Facebook Pixel Eurobasket 2022: Με σούπερ Πονίτκα η Πολωνία "πάτησε" τους διοργανωτές Τσέχους
| 2022-09-02 20:47:00

Με σούπερ Πονίτκα η Πολωνία "πάτησε" τους διοργανωτές Τσέχους

Sportdog Team
Με σούπερ Πονίτκα η Πολωνία "πάτησε" τους διοργανωτές Τσέχους

Η Πολωνία ήταν ανώτερη της Τσεχίας σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, είχε απάντηση σε κάθε ξέσπασμα των παικτών του Ρονέν Γκίνζμπουργκ και έφτασε εμφατικά στη νίκη με 99-84. Μεγάλο παιχνίδι από τον Ματέους Πονίτκα.

Εντυπωσιακό ξεκίνημα για την Πολωνία στο Eurobasket 2022. Η ομάδα του Ιγκόρ Μίλισιτς αντιμετώπισε την διοργανώτρια του Δ' Ομίλου, Τσεχία, στην Πράγα και ελέγχοντας την κατάσταση από νωρίς έφτασε στο νικηφόρο αποτέλεσμα.

Οι Τσέχοι είχαν ένα πολύ καλό δεύτερο δεκάλεπτο, στο οποίο κατάφεραν να ισορροπήσουν την κατάσταση, χάρη σε Πέτερκα και Βέσελι, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό. Διότι η Πολωνία ανέβασε στροφές και με μπροστάρη τον εκπληκτικό Πονίτκα, έφερε στα μέτρα της την αναμέτρηση στο δεύτερο μέρος, κράτησε τα ηνία και έφτασε στη νίκη.

Ο Ματέους Πονίτκα με 26 πόντους και 9 ασίστ έκανε τα πάντα για την ομάδα του, με τον Αλεκσάντερ Μπαλτσερόφσκι να ακολουθεί με 14 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ 23 πόντους με 9/16 σουτ είχε ο Έι Τζέι Σλότερ.

Από την Τσεχία, οι 17 πόντοι του Γιαν Βέσελι και οι 13 του Γιάρομιρ Μπόχατσικ δεν ήταν αρκετοί, σε ένα παιχνίδι που ο Τόμας Σατοράνσκι αγωνίστηκε για 17 λεπτά δίχως να σκοράρει, ενώ μοίρασε 6 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 29-18, 46-46, 69-63. 99-84, 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα.

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags