δείξει. Γιατί και ο Τζόνσον πέρσι ως παιχταράς είχε έρθει, αλλά δεν προσαρμόστηκε ποτέ. Άρα είναι και το πώς θα τον αξιοποιήσει η ομάδα. Δεν είναι μόνο πήραμε τον παικταρά και αλλάζει level η ομάδα. Μένει να δούμε και πώς θα προσαρμοστούν".

Τέλος, θέλω να μου πείτε δύο λόγια για τον Βόβορα και την ευκαιρία που θα έχει για πρώτη φορά στο Τριφύλλι.

"Με τον Βόβορα να μην είναι υπηρεσιακός, άρα να κοουτσάρει χωρίς πίεση, θα είναι όλα διαφορετικά. Η πίεση θα είναι σε αυτόν τώρα, όχι στον Πεδουλάκη ή τον Πιτίνο. Πρέπει να τον διαχειριστούν. Δεν είναι ο Γιαννακόπουλος πια στην ομάδα, είναι άλλη τάξη πραγμάτων. έχει άλλο στάτους. Δεν ξέρω τι άλλο πλέι μέικερ θα έχει, τι θα γίνει με τον Λαπροβίτολα. Πάντως θεωρώ σημαντικό κομμάτι ότι παίκτες όπως τον Καλαϊτζάκη δεν γίνεται να τον αφήνεις και να μην επενδύεις. Ή παίκτες όπως ο Μωραΐτης, ο Ρογκαβόπουλος, δεν μπορείς να τους αφήνεις. Ο Καλαϊτζάκης είναι από τα καλύτερα ταλέντα, είναι σε ηλικία για να παίξει, θα μπορούσε να τον κρατήσει και όχι να φύγει. Τα λέω αυτά με αφορμή τον Παναθηναϊκό, όχι για τον Παναθηναϊκό αποκλειστικά: Αν σκεφτόμαστε το ελληνικό μπάσκετ, κάποια στιγμή πρέπει να τους δώσουν ευκαιρία. Η Ρεάλ παίρνει πρωταθλήματα Ευρώπης και Ισπανίας αλλά παίζουν από νωρίς οι παίκτες, ετοιμάζουν κάθε χρόνο και κάποιον. Εμείς δεν μπορούμε να βάλουμε ένα παιδί, πρέπει να παίζουν οι ξένοι 35άρηδες; Δεν γίνεται να παίζει στη Λιθουανία ο Καλαϊτζάκης και να μην του δίνεις εσύ χώρο. Δεν είναι οικονομικό το ζήτημα. Δεν γίνεται παιδί 20 ετών κοντά στα 2 μέτρα να φεύγει όταν έχεις επενδύσει σε εκείνον τα προηγούμενα χρόνια και δεν του έχει δώσει ευκαιρίες". 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απίστευτο ελληνικό πρωτοσέλιδο - "Bόμβα Αγγελόπουλων με τον Λεμπόν Τζέιμς" - Δεν είναι τρολάρισμα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags