Facebook Pixel Ερυθρός Αστέρας - Ζαλγκίρις Κάουνας: Αρνείται να χάσει ο Αστέρας - Έκτη σερί νίκη απέναντι στη Ζαλγκίρις με ανατροπή
Μπάσκετ
| 2022-12-13 22:18:00

Αρνείται να χάσει ο Αστέρας - Έκτη σερί νίκη απέναντι στη Ζαλγκίρις με ανατροπή

Sportdog Team
Αρνείται να χάσει ο Αστέρας - Έκτη σερί νίκη απέναντι στη Ζαλγκίρις με ανατροπή

Ο Ερυθρός Αστέρας επικράτησε της Ζάλγκιρις με σκορ 77-73 και πλέον μετράει 10 συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς στην άκρη του πάγκου!

Ερυθρός Αστέρας - Ζαλγκίρις Κάουνας: Ο ασταμάτητος Ερυθρός Αστέρας ξεπέρασε το εμπόδιο και της Ζάλγκιρις, επικρατώντας των Λιθουανών με σκορ 77-73 και βελτιώνοντας το ρεκόρ του στο 7-6, μπαίνοντας για τα καλά στο κυνήγι της οκτάδας.

Πλέον οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν 10 σερί νίκες από τις 17 Νοεμβρίου, όταν ο Ιβάνοβιτς έκανε το ντεμπούτο του κόντρα στη Βιλερμπάν. Συγκεκριμένα, μετρούν έξι νίκες στην EuroLeague (Βιλερμπάν, Άλμπα, Μακάμπι, Βίρτους, Παρτίζαν, Ζάλγκιρις) και τέσσερις στην ABA Liga (Τσιμπόνα, Παρτίζαν, Στουντέντσκι, Μόρναρ) με τον Μαυροβούνιο κόουτς.

Ο αγώνας

Η Ζάλγκιρις μπήκε καλύτερα στο Aleksandar Nikolic Hall και προηγήθηκε νωρίς-νωρίς με διψήφια διαφορά πόντων όταν ο Εντγκάρας Ουλάνοβας έκανε το 5-15 με γκολ-φάουλ στο 6', κλείνοντας την πρώτη περίοδο στο υπέρ της 14-22. Ο Κίναν Έβανς κουβάλησε επιθετικά τους Λιθουανούς σε αυτό το διάστημα απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα που στηρίχθηκε στις πρωτοβουλίες του Νεμάνια Νέντοβιτς. Στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» ισορρόπησαν το ματς με μπροστάρη τον Λούκα Βιλντόζα ο οποίος πέτυχε 10 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο ωστόσο η Ζάλγκιρις άντεξε στην πίεση και πήγε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 36-37. Οι Σέρβοι πίεσαν όμως ο Μπιρούτις σκόραρε για το +9 (45-54, 27') των φιλοξενούμενων. Οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ στο τέταρτο δεκάλεπτο, εκεί όπου ο Λούκα Βιλντόζα ευστόχησε πίσω από τα 6μ.75 για το 74-71 στο 37'. Ο Κεβάριους Χέιζ τελείωσε τη φάση για το 75-73 κρατώντας όρθια τη Ζάλγκιρις, ο Βιλντόζα αστόχησε από τη γωνία για τρίποντο όμως ο Έβανς έκανε λάθος στα 6.5" για τους Λιθουανούς! Εν συνεχεία ο Έβανς έκανε γρήγορο φάουλ στον Βιλντόζα και ο Αργεντινός γκαρντ διαμόρφωσε το τελικό 77-73 με 2/2 βολές αφού το τρίποντο του Σμιτς δεν βρήκε στόχο.

Τα δεκάλεπτα: 14-22, 36-37, 56-58, 77-73.

Πηγή: gazzetta. gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags