Facebook Pixel Eurobasket 2022 - Παναθηναϊκός: Έσωσε τη Γαλλία ο Φουρνιέ - Χτύπησε ο Γκριγκόνις, αγωνία στον ΠΑΟ! - Άνετη νίκη η Σερβία (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2022-09-03 21:08:00

Χτύπησε ο Γκριγκόνις, αγωνία στον ΠΑΟ! - Έσωσε τη Γαλλία ο Φουρνιέ - Άνετη νίκη η Σερβία (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Χτύπησε ο Γκριγκόνις, αγωνία στον ΠΑΟ! - Έσωσε τη Γαλλία ο Φουρνιέ - Άνετη νίκη η Σερβία (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Σερβία νίκησε 81-68 την Τσεχία και η Γαλλία 77-73 τη Λιθουανία, σε ένα παιχνίδι που τραυματίστηκε ο Μάριους Γκριγκόνις του Παναθηναϊκού.

Eurobasket 2022 - Παναθηναϊκός: Πρόβλημα στη Λιθουανία, με τον Μάριους Γκριγκόνις να χτυπάει 1:54 πριν το τέλος της αναμέτρησης κόντρα στη Γαλλία και να πηγαίνει στον πάγκο. Ο άσος του Παναθηναϊκού στάθηκε άτυχος, αφού χτύπησε γόνατο με γόνατο με τον αντίπαλό του και κατευθύνθηκε στον πάγκο αφού δεν μπορούσε να συνεχίσει. Μένει να φανεί αν το χτύπημα του Γκριγκόνις είναι κάτι σοβαρό, με τους ανθρώπους του «τριφυλλιού» να είναι επίσης σε «αναμμένα κάρβουνα».

 

Λιθουανία - Γαλλία 73-77

Εβάν Φουρνιέ είχε κέφια (27π) και η Γαλλία πέτυχε την πρώτη νίκη της στο Eurobasket 2022 κόντρα στη Λιθουανία (77-73), η οποία παραμένει χωρίς νίκη στο τουρνουά.

Μετά την ήττα από την Γερμανία, που συνδυάστηκε με κακή εμφάνιση, η Γαλλία αντέδρασε. Και σε ένα παιχνίδι με το «πρέπει» να είναι μεγάλο οι παίκτες του Βενσάν Κολέ έδειξαν χαρακτήρα και έβγαλαν αντίδραση. Απέναντι στη Λιθουανία οι «τρικολόρ» ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση και με ένα εκρηκτικό τέταρτο δεκάλεπτο έφτασαν στη νίκη.

Την ίδια στιγμή η Λιθουανία, παρά το γεγονός πως είχε το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, δεν κατάφερε να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα και πλέον μετράει 2 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια, μετά την ήττα της πρεμιέρας απέναντι στη Σλοβενία.

Την ίδια στιγμή όμως οι Λιθουανοί «πονοκεφαλιάζουν» και για την κατάσταση του Μάριους Γκριγκόνις, ο οποίος τραυματίστηκε, 2 λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα και έκατσε στον πάγκο. Μέχρι να παροπλιστεί ο άσος του Παναθηναϊκού μετρούσε 13 πόντους, 4/6 σουτ, 2 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Η αναμέτρηση στην Κολωνία όμως είχε έναν μεγάλο πρωταγωνιστή. Ο Εβάν Φουρνιέ βρέθηκε σε καταπληκτική κατάσταση και με 27 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ οδήγησε την ομάδα του εκ του ασφαλούς στο σκοράρισμα, παίζοντας και για τον ηγέτη του συνόλου, Ρούντι Γκομπέρ, που κινήθηκε σε ρηχά νερά (8π, 1/5 σουτ, 4 ριμπάουντ). Θετική εμφάνιση από τον Γκερσόν Γιαμπουσελέ, που μέτρησε 9 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4/6 σουτ.

Στην αντίπερα όχθη, η Λιθουανία είχε την ευκαιρία να φτάσει στην πρώτη νίκη στο Eurobasket, όμως δεν τα κατάφερε. Ο Γιόνας Βαλαντσιούνας με 15 πόντους και 8 ριμπάουντ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για την Λιέτουβα, με τον Γικουμπάιτς να προσθέτει 14 πόντους, ενώ 12 πόντους και 3 ριμπάουντ είχε ο Ίγκνας Μπραζντέικις.

Κι όλα αυτά σε ένα παιχνίδι που ο Ντομάντας Σαμπόνις δεν έκανε αισθητή την παρουσία του, επιθετικά, έχοντας 6 πόντους (3/7 σουτ) αλλά και 9 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 λάθη.

Τα δεκάλεπτα: 25-23, 41-40, 56-50, 73-77.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα.

 
 

Τσεχία - Σερβία 68-81

Η Τσεχία με δύναμη την έδρα της πάλεψε απέναντι στη Σερβία, όμως τελικά υποτάχθηκε με 81-68 στη 2η αγωνιστική του Δ' ομίλου. Στο 2-0 οι Σέρβοι, παραμένουν χωρίς νίκη οι οικοδεσπότες.

Οι γηπεδούχοι, που έπαιξαν χωρίς τον Τόμας Σατοράνσκι, παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 23 πόντους στα μέσα της τρίτης περιόδου, επέστρεψαν ως ένα σημείο στο παιχνίδι, αλλά η ανωτερότητα και η κλάση των παικτών της Σερβίας δεν άφηνε περιθώρια αμφισβήτησης για το ποιος θα έπαιρνε τη νίκη.

Πρώτος σκόρερ των νικητών και «διπλός» ο Νίκολα Γιόκιτς με 18 πόντους και 11 ριμπάουντ και ακολούθησαν οι Βασίλιε Μίσιτς (13π., 6ασ.), Βάνια Μαρίνκοβιτς (11π.), Νίκολα Κάλινιτς (10π.). Από την άλλη πλευρά οι Βιτ Κρέιτσι και Βόιτεχ Χρούμπαν είχαν από 13 πόντους και ο Μάρτιν Πετέρκα σκόραρε 11 πόντους. Μόλις στους 2 πόντους ο Γιάν Βέσελι με 0/6 σουτ.

Πάτησε γκάζι η Σερβία

Ανταγωνιστική μόνο για λίγα μόλις λεπτά στο ξεκίνημα παρουσιάστηκε η γηπεδούχος Τσεχία απέναντι στην Σερβία. Όταν προηγήθηκε 7-5 είδε τον Γιόκιτς να αναλαμβάνει δράση, με τον σταρ των Νάγκετς να τρέχει μόνος του σερί 0-7 για το 7-14 και τη διαφορά να διατηρείται σε αυτά τα επίπεδα έως το τέλος του δεκαλέπτου (15-20).

Η συνέχεια ήταν... καταιγιστική, με τους Σέρβους να κυριαρχούν απόλυτα και στις δύο μεριές του παρκέ. Τρέχοντας ακόμα ένα σερί (0-15) ξέφυγαν με 15-35 θέτοντας επί της ουσίας τις βάσεις για τη νίκη. Ο Κρέιτσι πήρε κάποιες πρωτοβουλίες, όμως η ποιότητα της ομάδας του Σβέτισλαβ Πέσιτς δεν άφησε την απόσταση να μικρύνει, με το ημίχρονο να κλείνει στο 25-43.

Μείωσε έως τους 8 πόντους η Τσεχία...

Έξι διαδοχικοί πόντοι του Κρέιτσι έκαναν το 31-46, όμως οι Κάλινιτς, Γιόκιτς και Μίσιτς έστειλαν τη διαφορά για πρώτη φορά στο +23 (35-58). Οι Τσέχοι όμως δεν εγκατέλειψαν και με επιθετική πολυφωνία έτρεξαν επιμέρους σκορ 14-2 στο τελευταίο τρίλεπτο της τρίτης περιόδου για το 49-60, ξεσηκώνοντας και το κοινό τους που είχε γεμίσει το γήπεδο. 

Μάλιστα ο Χρουμπάν κατέβασε τη διαφορά στο -9 (53-62), φέρνοντας ακόμα περισσότερο ενθουσιασμό στις κερκίδες, με τον Μίσιτς όμως να κρατάει τη Σερβία κοντά  στο +10 (59-71 στο 35'). Ο Κίζλινκ με κάρφωμα στον αιφνιδιασμό διαμόρφωσε το 68-76 στο 1'21'' πριν το φινάλε, όμως στην επόμενη φάση ο Μαρίνκοβιτς με τρίποντο «σκότωσε» τις όποιες ελπίδες των γηπεδούχων για κάτι παραπάνω.

Δεκάλεπτα: 15-20, 25-43, 49-60, 68-81

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα.

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags