Facebook Pixel Euroleague: Συναγερμός στην Euroleague μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία - Τα πάντα στον αέρα
Μπάσκετ
| 2022-02-24 17:45:00

Συναγερμός στην Euroleague μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία - Τα πάντα στον αέρα

Sportdog Team
Συναγερμός στην Euroleague μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία - Τα πάντα στον αέρα

Έκτακτη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (25/2) από τους εκπροσώπους των 18 ομάδων της Euroleague με θέμα τα μέτρα που θα πάρουν μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ενώ την ίδια στιγμή η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να ταξιδέψει για τους αγώνες με Ζενίτ και ΤΣΣΚΑ.

Euroleague: Έκτακτη συνεδρίαση θα πραγματοποιήσουν οι 18 εκπρόσωποι των ομάδων της διοργάνωσης την Παρασκευή (25/2) ώστε να δουν τι μέτρα θα πάρουν μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, την ίδια στιγμή που τόσο η Λιθουανία όσο και η Λετονία αντιδρούν με πράξεις στην κίνηση αυτή και μέσα από ενέργειες μποϊκοτάρουν τις ρωσικές ομάδες.

Παράλληλα υπάρχουν πληροφορίες ότι ανάμεσα στις κυρώσεις των Ευρωπαίων προς την Ρωσία θα είναι και ο αποκλεισμός των ομάδων της χώρας από όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

«Με αφορμή τα γεγονότα στην Ουκρανία, η Euroleague Basketball αξιολογεί την κατάσταση και ακολουθεί τις αποφάσεις που θα παρθούν από εθνικές και παγκόσμιες αρχές. H Εuroleague θα συνεχίσει κανονικά με το πρόγραμμα που ήδη υπάρχε,ι εκτός και αν η ακεραιότητα των ομάδων είναι σε κίνδυνο και αν υπάρχουν κυβερνητικές αποφάσεις που να εμποδίζουν την διεξαγωγή των ματς.

Οι 18 ομάδες της Euroleague θα συναντηθούν αύριο για να αναλύσουν τα γεγονότα και να πάρουν μέτρα αν χρειαστεί. Οποιαδήποτε αλλαγή που θα επηρεάσει την κανονικότητα των διοργανώσεων θα ανακοινωθεί επίσημα από τη Euroleague Basketball», αναφέρει η διοργάνωση.

Την ίδια στιγμή στον αέρα είναι οι αγώνες της Μπαρτσελόνα με Ζενίτ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας στις 25 και 27 Φεβρουαρίου αντίστοιχα, με τους Καταλανούς να είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν το ταξίδι τους για την Ρωσία, όμως λίγο πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο αποφάσισαν να ακυρώσουν προσωρινά, τουλάχιστον, την πτήση τους.

Τις επόμενες ώρες θα υπάρξουν και νέες διαβουλεύσεις μεταξύ των ομάδων και της Euroleague με στόχο να ληφθεί η οριστική απόφαση, αφού η Μπαρτσελόνα θα ταξίδευε στη Ρωσία με πτήση τσάρτερ, κάτι που μπορεί να κάνει και ανήμερα του αγώνα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags