Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "Ντραφτ με 2 λεπτά; - Μην τον λέτε Διαμαντιδη - Θυμίζει Παπανικολάου - Όχι άλλος Χαραλαμπόπουλος"
Μπάσκετ
| 2020-08-09 17:24:00

"Ντραφτ με 2 λεπτά; - Μην τον λέτε Διαμαντιδη - Θυμίζει Παπανικολάου - Όχι άλλος Χαραλαμπόπουλος"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Ντραφτ με 2 λεπτά; - Μην τον λέτε Διαμαντιδη - Θυμίζει Παπανικολάου - Όχι άλλος Χαραλαμπόπουλος"

Πριν μερικές ημέρες θεωρείτο "τελειωμένος" από τον Παναθηναϊκό. Γράφτηκε ότι η πλευρά του νεαρού παίκτη δεν δέχθηκε μείωση αποδοχών, ενώ στη σφαίρα του διαδικτύου "ταξίδεψε" μία φημολογία που τον ήθελε να φλερτάρει με τον Ολυμπιακό. Τα τελευταία 24ωρα όμως έγινε η μεγάλη ανατροπή.

Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης μένει στο Τριφύλλι, με τις δύο πλευρές να δίνουν τα χέρια για επέκταση της συνεργασίας τους. Η ιστορία του 21χρονου άσου και το πως έγινε μεταγραφή στον Εξάστερο το καλοκαίρι του 2015 είναι λίγο ως πολύ γνωστή.

Γυρνώντας πιο μπαρουτοκαπνισμένος από τη Λιθουανία, όπου αγωνίστηκε φέτος ως δανεικός στη Νεβέζις, ο φέρελπις γκαρντ πρέπει να αρπάξει από τα μαλλιά την ευκαιρία που του δίνει ο Παναθηναϊκός και να δικαιώσει αυτούς που τον πιστεύουν με κλειστά μάτια. Ένας από αυτούς είναι ο Γιώργος Δοξάκης, ο οποίος έχει δουλέψει με τον παίκτη και γνωρίζει κάθε λεπτομέρεια για την περίπτωσή του.

Ο προπονητής του Γιώργου Καλαϊτζάκη στην Εθνική Νέων Ανδρών μίλησε στο sportdog, όπου τόνισε στη συνέντευξη που ακολουθεί ότι αν ο Παναθηναϊκός τον διαχειριστεί σωστά, τότε θα πάρει πράγματα από αυτόν.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του παίκτη που τον κάνουν να ξεχωρίζει; "Πέρα από τα σωματομετρικά χαρακτηριστικά, θεωρώ ότι είναι ένα παιδί που ζει και αναπνέει για το άθλημα. Έχει μπασκετικό μυαλό. Μπορεί να σκοράρει και να δημιουργήσει", απαντά ο έμπειρος κόουτς.

"Στο ντραφτ με 2-3 λεπτά;"

Πόσο αλλαγμένος επέστρεψε από τη Λιθουανία; "Πρόσφατα μίλησα μαζί του. Εκεί πήρε το στοιχείο που έπρεπε να δουλέψει τα τελευταία χρόνια. Πήρε εμπιστοσύνη στο παιχνίδι του. Έπαιξε αρκετά, του έδωσαν χώρο και χρόνο. Γι' αυτό πιστεύει περισσότερο στον εαυτό του. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί σε αυτήν την ηλικία, αυτό που λείπει στα παιδιά, για να κάνουν το βήμα παραπάνω είναι τα παιχνίδια. Το τι μέλλει γενέσθαι και ποιον ρόλο θέλουν να του δώσουν στον Παναθηναϊκό, αυτό το ξέρει μόνο ο κόουτς Βόβορας. Αυτός γνωρίζει πώς θα τον χρησιμοποιήσει", αναφέρει και επισημαίνει την ανάγκη στήριξης:

"Θέλει να παίρνει την εμπιστοσύνη του προπονητή. Εμείς δύο χρόνια τον θεωρούμε πρώτο βιολί. Καταλάβαινε ότι στηριζόμαστε σε αυτόν. Αν έχει μικρό χρόνο συμμετοχής ή μία αδιαφορία από πλευράς της ομάδας αυτό θα τον ρίξει και ψυχολογικά. Είναι ένα παιδί που παίζει αρκετά με το συναίσθημα.

Θεωρώ ότι είναι ένα παιδί, στο οποίο στηρίζεται το ελληνικό μπάσκετ. Δείχνει ότι θα έχει εξέλιξη. Άρα αυτά τα παιδιά χρειάζονται μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Δεν πρέπει να δελεάζονται από το οικονομικό και το όνομα της ομάδας. Είναι τιμή να παίζεις στον Παναθηναϊκό, αλλά χρειάζεται και να παίζει. Όλοι οι προπονητές αυτό λένε. Είναι σε μία ηλικία που πρέπει να αγωνίζεται. Πρέπει να κοιτάξουμε τα πράγματα και από την οπτική γωνία του παίκτη. Ο Καλαϊτζάκης έχει δηλώσει συμμετοχή στα ντραφτ του NBA (θα γίνουν τον Οκτώβριο). Δεν μπορείς εκεί να πας με 2 και 3 λεπτά συμμετοχής στον Παναθηναϊκό. Θα σε δούνε διαφορετικά".

"Δεν είναι Διαμαντίδης"

Ο παίκτης παρομοιάζεται λόγω σωματοδομής με τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Ο έμπειρος τεχνικός αντιτίθεται σε αυτές τις δημοσιογραφικές εμπνεύσεις, τις οποίες όλοι μας λίγο ως πολύ εφαρμόζουμε στο ρεπορτάζ. "Εγώ διαφωνώ στο να παρομοιάζονται παίκτες με κάποιον προηγούμενο. Αν θυμάστε, κάποια στιγμή, και τον Μποχωρίδη, θεωρούσαν επόμενο Διαμαντίδη. Το γνωρίζω, ότι όταν κολλάς τέτοιες ταμπέλες, γίνονται πιασάρικα μερικά θέματα. Είναι κρίμα. Γιατί κάθε παιδί έχει την προσωπικότητά του. Μετά τον Γκάλη και τον Γιαννάκη, δημιουργήθηκε μία κοιλιά. Αγχωθήκαμε ότι δεν θα βγούνε παίκτες σαν και αυτούς. Εμφανίστηκαν όμως μετά ο Παπαλουκάς, ο Σπανούλης, ο Διαμαντίδης. Γι' αυτό λέω, ότι αυτά τα παιδιά θα δημιουργήσουν μία καινούργια γενιά. Ο Γιώργος Παπαγιάννης δεν μπορείς να πεις, ότι είναι ο Κοκολάκης ή ο Φασούλας και ο Παπαδόπουλος. Είναι κάτι διαφορετικό. Και τα χαρακτηριστικά να έχεις δεν μπορείς να τους πεις ότι είσαι ο επόμενος. Γιατί μπορεί να έχει κάτι διαφορετικό που δεν το είχε ο παλαιότερος".

Ο Γιώργος Δοξάκης συμφωνεί ότι το πρότζεκτ του Παναθηναϊκού δίνει την ευκαιρία στον 21χρονο να εκμεταλλευτεί τις καταστάσεις και να ανεβεί επίπεδο στην καριέρα του. Στέκεται πολύ όμως στο κομμάτι της διαχείρισης.

"Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Όταν πήγε ο Κώστας Παπανικολάου στον Ολυμπιακό, προπονητής ήταν ο Ντούσαν Ίβκοβιτς. Αυτός έκανε κάτι που έκανε και σε εμένα. Ξεκινούσε τον μικρό 5άδα. Έπαιζε 5 λεπτά, έβλεπε ο κόουτς πως είναι και μετά τον έβγαζε. Δηλαδή τον στήριζε. Δεν τον έβαζε δύο δευτερόλεπτα στο τέλος ή ένα λεπτό ανάμεσα. Ανάλογα με την εξέλιξη, ο Κώστας Παπανικολάου κέρδιζε και χρόνο συμμετοχής", υποστηρίζει και συμπληρώνει:

Όχι νέος Χαραλαμπόπουλος

"Άρα αν σκέφτονται στον Παναθηναϊκό το ίδιο για τον Καλαϊτζάκη, εγώ είμαι θετικός με αυτήν την αντιμετώπιση. Αν ο νέος μπει μέσα και παίξει δυνατά και κερδίσει δεύτερο, τρίτο ή τέταρτο λεπτό συμμετοχής αυτό θα τον ανεβάσει. Δείτε τον Νίκο Ρογκαβόπουλο στην ΑΕΚ. Αν κερδίσεις με το σπαθί σου αυτό το πράγμα, ο κόουτς θα σε αφήσει περισσότερο να παίξεις. Δεν είναι χαζός. Μην ξεχνάτε, ότι η υπόθεση είναι και μάρκετινγκ. Είναι σπουδαίο να βλέπει ο φίλαθλος του Παναθηναϊκού να παίζουν παιδιά της ομάδας. Θα στηρίξει παραπάνω τον Καλαϊτζάκη. Γιατί ξέρει ότι γίνεται μία καινούργια προσπάθεια".

Ως επιμύθιο της συζήτησης ο έμπειρος μπασκετάνθρωπος επανέλαβε το ζήτημα της διαχείρισης. "Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει ότι ο Καλαϊτζάκης υπογράφει για δύο χρόνια συμβόλαιο στον Παναθηναϊκό. Πρέπει πλέον να καταλάβουν στον Παναθηναϊκό πως πρέπει να διαχειρίζονται τον Καλαϊτζάκη και κάθε Καλαϊτζάκη που θα έρθει. Έχασαν τον Χαραλαμπόπουλο. Μη χάσουν και τον Καλαϊτζάκη. Άρα η σωστή διαχείριση μετράει. Ο Γιώργος είμαι σίγουρος ότι θα δώσει πράγματα στον Παναθηναϊκό", κατέληξε ο Γιώργος Δοξάκης.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ρουκέτα" με Ολυμπιακό-ΠΑΟ στην Ευρωλίγκα - Δεν έχουν Σλούκα οι Πράσινοι - Θα "τρελαθεί" ο Δημήτρης!

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags