Facebook Pixel Basket League: Έπεσαν οι υπογραφές - Το κανάλι που θα δείχνει φέτος την Basket League
Μπάσκετ
| 2022-10-21 22:25:00

Έπεσαν οι υπογραφές - Αυτό το κανάλι θα δείχνει φέτος την Basket League

Sportdog Team
Έπεσαν οι υπογραφές - Αυτό το κανάλι θα δείχνει φέτος την Basket League

Εξελίξεις σχετικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Basket League για τη σεζόν 2022-23, καθώς έπεσαν οι υπογραφές ανάμεσα στον ΕΣΑΚΕ και τον τηλεοπτικό πάροχο.

 

ΕΣΑΚΕ και ΕΡΤ ήρθαν σε οριστική και πλήρη συμφωνία για κεντρική διαχείριση και έτσι, για μία ακόμη χρονιά, η κρατική τηλεόραση θα μεταδώσει όλους τους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος μπάσκετ.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ αποδέχθηκε με ομόφωνη απόφαση του την πρόταση της ΕΡΤ Α.Ε. για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Basket League της σεζόν 2022-23. Η κεντρική διαχείριση παγιώνεται ως μέθοδος διαπραγμάτευσης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων ύστερα από δύο δεκαετίες, ενώ οι ΚΑΕ συμφώνησαν στην κατανομή των εσόδων αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι ενωμένες προχωρούν στην περαιτέρω αναβάθμιση και ανάπτυξη του Επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Σε αυτή την προσπάθεια σημαντική είναι η συμβολή της ΕΡΤ, από την οποία αναμένουμε να επικυρώσει την σχετική πρόταση της".

Τα έσοδα των ομάδων

Με δεδομένο πως υπάρχει καθεστώς κεντρικής διαχείρισης από την ΕΡΤ, όλες οι ΚΑΕ της Basket League θα μοιραστούν ένα ποσό που φτάνει τα 6,5 εκατ. ευρώ, όπως προβλέπεται από τη συμφωνία που έχει γίνει με την κρατική τηλεόραση. Για την κατανομή των χρημάτων θα ληφθεί υπ' όψιν η εμπορική και αγωνιστική δυναμικής κάθε ομάδας, με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό φυσικά να βρίσκονται στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Πράσινοι και Ερυθρόλευκοι θα μοιραστούν ένα ποσό που αγγίζει τα 3 εκατ. ευρώ, όντας οι ομάδες της πρώτης κλίμακας. Στη μεσαία κλίμακα βρίσκονται η ΑΕΚ, το Περιστέρι, ο Προμηθέας Πατρών, ο Κολοσσός Ρόδου, ο ΠΑΟΚ και ο Άρης. Οι έξι τους μοιραστούν το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ.

Τέλος, το υπόλοιπο ένα 1 εκατ. ευρώ θα δοθεί στις ομάδες της τρίτης κλίμακας, την οποία απαρτίζουν ο Ιωνικός, ο Απόλλων Πάτρας, η Καρδίτσα και το Λαύριο.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags