Facebook Pixel Εφές Αναντολού - Ζαλγκίρις Κάουνας: Βήμα 8αδας με... άγχος για τη Εφές - Δύσκολη νίκη κόντρα στην Ζαλγκίρις πριν τον Ολυμπιακό
Μπάσκετ
| 2023-02-01 21:25:00

Βήμα 8αδας με... άγχος για τη Εφές - Δύσκολη νίκη κόντρα στην Ζαλγκίρις πριν τον Ολυμπιακό

Sportdog Team
Βήμα 8αδας με... άγχος για τη Εφές - Δύσκολη νίκη κόντρα στην Ζαλγκίρις πριν τον Ολυμπιακό

Η Ζάλγκιρις έφτασε κοντά στην ανατροπή, αλλά ένα μικρό ξέσπασμα στο τελευταίο ενάμιση λεπτό βοήθησε την Αναντολού Εφές να φτάσει στη νίκη (80-70) και να πλησιάσει την οκτάδα σε απόσταση βολής.

Εφές Αναντολού - Ζαλγκίρις Κάουνας: Η Αναντολού Εφές δεν έθελξε ακριβώς με την απόδοσή της, αλλά στο φινάλε του σαρανταλέπτου με τη Ζάλγκιρις αυτό μικρή σημασία είχε. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης πήραν τη δεύτερη φετινή νίκη τους επί της ομάδας του Κάζις Μακσβίτις (80-70) και πλησίασαν σε απόσταση βολής τη Βαλένθια, που βρίσκεται στην όγδοη θέση της κατάταξης.

Ο αγώνας

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν απειλώντας το αντίπαλο καλάθι μόνο με σουτ δύο πόντων, με τη Ζάλγκιρις να εκμεταλλεύεται την ευστοχία του Ίγκνας Μπραζντέικις για να πάρει μικρό προβάδισμα (8-12 στο 5'). Σταδιακά βέβαια, ο έλεγχος της κατάστασης πέρασε στην Αναντολού Εφές, που πήρε πολλά από τον Γουίλ Κλάιμπερν και τον Μπράιαν Ντάνστον. Οι δυο τους αποτέλεσαν την αιχμή του δόρατος για την ανατροπή και το +10 (38-28) του ημιχρόνου. Μετά από τη διακοπή βέβαια, οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν χαλαροί κι έδωσαν αρκετά δικαιώματα. Κάτι που εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι φιλοξενούμενοι -με πρωταγωνιστή ξανά τον Ίγκνας Μπραζντέικις- για να μειώσουν στο σουτ (46-43 στο 26'), δείχνοντας πως έχουν σφυγμό.

Η λιθουανική αντεπίθεση δεν κράτησε πολύ περισσότερο όμως, με την τουρκική ομάδα να ανακάμπτει και να βάζει τέλος στον (μεγάλο) κίνδυνο. Παρά την κακή δημιουργία, οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν έκαναν τη δουλειά μέσα από προσωπικές φάσεις για να επαναφέρουν τη διαφορά στις παρυφές των δέκα πόντων και να υποδηλώσουν πως δεν θα επιτρέψουν περαιτέρω προβλήματα (65-56 στο 34').

Στην πράξη βέβαια δεν έγινε αυτό, αφού η επιπολαιότητα των παικτών του Εργκίν Αταμάν έδωσε το δικαίωμα σε εκείνους του Κάζις Μακσβίτις να μειώσουν το σουτ (72-70) με ένα λεπτό για το τέλος. Δύο καλές άμυνες και ισάριθμες σωστά εκτελεσμένες κατοχές στην επίθεση όμως βοήθησαν την Αναντολού Εφές να διατηρήσει τα κεκτημένα και να φτάσει στη νίκη.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπολτάουζερ - Πέρεθ - Περ.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-16, 38-28, 55-49, 80-70.

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags