Facebook Pixel EuroCup: Συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις ο Προμηθέας - Πήρε το... θρίλερ με το Αμβούργο
Μπάσκετ
| 2022-11-01 21:59:00

Συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις ο Προμηθέας - Πήρε το... θρίλερ με το Αμβούργο

Sportdog Team
Συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις ο Προμηθέας - Πήρε το... θρίλερ με το Αμβούργο

Ο Προμηθέας σε ένα ντέρμπι μεγατόνων πήρε τη νίκη για την 4η αγτωνιστική του EuroCup απέναντι στο Αμβούργο με 81-77.

 

EuroCup: Για γερά νεύρα αποδείχθηκε ο αγώνας του Προμηθέα με το Αμβούργο, όμως οι γηπεδούχοι στο τέλος είχαν καθαρό μυαλό και θέληση, επικρατώντας 81-77 για την 4η αγωνιστική του EuroCup. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Κόντιτ με 22 πόντους και 10 ριμπάουντ σε ένα τρομερό νταμπλ-νταμπλ. Ο Τζο Γιανγκ μέτρησε 23 πόντους και 2 ασίστ. Άλλους 10 πρόσθεσε ο Τράβις Σίμπσον. Από την άλλη μεριά, ο Τσάιλντς κατέγραψε 17 πόντους και ο ΜακΚόλουμ σημείωσε 15, μοιράζοντας 4 ασίστ.



Το ματς

Στην πρώτη περίοδο o Προμηθέας ξεκίνησε ιδιαίτερα άστοχος και εμφανώς αγχωμένος, με τους φιλοξενούμενους να αποκτούν μία ικανοποιητική διαφορά (5-11), προεξάρχοντος του Τσάιλντς. Δύο τρίποντες… βόμβες των Γιανγκ και Σίμπσον έφεραν τους γηπεδούχους στο -1 (12-13). Έτσι, η ομάδα του Μάκη Γιατρά έκλεισε μόλις στο -4 (21-17) απόρροια της βελτιωμένης εικόνας.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο το μομέντουμ έμεινε στην ελληνική πλευρά και με τον Κόντιτ να κυριαρχεί επιθετικά μαζί με τον Γιανγκ, ο Προμηθέας όχι μόνο προσπέρασε αλλά κατόρθωσε να πάρει απόσταση ασφαλείας (36-29). Από εκεί και πέρα το σύνολο του κόουτς Γιατρά τεχνικού διαχειρίστηκε τις συνθήκες και πέρασε για τα αποδυτήρια με ένα +9.

Στην επανέναρξη το Αμβούργο μπήκε με περισσότερο πάθος και με ένα σερί 6-0, απέδειξε σύντομα ότι το που θα πάει το ροζ φύλλο του αγώνα δεν έχει καθοριστεί ακόμα. Πράγματι, οι φιλοξενούμενοι με κύριο όπλο το επιθετικό transition, στο τέλος της τρίτης περιόδου απείχαν μία κατοχή.

Στο τέλος οι δύο ομάδες παρέδωσαν μαθήματα θεάματος και μέχρι το τέλος η νίκη μπορούσε να καταλήξει οπουδήποτε. Το φάουλ που κέρδισε σε προσπάθεια για τρίποντο ο Γιανγκ ήταν το σημείο που καθόρισε την εξέλιξη της αναμέτρησης και έδωσε στον Προμηθέα το ροζ φύλλο με 81-77.

Τα δεκάλεπτα: 21-17, 45-36, 61-60, 81-77

Πηγή: sportfm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags