Facebook Pixel "Λευκή πετσέτα" από Χίμκι, διαλύθηκε και από την Μπασκόνια!
Μπάσκετ
| 2021-02-18 21:30:00

"Λευκή πετσέτα" από Χίμκι, διαλύθηκε και από την Μπασκόνια!

Sportdog Team
"Λευκή πετσέτα" από Χίμκι, διαλύθηκε και από την Μπασκόνια!

Την δωδέκατη νίκη της σε 25 παιχνίδια στην φετινή Ευρωλίγκα πανηγύρισε η Μπασκόνια, η οποία επικράτησε με 89-67 της Χίμκι στην Μόσχα. Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού από την πρώτη περίοδο της αναμέτρησης, και όποτε πλησίαζαν οι Ρώσοι έβρισκε τις λύσεις και ανακτούσε διαφορά ασφαλείας για να πάρει τελικά σχετικά εύκολα το ροζ φύλλο αγώνα.

Πολύ δυνατά μπήκαν στην αναμέτρηση οι Βάσκοι,μ καθώς κατάφεραν να προηγηθούν με 0-9 μετά το πρώτο τρίλεπτο του αγώνα. Η Χίμκι αντέδρασε στην συνέχεια και κατάφερε να σκοράρει τέσσερις συνεχόμενος πόντους μειώνοντας σε 4-9. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν μέχρι και στο καλάθι με τρίποντο του Κάρασεφ (14-16), ωστόσο διαδοχικά τρίποντα από Ντράγκιτς και Πίτερς ανέβασαν την διαφορά στους 8 και πάλι, με το δεκάλεπτο να λήγει στο 14-24.

H ρωσική ομάδα έβγαλε αντίδραση στην δεύτερη περίοδο και με ένα επιμέρους 12-5 κατάφερε να έρθει σε απόσταση τριπόντου (26-29). Στην συνέχεια το απέκτησε χαρακτηριστικά ντέρμπι με τα ηνία να μένουν στα χέρια της Μπασκόνια αλλά το παιχνίδι να είναι για αρκετή ώρα στην μια κατοχή. Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν το προβάδισμα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και κατάφεραν με ένα ξέσπασμα στο τελευταίο δίλεπτο να πάνε στα αποδυτήρια με αέρα 10 πόντων (37-47).

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στην επανάληψη με την Χίμκι να προσπαθεί να ψαλιδίσει την διαφορά μέσα από την επίθεση της αλλά να μην έχει λύσεις στην άμυνα. Το προβάδισμα των φιλοξενούμενων ανεβοκατέβαινε από τους δέκα πόντους σε όλο το τρίτο δεκάλεπτο με τον Πίτερς να κάνει το +14 στο φινάλε (57-71). Στην τέταρτη περίοδο η Χίμκι όχι μόνο δεν κατάφερε να ψαλιδίσει την διαφορά, αλλά αντιθέτως οι Βάσκοι ήταν αυτοί που κυριάρχησαν στο παρκέ δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην νίκη τους με το τελικό 89-67.

Τα δεκάλεπτα: 14-24, 37-47, 57-71, 67-89

Πηγή: ebasket.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags