Facebook Pixel Euroleague: Απίστευτη Παρτιζάν διέλυσε την Μπασκόνια - Πέρασε και από το Μιλάνο η Ζαλγκίρις και βλέπει 8αδα
Μπάσκετ
| 2023-01-13 23:39:00

Απίστευτη Παρτιζάν διέλυσε την Μπασκόνια - Πέρασε και από το Μιλάνο η Ζαλγκίρις και βλέπει 8αδα

Sportdog Team
Απίστευτη Παρτιζάν διέλυσε την Μπασκόνια - Πέρασε και από το Μιλάνο η Ζαλγκίρις και βλέπει 8αδα

Με σπουδαίο επιθετικό πλουραλισμό και τον Ιωάννη Παπαπέτρου σε ρόλο πρωταγωνιστή, η Παρτιζάν διέλυσε την Μπασκόνια στην Σερβία (83-65) και... ανεβαίνει. H Αρμάνι Μιλάνο πήγε να κάνει επικό comeback κόντρα στην Ζάλγκιρις, όμως οι Λιθουανοί άντεξαν και με τρίποντη «βόμβα» του Ουλάνοβας απέδρασαν, επικρατώντας με 61-66.

 

Αρμάνι Μιλάνο - Ζαλγκίρις Κάουνας: Η Ζαλγκίρις μπήκε με το πόδι... πατημένο στο γκάζι και έκλεισε την πρώτη περίοδο στο +10 (9-19), με την Αρμάνι Μιλάνο να ισορροπεί στο δεύτερο δεκάλεπτο, ωστόσο η διαφορά των 10 πόντων παρέμεινε στο ημίχρονο (27-37).

Στην τρίτη περίοδο, οι Λιθουανοί ήταν και πάλι καταιγιστικοί και με επί μέρους 13-22, εκτόξευσαν την διαφορά στο +19 (40-59), όμως στο τέταρτο δεκάλεπτο, η Ζαλγκίρις... ξέχασε να μπει στο ματς.

Η Αρμάνι Μιλάνο με ένα απίστευτο ξέσπασμα έκανε σερί 10-0 και μπήκε ξανά στη διεκδίκηση της νίκης, αφού οι πρώτοι πόντοι της Ζαλγκίρις στην τέταρτη περίοδο σημειώθηκαν 3:32 πριν την λήξη!

Οι Ιταλοί, μάλιστα κατάφεραν να φέρουν την διαφορά στο καλάθι 45 δευτερόλεπτα πριν την λήξη (61-63), όμως ο Ουλάνοβας με τρίποντο-μαχαιριά «καθάρισε» τη νίκη.

Ο Κεβάριους Χέις (16π, 7ρ), ο Ρολάντας Σμιτς (13π, 4ρ) και ο Εντγκάρας Ουλανόβας (13π, 8ρ, 2ασ), ξεχώρισαν για την Ζαλγκίρις, ενώ κορυφαίος για την Αρμάνι Μιλάνο ήταν ο Μπίλι Μπάρον (11π, 2ρ, 2ασ).

Τα δεκάλεπτα: 9-19, 27-37, 40-59, 61-66

Παρτιζάν - Μπασκόνια: 

Είναι ανεβασμένη, στα (μπασκετικά) σύννεφα πετάει: η Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς βρίσκει, αγωνιστική με την αγωνιστική, τα πατήματά της και διανύει περίοδο καλού φεγγαριού, φιλοδοξώντας να φτάσει στα όρια του κάλλιστου και να διεκδικήσει τις πιθανότητές της για την 8άδα. 

Η άνοδός της πιστοποιήθηκε και σήμερα κόντρα στην Μπασκόνια, την οποία δε δυσκολεύτηκε να κάνει μια χαψιά και να την στείλει πίσω στην Ισπανία με αγιάτρευτες πληγές στο πορτοκαλί της κορμί. 

Χάρη στο εκρηκτικό της ξεκίνημα στην πρώτη περίοδο όπου, ιδίως στην επίθεση, της «έβγαιναν» όλα (29-17), η αρμάδα του Ζοτς μπήκε από νωρίς σε θέση οδηγού χάρη (και) στον Ιωάννη Παπαπέτρου και δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω. 

Το παιχνίδι των γηπεδούχων χαρακτηρίστηκε από τρομερό επιθετικό πλουραλισμό (6 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, στους 13, με 6 ασίστ, ο Παπαπέτρου) και έφτασαν σχεδόν... άκοπα στο ροζ φύλλο αγώνα με το καθόλα πειστικό 83-65. 

Με αυτή τη νίκη- την 4η σε 5 αγώνες!- η Παρτιζάν πήγε στο 9-10 και βρίσκεται, πια, στα πέριξ των θέσεων που οδηγούν στα playoffs, την στιγμή που η Μπασκόνια γνώρισε την 3η συνεχόμενη ήττα της κι απομακρύνθηκε από την κορυφή της βαθμολογίας. 

Βίοι αντίθετοι για τις δύο ομάδες; Κάπως έτσι... 

Τα δεκάλεπτα: 29-17, 47-36, 67-50, 83-65

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags