Facebook Pixel Eurolague: Εκδίκηση της ΤΣΣΚΑ στην έδρα της Εφές - Σούπερ Βιλερμπάν έκανε το 2/2 με καλό Αντετοκούνμπο
Μπάσκετ
| 2021-10-08 23:13:00

Εκδίκηση της ΤΣΣΚΑ στην έδρα της Εφές - Σούπερ Βιλερμπάν έκανε το 2/2 με καλό Αντετοκούνμπο (vids)

Sportdog Team
Εκδίκηση της ΤΣΣΚΑ στην έδρα της Εφές - Σούπερ Βιλερμπάν έκανε το 2/2 με καλό Αντετοκούνμπο (vids)

Οι Μοσχοβίτες κατάφεραν και κέρδισαν στην έδρα των πρωταθλητών Ευρώπης με 96-100, με τους Τούρκους να μην έχουν νίκη μετά από δύο αγώνες στην διοργάνωση, ενώ αντίθετα οι Γάλλοι με τον Έλληνα σέντερ να είναι πολύ καλός κέρδισαν και στην έδρα της Άλμπα με 67-71.

Eurolague: Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας επικράτησε (96-100) της Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη σ’ ένα παιχνίδι που κράτησε περισσότερο από δύο ώρες, είχε τρομερή εξέλιξη αλλά και την εκπληκτική εμφάνιση του Βασίλιε Μίτσιτς η οποία όμως δεν ήταν αρκετοί για τους κατόχους της Euroleague.

Ο Σέρβος γκαρντ ήταν… μια ομάδα μόνος κι αυτό πλήρωσε σε μεγάλο βαθμό της Εφές. Πέραν των βοηθειών που πήρε από τους Μοερμαν, Πλάις δεν βρήκε σταθερούς συμπαραστάτες, σε αντίθεση με την ΤΣΣΚΑ η οποία για 35 αγωνιστικά λεπτά ήταν μια καλοκουρδισμένη μηχανή, με πολυφωνία στην επίθεση αλλά στα τελευταία πέντε λεπτά λίγο έλλειψε να γκρεμίσει ό,τι με κόπο είχε χτίσει.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν εντυπωσιακό από πλευρά διακυμάνσεων αλλά και… δίκαιο ως προς το σκορ στο τέλος αυτού για την ομάδα που είχε καλύτερη λειτουργία, συνεργασίες αλλά και ισορροπία στο παρκέ. Αυτή ήταν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας – με μοναδική παραφωνία τον Αλεξέι Σβεντ! – η οποία έφτασε να προηγηθεί έως και με +11 (15-26, 9’) χάρη στη δράση των ψηλών καθώς Σενγκέλια (13π.) και Βόιτμαν (9π.) έκαναν θραύση, ειδικά όταν είχαν απέναντί τους, τους Πετρούσεφ-Σίνγκλετον.

Η Αναντολού Εφές στηρίχθηκε αποκλειστικά στην προσωπικότητα του Βασίλιε Μίτσιτς (18π. στο πρώτο ημίχρονο) ο οποίος όταν βρήκε και συμπαραστάτη τον Ροντρίγκ Μπομπουά, οδήγησε την ομάδα του σε 13-0 σερί (28-26) στις αρχές της δεύτερης περιόδου. Μόνο που η ΤΣΣΚΑ είχε πολυφωνία σε αντίθεση με την Εφές η οποία βυθίστηκε σ’ έναν μονότονο και προβλέψιμο παιχνίδι. Στη δεύτερη περίοδο, ο Ουίλ Κλάιμπερν δεν μπήκε απλά στην εξίσωση του αγώνα, αλλά και ο πρωταγωνιστής για την ΤΣΣΚΑ η οποία πήγε στα αποδυτήρια με +5 (46-51), ίσως όμως θα έπρεπε να είχε μεγαλύτερη διαφορά δεδομένου του ότι είχε α) υπερδιπλάσιο αριθμό ριμπάουντ (9-20), περισσότερες ασίστ (7-12) και λιγότερα λάθη (7-5) κι όλ’ αυτά με 50% (6/12) στο μακρινό σουτ.

Οι διαδοχικοί πόντοι του Βόιτμαν σε συνδυασμό με τη δράση του Λούντμπεργκ και την ενεργοποίηση του Σβεντ έφεραν προϋποθέσεις θριάμβου για την ΤΣΣΚΑ καθώς η διαφορά έφτασε έως και στους 16 πόντους (59-75, 27’). Εκεί η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη μάλλον παρασύρθηκε από την μπασκετική… αναρχία που προσπάθησε να επιβάλλει η Εφές και κυρίως ο Σέιν Λάρκιν, ενώ ο Εργκίν Αταμάν κατάλαβε ότι θα έπρεπε να δώσει νωρίτερα μια ευκαιρία στον Τίμπορ Πλάις. Ο Γερμανός έδωσε λύσεις και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 68-79.

Η Εφές έκανε απελπισμένη προσπάθεια επιστροφής στο παιχνίδι, επένδυσε στο μακρινό σουτ δίχως passinggame αλλά με διαδοχικές προσπάθειες των κοντών. Η ΤΣΣΚΑ είχε λειτουργία ομάδα με σωστή περιστροφή μπάλας, έψαξε σουτ με τις καλύτερες προϋποθέσεις και βάζοντας τρία διαδοχικά τρίποντα πάτησε και πάλι σε διαφορά 15 πόντων (77-92) μετά τη συμπλήρωση πέντε λεπτών στην τελευταία περίοδο.

Κάπου εκεί όμως η ΤΣΣΚΑ έχασε το μυαλό της, ίσως να επαναπαύτηκε, αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Βασίλιε Μίτσιτς και ξαφνικά, 80’’ πριν το τέλος, η Εφές μείωσε σε 90-94. Ο Σέρβος αποβλήθηκε με πέντε φάουλ, αλλά ο Μοερμάν κράτησε την ομάδα του στο παιχνίδι (93-95). Ένα καλάθι του Σενγκέλια και δύο βολές του Μοερμάν διατήρησαν το θρίλερ οδήγησαν το παιχνίδι στη ρουλέτα των βολών όπου η ΤΣΣΚΑ δεν είχε διάθεση για παροχή δώρων…

Τα δεκάλεπτα: 21-26, 46-51, 68-79, 96-100

Η Βιλερμπάν παρέμεινε αήττητη (2-0), παίρνοντας το διπλό στο Βερολίνο, κόντρα στην Άλμπα (0-2), με τον Κώστα Αντετοκούνμπο να μετράει 9 πόντους και 4 ριμπάουντ σε 16:08.

Η Βιλερμπάν αρνείται να ηττηθεί! Το έδειξε και στο Βερολίνο, απέναντι στην Άλμπα, η οποία σπατάλησε μεγάλο μέρος του αγώνα, μέχρι να βρει τον τρόπο να απειλήσει τη γαλλική ομάδα. Όμως ο χρόνος τελείωσε.

Η Βιλερμπάν, με τον Κώστα Αντετοκούνμπο να παίρνει χρόνο συμμετοχής (16:08, με 9 πόντους και 4 ριμπάουντ) και να δίνει μερικές εντυπωσιακές φάσεις, προηγήθηκε με 7-6. Είδε την Άλμπα να τρέχει ένα μίνι σερί 7-0 και να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 13-7.

Όμως από το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, οι Γάλλοι με αιχμή τον Κρις Τζόουνς και τους Οκόμπο και Αντετοκούνμπο να δίνουν σημαντικές βοήθειες, προσπέρασαν (μολονότι βρέθηκαν ακόμη και στο -7 (24-17) κάνοντας σερί 13-0 (30-24).

Η Άλμπα έκανε την αντεπίθεσή της, με τον Μάοντο Λο να κάνει μεγάλο ματς (24π.), ωστόσο στα μέσα της 3ης περίοδου, η Βιλερμπάν, με δίποντο του Αντετοκούνμπο ξέφυγε με τέσσερις πόντους (41-37) και έκλεισε το δεκάλεπτο στο +6 (49-43).

Όσο για την τελευταία περίοδο; Στο 34' η διαφορά υπέρ των φιλοξενούμενων έφτασε στους 14 (57-43). Και όμως, η Άλμπα έκανε την απέλπιδα προσπάθεια.

Από το 68-59 μείωσε μέχρι το 68-63, πηγαίνοντας το ματς στις βολές. Ουσιαστικά όταν ο Λο διαμόρφωσε το 69-65 δεν υπήρχε άλλος χρόνος για τη μεγάλη ανατροπή και η Asvel πήρε μία δίκαιη νίκη.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags