Facebook Pixel Γκραν Κανάρια - Προμηθέας Πατρών:
| 2023-01-19 00:02:00

"Βούλιαξε" ο Προμηθέας στην Ισπανία - Βαριά ήττα από την Γκραν Κανάρια

Sportdog Team
"Βούλιαξε" ο Προμηθέας στην Ισπανία - Βαριά ήττα από την Γκραν Κανάρια

Η Γκραν Κανάρια δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο στον Προμηθέα Πάτρας να αμφισβητήσει την υπεροχή της, πήρε την άνετη νίκη (91-72) και έριξε την ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου στην έκτη θέση του Β' Ομίλου.

Γκραν Κανάρια - Προμηθέας Πατρών: Ο Προμηθέας Πάτρας είναι μία από τις δύο ομάδες που έχουν κερδίσει την Γκραν Κανάρια φέτος στο EuroCup. Το βράδυ της Τετάρτης 18 Ιανουαρίου δεν κατάφερε όμως να επαναλάβει τον άθλο που πέτυχε πριν από τρεις μήνες, γνωρίζοντας την ήττα στη Gran Canaria Arena (91-72).

Οι γηπεδούχοι πήραν από νωρίς το προβάδισμα, το οποίο οδήγησαν γρήγορα σε διψήφια επίπεδα, για να μην ξανακοιτάξουν πίσω. Όσο κι αν προσπάθησε ο Γιάννης Χριστόπουλος να διαφοροποιήσει τη (μεγάλη) εικόνα της αναμέτρησης, η ορμητικότητα και η υπεροχή της Γκραν Κανάρια ήταν εμφανείς, με αποτέλεσμα την εύκολη ισπανική νίκη.

Έτσι, ο Προμηθέας έπεσε στην 6η θέση του Β' Ομίλου, με την Γκραν Κανάρια να διατηρείται στην 1η θέση.

Ο αγώνας

Οι γηπεδούχοι μπήκαν φουριόζοι στο παρκέ, πάτησαν το γκάζι και -με δεδομένο πως έτρεχαν διαρκώς στο transition- πήραν γρήγορα διψήφιο προβάδισμα. Τα λάθη και τα χαμένα περιφερειακά σουτ περιόρισαν επί της ουσίας τον Προμηθέα Πάτρας, ο οποίος το μόνο που κατάφερε μέχρι την ανάπαυλα ήταν να μαζέψει τη διαφορά στους δέκα πόντους (41-31).

Επί της ουσίας όμως, μηδέν εις το πηλίκο. Η Γκραν Κανάρια δεν έχασε τον έλεγχο της κατάστασης, πήρε πολλά από τον Ντάμιεν Ίνγκλις και με άριστη λειτουργία στο επιθετικό κομμάτι έφτασε να διατηρεί διαφορά ασφαλείας σε όλη τη διάρκεια του δεύτερου μέρους. Γι αυτό κιόλας, το ισπανικό προβάδισμα μεγάλωσε σημαντικά, φτάνοντας στο +19 (75-56) στο 34ο λεπτό. Για να γραφτεί σε εκείνο το σημείο ο επίλογος της αναμέτρησης.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γιόβτσιτς - Σίλβα - Τσίτσι.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 29-14, 41-31, 67-53, 91-72.

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags