Facebook Pixel Euroleague: Απίστευτη Μακάμπι διέλυσε την ΤΣΣΚΑ - Ήττα σοκ για Ζενίτ στο Βερολίνο
Μπάσκετ
| 2022-02-10 23:25:00

Απίστευτη Μακάμπι διέλυσε την ΤΣΣΚΑ - Ήττα σοκ για Ζενίτ στο Βερολίνο

Sportdog Team
Απίστευτη Μακάμπι διέλυσε την ΤΣΣΚΑ  - Ήττα σοκ για Ζενίτ στο Βερολίνο

Με τον Σκότι Γουίλμπεκιν να δίνει τη δική του παράσταση η Μακάμπι επιβλήθηκε εντός έδρας της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 84-75 για την 26η αγωνιστική της EuroLeague και συνεχίζει να παλεύει για την είσοδό της στην οκτάδα. Σε ένα ματς που ήταν ντέρμπι στο δεύτερο μισό του η Άλμπα άντεξε την πίεση της Ζενίτ και επικράτησε εντός έδρας με 76-67 για την 26η αγωνιστική της EuroLeague, παίρνοντας βαθμολογική ανάσα.

Μακάμπι - ΤΣΣΚΑ Μόσχας:

Η Μακάμπι ήταν ονειρική και πέτυχε σπουδαία νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 84-75 για την 26η αγωνιστική της EuroLeague. Ο Σκότι Γουίλμπεκιν έδωσε το δικό του ρεσιτάλ και οδήγησε τους Ισραηλινούς σε νίκη που τους έφερε ένα βήμα πιο κοντά στην οκτάδα. Ο έλεγχος ήταν από την αρχή του αγώνα στα χέρια των γηπεδούχων που βρέθηκαν να προηγούνται ακόμα και με διαφορά 20 πόντων φτάνοντας εν τέλει σε μία νίκη που είχαν ανάγκη.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχασε τεράστια ευκαιρία να πάρει μία νίκη που θα την ανέβαζε ακόμα περισσότερο και έφυγε με άδεια τα χέρια από το Τελ Αβίβ. Κορυφαίος σκόρερ για τους Ρώσους ήταν ο Λούντμπεργκ με 17 πόντους.

Ο αγώνας

Το ξεκίνημα των Ρώσων στο ματς ήταν εντυπωσιακό καθώς επέτρεψαν στους γηπεδούχους να σκοράρουν μόλις δύο πόντους στα πρώτα λεπτά, την ώρα που η δική τους επιθετική λειτουργία ήταν εμφανώς πιο οργανωμένη. Σύντομα οι γηπεδούχοι βρήκαν τον ρυθμό τους και έφεραν το ματς στα ίσα παίρνοντας μάλιστα και το προβάδισμα απέναντι στους Ρώσους. Η ΤΣΣΚΑ φαινόταν να έχει πάθει μπλακ άουτ από τα μισά της πρώτης περιόδου και μετά και πήγαν στα αποδυτήρια με τη διαφορά στο +21 για τους γηπεδούχους.

Η συνέχεια ανήκε στη Μακάμπι που παρά το γεγονός ότι είδε την ΤΣΣΚΑ να πλησιάζει, άντεξε και πήρε πολύτιμη νίκη ενόψει της πολύ δύσκολης συνέχειας στη διοργάνωση. Παράλληλα οι γηπεδούχοι έδειξαν ότι έχουν αφήσει πίσω τους την κακή παρένθεση ηττών που είχαν το προηγούμενο διάστημα.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λαμόνικα, Κόρτες, Βίλιους

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-17, 49-28, 67-46, 84-75.

Άλμπα Βερολίνου - Ζενίτ:

Η Άλμπα Βερολίνου τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Ζενίτ ωστόσο επικράτησε με 76-67 για την 26η αγωνιστική της EuroLeague και πήρε μία πολύτιμη νίκη ενόψει της δύσκολης συνέχειας στη διοργάνωση. Πλέον οι Γερμανοί πήραν θαμολογική ανάσα, έφτασαν τις 8 νίκες (8-16) το ρεκόρ τους και θα εξαντλήσουν μέχρι το τέλος τις όποιες πιθανότητες έχουν για την οκτάδα.

Οι Ρώσοι από την άλλοι πήγαν να κάνουν την ανατροπή αλλά έχασαν πολύτιμο έδαφος πέφτοντας στο 14-9 στη σεζόν. Από την Άλμπα δεν υστέρησε κανείς αλλά κορυφαίος σκόρερ ήταν ο Λο με 15 πόντους ενώ για την Ζενίτ ξεχώρισε ο Κουζμίνσκας με 18 πόντους.

Ο αγώνας

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ καλά στο ματς και αιφνιδίασαν τη Ζενίτ που έδειχνε να μην πατάει καλά στο παρκέ μετά από 10 αγωνιστικά λεπτά. Η διαφορά πήγε άμεσα σε διψήφια επίπεδα και η Άλμπα με πρωταγωνιστές τους Λο και Σίκμα, είχε τον απόλυτο έλεγχο της πρώτης περιόδου. Η εικόνα άλλαξε για τα καλά στο δεύτερο δεκάλεπτο εκεί όπου οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και πήγαν στα αποδυτήρια με το ματς στην απόλυτη ισορροπία (34-34).

Το ματς στο δεύτερο μισό του ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι με τις δύο ομάδες να παλεύουν για να εξασφαλίσουν ένα ικανοποιητικό προβάδισμα. Η Άλμπα ήταν εκείνη που 10 λεπτά πριν από το φινάλε του ματς είχε ένα μικρό προβάδισμα, όχι όμως ικανοποιητικό για να της δώσει την ασφάλεια που ήθελε. Οι γηπεδούχοι με τον Λο οδηγό πάτησαν το γκάζι κι έφυγαν νικητές από την έδρα τους με ένα μεγάλο αποτέλεσμα απέναντι στην Ζενίτ.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πέρεθ, Νέντοβιτς, Ζαμόσκι

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-12, 34-34, 51-48, 76-67

ΆΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ: Λο 15 (2/4 τρίποντα, 4 ασίστ), Ντα Σίλβα, Σμιθ 8 (2), Ντελόου 2, Μάτισεκ 3 (1), Σνάιντερ, Κουμάτζε 9 (4/5 δίποντα, 5 ριμπάουντ), Τίμαν 8 (3/3 δίποντα), Σίκμα 5, Μπλατ 8 (2), Ζούσμαν 9 (1), Λάμερς 9 (4/8 δίποντα).

ΖΕΝΙΤ: Κάρτερ, Λόιντ 8 (4/8 δίποντα, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα), Καράσεφ, Κουλάγκιν, Μπαρόν 18 (4), Πούσκοφ 2, Κουζμίνσκας 18 (7/10 δίποντα, 5 ριμπάουντ), Ζούμπκοφ, 5 Πόιθρες 6, Μίκι 10 (4/5 δίποντα)

Πηγή:Sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags