Facebook Pixel Ευρωμπάσκετ 2022: Σοβαρά τώρα; Παράπονα Τσέχων - "Σύμμαχοι της Ελλάδας οι διαιτητές - Αντιμετώπιση σταρ σε Γιάννη"
| 2022-09-12 12:07:00

Σοβαρά τώρα; Παράπονα Τσέχων - "Σύμμαχοι της Ελλάδας οι διαιτητές - Αντιμετώπιση σταρ σε Γιάννη"

Sportdog Team
Σοβαρά τώρα; Παράπονα Τσέχων - "Σύμμαχοι της Ελλάδας οι διαιτητές - Αντιμετώπιση σταρ σε Γιάννη"

Με τα σφυρίγματα των διαιτητών ασχολούνται τα ΜΜΕ της Τσεχίας μετά τον αποκλεισμό από την Ελλάδα.

Ευρωμπάσκετ 2022: Με την διαιτησία και την αντιμετώπιση σταρ προς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο τα έχουν τα ΜΜΕ της Τσεχίας μετά τον χθεσινό αποκλεισμό από την Εθνική Ελλάδας.

«Σύμμαχοι των Ελλήνων οι διαιτητές. Άφησαν ατιμώρητο τον Γιάννη», αναφέρει ο τίτλος στο iSport.cz και προσθέτει: «Ένα μπόνους και μια αντιμετώπιση σταρ. Οι παίκτες της Τσεχίας δεν είχαν μόνο να αντιμετωπίσουν την Ελλάδα και τον αστέρα της, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Θα ήταν τεράστιο πλήγμα για το Ευρωμπάσκετ και τη FIBA να χάσει μετά τον Γιόκιτς μέσα σε λίγες ώρες και τον Greek Freak».

Οι Τσέχοι το συνεχίζουν επισημαίνοντας: «Μια ματιά στη στατιστική δείχνει πώς σφύριξαν ο Γάλλος, ο Τούρκος και ο Λετονός. Η Τσεχία έκανε 24 φάουλ, ενώ η Ελλάδα μόνο 17. Όχι και τόσο μεγάλη διαφορά, αλλά από την άλλη η Ελλάδα εκτέλεσε 29 βολές και η Τσεχία μόλις 9. Μόμο ο Γιάννης στάθηκε στη γραμμή και έκανε μόνο ένα φάουλ, ενώ για την Τσεχία αποβλήθηκαν ο Βέσελι και ο Άουντα. Θα θυμάστε το 2019 στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όταν ο Γιάννης είχε αποβληθεί με πέντε φάουλ γιατί του τιμώρησαν κάποιες διεισδύσεις στις οποίες έσπρωχνε».

Ο Ρόνεν Γκίντσμπουργκ, που χαρακτήρισε δίκαια τη νίκη της Ελλάδας στη συνέντευξη Τύπου, μιλώντας στα τσεχικά media παραπονέθηκε επίσης: «Δεν είναι μυστικό ότι οι διαιτητές της FIBA δεν είναι τόσο καλοί και κάποιες φορές δείχνουν υπερβολικό σεβασμό απέναντι στα μεγάλα αστέρια. Ο Βέσελι έπρεπε να είχε πάρει 1-2 επιθετικά φάουλ από τον Γιάννη. Το πρόβλημα ήταν επίσης ότι εκτέλεσαν 29 βολές και εμείς 9. Στην τελευταία περίοδο έπαιξαν πολύ επιθετική άμυνα και δεν είχαν φάουλ, παρά μόνο ένα για πολλά λεπτά. Γι’ αυτό δέχτηκα τεχνική ποινή στο τέλος, επειδή το επισήμανα. Δεν θα πω ότι χάσαμε από αυτό, αλλά απέναντι σε κάποιον άλλο αντίπαλο ίσως να παίρναμε αυτά τα σφυρίγματα».

Το δημοσίευμα παραθέτει και μια ατάκα του σέντερ της Τσεχίας, Οντρέι Μπάλβιν. «Δεν είμαστε η μόνη ομάδα που διαπιστώνει ότι στο Ευρωμπάσκετ κάποιοι παίκτες έχουν αντιμετώπιση σταρ. Υπήρχαν κάποια αμφιλεγόμενα σφυρίγματα με τα οποία δεν συμφωνούμε», ανέφερε.

Ο αρχηγός Βόιτσεχ Χρούμπαν είπε με τη σειρά του: «Οι διαιτητές δεν είχαν τα ίδια κριτήρια σε όλο το ματς. Σφύριζαν κανονικά και ξαφνικά παρότι οι Έλληνες αύξησαν την ένταση, δεν σφύριζαν. Υπήρχαν τραβήγματα, χτυπήματα, αλλά δεν τιμωρούνταν. Έπρεπε όμως να το διαχειριστούμε καλύτερα».

Πολύ πιο μετριοπαθής για τη διαιτησία εμφανίστηκε ο Γιαν Βέσελι όταν του έγινε σχετική ερώτηση: «Είναι στο όριο. Θα μπορούσαν ίσως να δώσουν ένα επιθετικό φάουλ στον Γιάννη, ενώ σε μια άλλη περίπτωση στήθηκα αργά μπροστά του. Δυστυχώς όμως έδειξε την κλάση του και δεν πρόκειται να διαμαρτυρηθώ για τη διαιτησία», είπε ο σέντερ της Μπαρτσελόνα.

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags