Facebook Pixel "Να περιορίσουμε τα ατού του Παναθηναϊκού"
Μπάσκετ
| 2011-11-17 20:40:00

"Να περιορίσουμε τα ατού του Παναθηναϊκού"

"Να περιορίσουμε τα ατού του Παναθηναϊκού"

Ο Μιχάλης Πελεκάνος δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του λέγοντας πως αν οι "ερυθρόλευκοι" δεν περιορίσουν τα λάθη τους, τα οποία ήταν πάρα πολλά με τη Νανσί, δεν θα έχουν τύχη με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού μίλησε στο "sport24.gr" για το επικείμενο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, τη νίκη επί της Νανσί και τον τραυματσιμό που τον ταλαιπώρησε.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μιχάλη Πελεκάνου:

Ας γυρίσουμε τον χρόνο πίσω και ας «σταματήσουμε» το ρολόι στην Ιταλία. Ενας φαινομενικά αθώος τραυματισμός σε άφησε εκτός δράσης για περίπου ενάμιση μήνα. Πώς διαχειρίστηκες όλη αυτή την περιπέτεια;

"Τραυματίστηκα στο πρώτο φιλικό με τη Σάσαρι. Την επόμενη ημέρα πήγαμε για ακτινογραφία, αλλά δεν έδειξε κάτι στο σκαφοειδές και εγώ συνέχισα να αγωνίζομαι στα παιχνίδια της προετοιμασίας. Οι πόνοι, όμως, δεν έλεγαν να εκλείψουν και όταν γυρίσαμε, αποφασίσαμε να κάνουμε μαγνητική, η οποία έδειξε τι ακριβώς είχα: Ένα μικρό ραγισματάκι και οστικό οίδημα στο μηνοειδές, ένα κοκαλάκι δίπλα στο σκαφοειδές, στον καρπό. Με έριξε πολύ ψυχολογικά, γιατί ήμουν σε καλή κατάσταση. 'Εμεινα έξω για αρκετό διάστημα, αλλά δόξα τω Θεώ όλη αυτή η ταλαιπωρία ανήκει στο παρελθόν".

Βλέποντας εκ του μακρόθεν τις δύο πρώτες ευρωπαϊκές ήττες του Ολυμπιακού, στο Μπιλμπάο και στη Βιτόρια, και παίζοντας ελάχιστα στο Καντού, τι ακριβώς αισθάνθηκες για την ομάδα σου;

"Όταν χάνεις στον πόντο, σε πληγώνει περισσότερο. Υπάρχει, όμως και η δεύτερη ανάγνωση. Ήμασταν και άτυχοι. Θέλω να πω ότι ένα από τα δύο ματς ή και τα δύο, στη Βιτόρια και στο Καντού, θα μπορούσαμε να τα έχουμε κερδίσει".

Υπό αυτές τις συνθήκες η αναμέτρηση με τη Νανσί έμοιαζε με τελικό στο μυαλό σου;

"Πραγματικά το παιχνίδι με τη Νανσί ήταν πολύ σημαντικό και έπρεπε να το κερδίσουμε πάση θυσία. Όλα τα παιδιά ανταποκρίθηκαν και είναι προφανές ότι τον ίδιο στόχο πρέπει να έχουμε και στους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς αγώνες στο ΣΕΦ".

Πόσο μεγάλη ικανοποίηση σου δημιουργεί το γεγονός ότι ο Παπαδόπουλος, ο Γλυνιαδάκης και εσύ, ήσασταν οι τρεις σωματοφύλακες πίσω από τον Σπανούλη; Τρεις παίκτες, δηλαδή, που δεν είναι σταρ...

"Η φετινή ομάδα, αν εξαιρέσουμε τον Βασίλη (Σπανούλη), δεν έχει άλλο μεγάλο σταρ. Κάθε παίκτης, λοιπόν, είναι σημαντικός και σε κάθε παιχνίδι θα αναδεικνύονται καινούργιοι πρωταγωνιστές. Τώρα ήμασταν εμείς οι τρεις, αύριο – μεθαύριο θα είναι τρία άλλα παιδιά".

Μιχάλη, σε έχουμε ξαναρωτήσει και πέρυσι. Πόσο δύσκολο είναι να παίζεις στη χάση και στη φέξη, τουλάχιστον την πρώτη χρονιά του Ιβκοβιτς, αλλά παρ’ όλα αυτά να διατηρείς αυτό τον τεράστιο βαθμό ετοιμότητας;

"Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο, αλλά το μυστικό είναι να μην σε παίρνει από κάτω και να συνεχίζεις να δουλεύεις. Ο Ίβκοβιτς είναι ένας προπονητής που εμπιστεύεται όλους τους παίκτες, όχι μόνο αυτούς που έχει δωδεκάδα, αλλά και αυτούς που αφήνει εκτός αποστολής. Και πιστεύω ότι η δική μου παραμονή στην ομάδα αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη, γιατί, όπως είπατε, πέρυσι είχα ελάχιστο χρόνο συμμετοχής. Όταν είσαι σωστός, δουλεύεις και προσπαθείς, ο κόουτς θα σε ανταμείψει δίνοντάς σου ευκαιρίες".

Και εσύ, πάντως, τον δικαίωσες με το παραπάνω περιορίζοντας στο ελάχιστο –με συνέταιρο τον Κώστα Παπανικολάου- τον Νικολά Μπατούμ. Ακούμε τις εντυπώσεις σου...

"Ο τύπος είναι πολύ μακρύς! Τα κάνει όλα. Πηδάει στα ριμπάουντ, ποστάρει, σουτάρει, παίζει ένας εναντίον ενός, είναι πολύ δύσκολη η αντιμετώπισή του. Τον είχε ‘διαβάσει’, όμως, πολύ καλά ο κόουτς και εμείς έπρεπε μόνο να εκτελέσουμε το αμυντικό πλάνο του".

Αλήθεια, πόσο δύσκολο θεωρείς το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην έδρα του; Οι περισσότεροι δίνουν ελάχιστες ελπίδες στον Ολυμπιακό. Ποια είναι η αίσθησή σου;

"Θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά αν περιορίσουμε τα ατού του Παναθηναϊκού και είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι ως το τέλος, εγώ πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε. Αν, όμως, κάνουμε 23 λάθη, όπως με τη Νανσί, δεν θα έχουμε καμία τύχη και αυτό γιατί ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που θα τιμωρήσει το κάθε λάθος σου.

Θα σας θυμίσω ότι ούτε πέρυσι περίμενε κανείς να κερδίσουμε στο ΟΑΚΑ. Και όμως, παίξαμε όπως έπρεπε και φύγαμε νικητές. Εκείνο το παιχνίδι πρέπει να αποτελεί οδηγό. Και αν κάποιος πει ότι πέρυσι είχαμε ένα σωρό αστέρια, φέτος είμαστε πιο ομάδα. Καμιά φορά το αναπάντεχο, το οποίο στην προκειμένη περίπτωση χαρακτηρίζει τον Ολυμπιακό, να μπορεί δηλαδή να βγάζει διαφορετικούς πρωταγωνιστές, λειτουργεί θετικά σε μια ομάδα. Άλλωστε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτε. Θα πάμε στο ΟΑΚΑ να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags