Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "Τεράστιος ο Γουίλιαμς, γι’ αυτό δεν ήρθε ο Καλάθης - Υπόσχεση Γιαννακόπουλου, ευκαρία Ράντονιτς"
Μπάσκετ
| 2022-07-17 15:00:00

"Τεράστιος ο Γουίλιαμς, γι’ αυτό δεν ήρθε ο Καλάθης - Υπόσχεση Γιαννακόπουλου, ευκαρία Ράντονιτς"!

του Γιώργου Κτενά
"Τεράστιος ο Γουίλιαμς, γι’ αυτό δεν ήρθε ο Καλάθης - Υπόσχεση Γιαννακόπουλου, ευκαρία Ράντονιτς"!

Οι καλές μεταγραφές που δεν λύνουν το πρόβλημα και οι παίκτες που λείπουν! Ο Γιώργος Καλαφατάκης μιλάει στο Sportdog.gr για τον νέο Παναθηναϊκό του Ντέγιαν Ράντονιτς, για τις μέχρι τώρα προσθήκες που δείχνουν τον δρόμο, αλλά και για όσους πρέπει να έρθουν.

Τις μεταγραφές των Ντέρικ Γουίλιαμς και Νέιτ Ουόλτερς στον Παναθηναϊκό, για τις θέσεις 4 και 1 αντίστοιχα, αλλά και τα μεταγραφικά σενάρια που κυκλοφορούν σχολίασε στο sportdog.gr ο προπονητής Γιώργος Καλαφατάκης.

Ο πεπειραμένος τεχνικός αναφέρθηκε και στον κύκλο του Νικ καλάθη που έχει κλείσει έτσι κι αλλιώς στο Τριφύλλι, αλλά και στον Ντέγιαν Ράντονιτς που έχει τη μεγάλη ευκαιρία για να καθίσει στον πάγκο του Παναθηναϊκού.

"Τεράστιος παίκτης ο Ντέρικ Γουίλιαμς - Θα αποδώσει σωστά αν... - Ξέρει τι ψάχνει με Ουόλτερς"

"Τεράστιος παίκτης ο Ντέρικ Γουίλιαμς αλλά δεν έπαιξε όπως περιμέναμε όλοι στη Μακάμπι. Είναι μεγάλο όνομα αλλά παίζει ρόλο το να προσαρμοστεί και να μπει στη διαδικασία της ομάδας και του προπονητή. Δεν σημαίνει ότι λύθηκε το πρόβλημα επειδή ήρθε στην ομάδα ένας μεγάλος παίκτης. Είναι βέβαια αθλητής που εμπνέει, που έχει προσόντα, τα πάντα. Αν αξιοποιηθεί όπως πρέπει και αποδώσει σωστά, είναι πολύ μεγάλη λύση", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο Γ. Καλαφατάκης.

Πώς βλέπετε τη μεταγραφή του Ουόλτερς, από τον Ερυθρό Αστέρα;

"Είναι καλός παίκτης ούτως η άλλως, ο Παναθηναϊκός πονάει στη θέση 1 μετά τον Καλάθη, οπότε τι καλύτερο από το να πάρει έναν παίκτη που τον ξέρει, έχουν συνεργαστεί, ξέρει ο ένας τον άλλον".

"Για αυτό διάλεξε τον Ουόλτερς - Έκλεισε τον κύκλο του ο Καλάθης - Για αυτό δεν επέστρεψε στον ΠΑΟ"

Έχει τα στοιχεία για να είναι αντι-Καλάθης;

"Κάτι έχει στο μυαλό του ο προπονητής, εμείς απέξω λέμε τι χρειάζεται κ.λπ. Αλλά πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας και τι δίνει η αγορά, ποιο είναι το μπάτζετ, πώς θέλεις να παίξεις το παιχνίδι, να το διαμορφώσεις κ.λπ. Προσαρμόζονται, βελτιώνονται, αλλάζουν ρόλους οι παίκτες. Δεν ξέρουμε με ποιον θέλει να τον ταιριάξει στην 5άδα, για παράδειγμα".

Πιστεύετε ότι, τελικά, ο Καλάθης δεν ήθελε να επιστρέψει;

"Ο Καλάθης έκανε τον κύκλο του στον Παναθηναϊκό έτσι κι αλλιώς. Βοήθησε, έπαιξε για χρόνια, ήταν καλός, πάμε παρακάτω. Από τη στιγμή που δεν θέλει να έρθει, έστω δεν θέλει να έρθει αυτή τη στιγμή, η ομάδα προχωράει. Ο Παναθηναϊκός έχει τη δυνατότητα για να δει οποιαδήποτε λύση. Κάθε παίκτης όταν φτάνει σε αυτή την ηλικία, του Καλάθη, θέλει να εξασφαλίσει το μέλλον του - Και η Φενέρ δίνει περισσότερα χρήματα. Παίζει ρόλο η τελευταία εικόνα της ομάδας, ποιος είναι προπονητής, πώς είναι διοικητικά. Παίκτες αυτού του επιπέδου που έχουν επιλογές στα χέρια τους, τα λογαριάζουν όλα".

"Ευκαιρία του Ράντονιτς - Δεν είναι Ερυθρός Αστέρας ο Παναθηναϊκός"

Τι άλλο χρειάζεται ο Παναθηναϊκός στο ρόστερ του;

"Νομίζω ότι έχει συνέχεια στο ρόστερ, έχει δρόμο ακόμα. Δεν είναι άπειρα παιδιά όσοι ασχολούνται, έχει καλό προπονητή, έχει τον Πεδουλάκη ως τεχνικό διευθυντή κ.λπ. Δεν ξέρουν ότι μετά τον πλέι μέικερ χρειάζεται και δεύτερος καλός ψηλός πλην του Παπαγιάννη, για παράδειγμα ή ένα πολύ καλό τριάρι μετά την αποχώρηση Παπαπέτρου; Φυσικά και το ξέρουν. Ο ιδιοκτήτης δήλωσε ότι ξαναχτίζει από το μηδέν για να τον κάνει μεγάλο, άρα τα έχουν κατά νου όλα αυτά. Έχει δρόμο μπροστά του ο Παναθηναϊκός, δεν θα αφήσουν έτσι την ομάδα".

Τέλος, πείτε μου δύο λόγια για την επιλογή του Ράντονιτς

"Μεγάλη ευκαιρία του Ράντοντις φέτος, γιατί ναι μεν έπαιξε στην Ευρωλίγκα με τον Αστερά, αλλά δεν είναι Παναθηναϊκός ο Ερυθρός Αστέρας. Το μέγεθος του Παναθηναϊκού είναι μεγαλύτερο. Από αυτά που έχει δείξει μέχρι στιγμής, είναι καλός προπονητής. Έχει περγαμηνές, είναι νέος, φιλόδοξος, δεν είναι κακή επιλογή. Αλλά σημασία έχει να μπει στο νόημα για να κάνει τη δουλειά του όπως πρέπει, να πάρει το κόστος των επιλογών και να παίξει και να ταυτιστεί η συνεργασία του με την ομάδα".



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτόν φέρνει στη θέση του Παπαπέτρου ο ΠΑΟ - Κακός χαρακτήρας - Έτσι θα φτάσουν Ολυμπιακό!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags