Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Εφές: "Πάτησε" την Εφές και άφησε υποσχέσεις ο νέος ΠAO - Τρομερός Γουόλτερς, αποκάλυψη ο Λι (Vid)
Μπάσκετ
| 2022-09-23 22:42:00

"Πάτησε" την Εφές και άφησε υποσχέσεις ο νέος ΠAO - Τρομερός Γουόλτερς, αποκάλυψη ο Λι (Vid)

Του Χρήστου Δημόπουλου
"Πάτησε" την Εφές και άφησε υποσχέσεις ο νέος ΠAO - Τρομερός Γουόλτερς, αποκάλυψη ο Λι (Vid)

Στον τελικό του 4ου "Παύλος Γιαννακόπουλος" προκρίθηκε ο Παναθηναϊκός, που όντας ανώτερος σχεδόν σε όλο το ματς από την Εφές, επικράτησε με σκορ 86-71 και παίζει με την Αρμάνι στον τελικό του θεσμού (21:00). Τέσσερις παίκτες διψήφιοι για τους Πράσινους (Ουόλτερς, Λι, Παπαγιάννης, Ντέρικ), εξαιρετικοί όλοι οι νέοι ξένοι πλην Άντριους. Θετικότατος και ο Γιώργος Καλαϊτζάκης από τους Έλληνες.

 

Παναθηναϊκός - Εφές 86-71: Στο πρώτο φιλικό μπροστά στον κόσμο του, ο νέος Παναθηναϊκός του Ράντονιτς αφού ανακοίνωσε τον Πονίτκα και παρουσίασε την εντυπωσιακή νέα (καρό) φανέλα, ξεκίνησε με πεντάδα τους Ουόλτερς, Άντριους, Γ. Καλαϊτζάκη, Ντέρικ Ουίλιαμς και Παπαγιάννη κόντρα στην Εφές.

Από ένα κάπως τυχερό τρίποντο ο Γιώργος Καλαϊτζάκης έδωσε σκορ στο ματς (3-0), σε ένα πρώτο δεκάλεπτο όπου κυριάρχησε πλήρως ο Παναθηναϊκός

Σε εκείνο το διάστημα, ο Νέιτ Ουόλτερς μαζί με τον Ντέρικ Ουίλιαμς ήταν ό,τι καλύτερο στο παρκέ κι από τις δύο ομάδες. Ο πρώτος με 5 συνεχόμενους πόντους (σ.σ. τρίποντο και lay up από δικό του κλέψιμο) έκανε το 12-5 απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, με τον Ντέρικ να παίρνει τη σκυτάλη ευστοχώντας κι αυτός από τα 6.75 για το 21-11 και τη διψήφια διαφορά για τους Πράσινους! Ο μοναδικός που έμοιαζε να ψάχνεται περισσότερο από τους υπόλοιπους, ήταν ο (άστοχος) Άντριους.

Τα διψήφια επίπεδα απόστασης των δύο ομάδων διατηρήθηκαν και με την εκκίνηση στη δεύτερη περίοδο, με τον Γκουντάιτις συγκεκριμένα να κάνει το 32-20 μετά από εντυπωσιακό γκολ-φάουλ. 

Όσο και να επιχειρούσε να αντιδράσει η Εφές, ο Παναθηναϊκός έβρισκε πάντα τον τρόπο να απαντήσει. Με νέο τρίποντο του Λι το σκορ έγινε 37-25, ενώ το εύκολο καλάθι του Γιώργου Καλαϊτζάκη στο ανοιχτό γήπεδο λίγο μετά, έφερε την απόσταση των δύο ομάδων σχεδόν στους 20 πόντους (+19, 44-25). Λίγο πριν ο αδερφός του, Παναγιώτης, είχε ευστοχήσει σε τρίποντο για το 42-25. Εν τελεί, το Τριφύλλι πήγε στο ημίχρονο με ένα αβαντάζ 17 πόντων (51-34).

Με την εκκίνηση στο δεύτερο μέρος ο Ουόλτερς έφερε για πρώτη φορά το +20 με προσωπικό του τρίποντο (54-34), για να απαντήσει στην αμέσως επόμενη φάση ο Κλάιμπερν για την Εφές (54-36). Η μοναδική αλλαγή στην πεντάδα του τρίτου δεκαλέπτου σε σχέση με αυτή που άρχισε το ματς, ήταν ο Μποχωρίδης αντί του Γιώργου Καλαϊτζάκη στο παρκέ.

Ακουμπώντας την μπάλα στο ζωγραφιστό και τον Ζίζιτς οι Τούρκοι μπόρεσαν να ρίξουν τη διαφορά στους 15 (55-40), με τον Κροάτη σέντερ ξανά να καρφώνει στον αιφνιδιασμό για το 55-42, αναγκάζοντας έτσι τον Ράντονιτς να πάει σε τάιμ-άουτ. Το τάιμ-άουτ είχε αξία, καθώς με την επανέναρξη οι Πράσινοι έβγαλαν εκπληκτική συνεργασία με τον Ντέρικ να υψώνει και τον Παπαγιάννη σε alley-oop να καρφώνει (57-42)! Η τρίτη περίοδος ανήκε πάντως περισσότερο στην Εφές, που με τρίποντο του Μπομπουά 2:00 πριν το φινάλε του δεκαλέπτου μείωσε μετά από ώρα σε μονοψήφιο (-9, 62-53).

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο ο Παναθηναϊκός έμπαινε με ένα προβάδισμα 8 πόντων (67-59), το οποίο με το... καλημέρα ψαλίδισε με νέο δικό του τρίποντο ο Μίτσιτς (67-62). Ο Σέρβος γκαρντ ήταν το σημείο αναφοράς σε κάθε επίθεση των Τούρκων, με ό,τι αυτό συνεπαγόταν φυσικά για τη δυναμική τους. Ο φανταστικός Πάρις Λι, όμως, είχε μπει σε mood... αμυντικού εξολοθρευτη και με 2/2 εύατοχες βολές από αντιαθλητικό που κέρδισε ο ίδιος, έκανε το σκορ 71-62 για τον Εξάστερο! Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης ήταν παράγοντας πια στο ματς και μάλιστα ευστοχώντας από τα 6.75, έδωσε αέρα 12 πόντων στους Πράσινους (78-66). Με τελικό σκορ 86-71, ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στον τελικό του θεσμού, εκεί όπου θα συναντήσει την Αρμάνι στις 21:00 στο ΟΑΚΑ.

Τα δεκάλεπτα: 27-16, 51-34, 67-59, 86-71.

 
Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα κόντρα στην Αναντολού." itemprop="description" />
 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags