Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας: Κακός δαίμονας η Τσεχία αλλά δεν έχει Γιάννη! - Η μάχη για κούπα και ο κίνδυνος λόγω... Γκριγκόνις
| 2022-09-08 21:30:00

Κακός δαίμονας η Τσεχία αλλά δεν έχει Γιάννη! - Η μάχη για κούπα και ο κίνδυνος λόγω... Γκριγκόνις

του Pick n' Scroll
Κακός δαίμονας η Τσεχία αλλά δεν έχει Γιάννη! - Η μάχη για κούπα και ο κίνδυνος λόγω... Γκριγκόνις

Την ομάδα που της έκανε ζημιά το 2019 θα βρει απέναντί της στο Eurobasket η Ελλάδα, μόνο που τα δεδομένα και οι ισορροπίες έχουν αλλάξει πολύ από τότε. Ο σπέσιαλ Ιτούδης, η ωριμότητα του Γιάννη Αντετοκούνμπο και ο δρόμος μέχρι τον τελικό.

Η Εθνική Ελλάδας δεν είχε κάποιο πρόβλημα ούτε με την Εσθονία και έτσι πάει αήττητη στο Βερολίνο, εκεί, όπου θα κριθούν τα πάντα. Στα γενέθλια του Δημήτρη Ιτούδη, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε μία ακόμη καλή εμφάνιση, πέτυχε τον στόχο του και προχωράει για τα ακόμη καλύτερα. Λίγο φάνηκε να χτυπάει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά δεν ήταν κάτι ανησυχητικό, όπως είπαν άλλωστε όλοι από την πλευρά της Εθνικής.

Τώρα μπροστά στην επίσημη αγαπημένη είναι η Τσεχία, ο κακός μας δαίμονας. Η ομάδα, που μας πέταξε έξω πέρυσι στο Προολυμπιακό και μάλιστα με περίπατο, εκείνη, που μας είχε κάνει ζημιά στο Παγκόσμιο του 2019.

Πλέον βέβαια τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Η Τσεχία παραμένει μία ομάδα με καλή ποιότητα, με τους Βέσελι και Σατοράνσκι να λάμπουν, αλλά πλέον η Εθνική είναι υπερδύναμη. Εχει σπέσιαλ προπονητή, έχει πολύ καλούς παίκτες και έμπειρους και έχει βέβαια τον κορυφαίο του κόσμου, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Αυτά δεν σημαίνουν ότι θα κερδίσουμε με το όνομα και την φανέλα, αλλά σίγουρα εμείς είμαστε το φαβορί σε αυτό το ζευγάρωμα.

Η Εθνική αυτή είναι φτιαγμένη για το βάθρο και δύσκολα μπορεί να την πατήσει από ομάδες όπως η Τσεχία, που είναι σοβαρές, αλλά δεν έχουν την ποιότητα να ξεπεράσουν το δικό μας εμπόδιο.

Η Ελλάδα, η Γαλλία, η Σλοβενία και η Σερβία είναι τα μεγάλα φαβορί για την κούπα. Από κει και πέρα...ενοχλητική μπορεί να γίνει η Λιθουανία, η οποία αφού απέφυγε το κάζο του αποκλεισμού, έχει το υλικό να πάει ψηλά. Με Βαλαντσιούνας, Σαμπόνις, Γκριγκόνις και σία δεν θα είναι εύκολη λεία για κανέναν.

Η Εθνική αφήνει, λοιπόν, το Μιλάνο και πάει στο Βερολίνο για να συνεχίσει τη νικηφόρα πορεία της και να κάνει πραγματικότητα τα όνειρα όλων των Ελλήνων ανά τον κόσμο. Το σίγουρο είναι ότι μπορεί.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags