Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας: Ατάκες από Έλληνα προπονητή για Γιάννη - "Εξωγήινη η Εθνική μαζί του - Είμαστε φαβορί για μετάλλιο"
| 2022-09-06 15:26:00

Ατάκες από Έλληνα προπονητή για Γιάννη - "Εξωγήινη η Εθνική μαζί του - Είμαστε φαβορί για μετάλλιο"

Sportdog Team
Ατάκες από Έλληνα προπονητή για Γιάννη - "Εξωγήινη η Εθνική μαζί του - Είμαστε φαβορί για μετάλλιο"

Σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης μίλησε γνωστός Έλληνας τεχνικός όπου και αναφέρθηκε στην εικόνα της Γαλανόλευκης μέχρι στιγμής στο Eurobasket όσο και στην παρουσία του Greek Freak.

Δημήτρης Παπαδόπουλος: Ο γνωστός προπονητής μίλησε στο Metrosport για τις διαφορές στο παιχνίδι της γαλανόλευκης όταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αγωνίζεται και όταν απουσιάζει ενώ υποστήριξε ότι περιμένει η ομάδα να παρουσιαστεί πιο βελτιωμένη στα επόμενα πιο δύσκολα παιχνίδια.

Επιπλέον, τόνισε ότι θα πρέπει να ανεβάσουν την απόδοσης τους οι Σλούκας, Καλάθης, Παπαπέτρου και Παπανικολάου ώστε να εκμεταλλευτούμε το ρίσκο που παίρνει ο αντίπαλος με τα περιφερειακά σουτ.

Τέλος, έπλεξε το εγκώμιο του Ντόρσεϊ, που ήταν «εξωπραγματικός» στα δυο πρώτα παιχνίδια, αλλά και του Δημήτρη Ιτούδη που γνωρίζει πως να «εκμεταλλευτεί» το ταλέντο του Greek Freak.

Η Εθνική νίκησε τη Μεγάλη Βρετανία. Τι εικόνα σας έχει αφήσει μέχρι στιγμής;

«Η Εθνική είναι μια άλλη ομάδα χωρίς τον Γιάννη. Είναι μια γήινη ομάδα χωρίς εκείνον και εξωγήινη με αυτόν. Ωστόσο, κατάφερε να πάρει τα τρία παιχνίδια και μέσα από το καθένα να βελτιώνεται».

Μετρά τρεις νίκες στον όμιλο. Πιστεύετε μπορεί να τερματίσει αήττητη;

«Μπορεί να τερματίσει αήττητη. Νομίζω θα κερδίσουμε και τα επόμενα παιχνίδια και θα βγούμε πρώτοι στον όμιλο. Έπειτα, θα αρχίσουν τα δύσκολα αλλά και εμείς θα είμαστε πιο βελτιωμένοι».

Σε τρία παιχνίδια έχουμε δεχθεί πάνω από 70 πόντους. Χρειαζόμαστε βελτίωση;

«Φυσικά. Στα πρώτα δυο παιχνίδια αν δεν έκανε εξωπραγματική εμφάνιση ο Ντόρσεϊ, μπορεί και να χάναμε. Θα πρέπει να ανεβάσουν την απόδοση τους οι Σλούκας, Καλάθης, Παπανικολάου και Παπαπέτρου καθώς οι αντίπαλοι κλείνουν τον Γιάννη και ρισκάρουν το περιφερειακό σουτ».

Ναι, αλλά δεν είναι και λίγο ρίσκο να στηρίζεσαι στα τρίποντα;

«Είναι κίνδυνος το περιφερειακό σουτ. Ωστόσο, αν και οι τέσσερις που προανέφερα ανεβάσουν την απόδοση τους, τότε το ρίσκο θα είναι μικρότερο».

Υπάρχουν κάποια σημεία που χρειάζεται βελτίωση;

«Θα πρέπει να κυκλοφορήσει την μπάλα πιο γρήγορα, να δοθεί η ευκαιρία στον Γιάννη να πάρει φάσεις στο low post και να έχει περισσότερο ένας εναντίον ενός».

Ποια η γνώμη σας για τον Δημήτρη Ιτούδη;

«Κάνει καλή δουλειά ο Ιτούδης καθώς είναι ο μόνος προπονητής που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το ταλέντο του Γιάννη. Το επιθετικό πλάνο της ομάδας μοιάζει με εκείνο των Μπακς. Δηλαδή, βλέπουμε ότι ο Γιάννης παίζει στο 5 και έτσι, τα βήματα του είναι πιο εύκολα. Τα προηγούμενα χρόνια τον βλέπαμε στο 3 και στο 4 και του «κοβόταν» τα πόδια. Το πιο σημαντικό είναι ότι είναι ένας προπονητής που εμπνέει σεβασμό με τις επιτυχίες του».

Πόσο σημαντικός είναι ο Ντόρσεϊ στο παιχνίδι της Εθνικής;

«Στα δυο πρώτα παιχνίδια ήταν καθοριστικός καθώς αν δεν ήταν καλός, θα χάναμε. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να δημιουργήσει το σουτ μόνος του. Αυτό θα μας είναι χρήσιμο σε μια δύσκολη στιγμή καθώς μπορεί να δημιουργήσει το σουτ, να το εκτελέσει και να ευστοχήσει».

Ο Γιάννης δεν έπαιξε με τη Μεγάλη Βρετανία. Εντοπίσατε διαφορές;

«Τα επίπεδα επίδρασης του Γιάννη στο παιχνίδι της Εθνικής είναι πολλά. Αλλιώς αισθάνονται οι αντίπαλοι όταν ξέρουν ότι θα παίξει εκείνος και διαφορετικά όταν ξέρουν ότι δεν παίζει. Επιπλέον, δίνει ευκαιρίες στους συμπαίκτες του να σκοράρουν χωρίς πίεση».

Ποιο στοιχείο θα κάνει τη διαφορά;

«Θα πρέπει να ανεβάσουν την απόδοση τους οι τέσσερις που ανέφερα πριν (Σλούκας, Καλάθης, Παπαπέτρου και Παπανικολάου). Η επιστροφή του Παπαγιάννη θα βοηθήσει πολύ ενώ αν μπει και ο Κώστας (Αντετοκούνμπο) θα είμαστε καλύτερα. Ο Γιάννης έχει ωριμάσει, είναι σταθερός και σε κάθε παιχνίδι σημειώνει πάνω από 25 πόντους. Θα χρειαστεί και τη βοήθεια των άλλων».

Θεωρείτε την Εθνική ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης για την κατάκτηση ενός μεταλλίου;

«Φυσικά. Είναι μέσα στα τρία φαβορί για τα μετάλλια. Οι άλλες δυο ομάδες νομίζω είναι η Σερβία και η Σλοβενία. Πιο πίσω βρίσκεται η Γερμανία αλλά και η Λιθουανία παρά τις τρεις ήττες της».

Υπάρχει κάποια άλλη ομάδα που σας έκανε εντύπωση;

«Οι Σέρβοι έχουν ταλέντο και παίκτες που επιδρούν καθοριστικά στο παιχνίδι. Δεν τους έχουμε δει να παίζουν όλοι μαζί ακόμη. Η Ισπανία δεν έχει καμία σχέση με το παρελθόν. Πιστεύω ότι δεν θα καταφέρει κάτι ιδιαίτερο».

Πιστεύετε ότι η Εθνική είναι η καλύτερη των εποχών, όπως υποστήριξε και ο Πέσιτς;

«Κάθε εποχή έχει άλλα στάνταρ. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τις εποχές. Βέβαια, αν σκεφτούμε το πρόσφατο παρελθόν που απουσιάζαμε από τις μεγάλες διοργανώσεις, τώρα η ομάδα είναι πιο ισχυρή. Ο Γιάννης είναι πιο ώριμος και κάνει τη διαφορά. Η συμμετοχή του Κώστα και του Θανάση προσθέτει άλλη δυναμική στο σύνολο», είπε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags