Facebook Pixel Ολυμπιακός - Σάσα Βεζένκοφ: "Ο Βεζένκοφ κάνει ο,τι και ο Γκάλης - Θα τους ξεφτιλίσει στο ΝΒΑ - Μου πλήρωσε το ξενοδοχείο"!
Μπάσκετ
| 2023-02-09 14:53:00

"Ο Βεζένκοφ κάνει ό,τι και ο Γκάλης - Θα τους ξεφτιλίσει στο ΝΒΑ - Μου πλήρωσε το ξενοδοχείο"!

του Γιώργου Κτενά
"Ο Βεζένκοφ κάνει ό,τι και ο Γκάλης - Θα τους ξεφτιλίσει στο ΝΒΑ - Μου πλήρωσε το ξενοδοχείο"!

"Δεν υπάρχει άλλος στην Ευρώπη - Αυτός τον κράτησε στον Ολυμπιακό"! Προπονητής που γνωρίζει πολύ καλά τον άσο των Πειραιωτών, μιλάει για τα... φετινά του κατορθώματα, την εξέλιξη της καριέρας του, αλλά και πώς έμεινε το καλοκαίρι στο Λιμάνι.

Ολυμπιακός - Αλέξανδρος Βεζένκοφ: Πρόσωπο της περσινής αλλά και της φετινής σεζόν είναι στο Λιμάνι ο Βούλγαρος άσος, καθώς αποτελεί (με διαφορά από τον δεύτερο!) τον καλύτερο παίκτη των Ερυθρόλευκων.

Σαφώς και τον έχει βοηθήσει η παρουσία τού Γιώργου Μπαρτζώκα στην άκρη του πάγκου, καθώς ήταν ο Έλληνας τεχνικός που είχε ζητήσει από τη διοίκηση της Μπαρτσελόνα την απόκτησή του - Άρα η σχέση και η γνωριμία τους έχει βάθος στον χρόνο.

Σε κάθε περίπτωση ο Βεζένκοφ δείχνει ότι διανύει παρατεταμένο καλό φεγγάρι, όπως έκανε και εναντίον της Άλμπα, και το sportdog επικοινώνησε με τον Γιώργο Μπουσβάρο, παλαίμαχο άσο του Άρη που τον γνωρίζει από τα πολύ παιδικά του χρόνια, προκειμένου να μας πει την άποψή του.

"Αυτός κράτησε Βεζένκοφ στον Ολυμπιακό - Κάνει ο,τι και ο Γκάλης - Δεν υπάρχει άλλος στην Ευρώπη"

"Από την πρώτη μέρα που παίζει μπάσκετ τον γνωρίζω, δεν είμαι αντικειμενικός μαζί του. Τι να πω για αυτόν τον παίκτη; Μπράβο στον Ολυμπιακό που τον κράτησαν. Ο Μπαρτζώκας τον είχε και στην Μπαρτσελόνα και τον κράτησε ο Μπαφές στον Ολυμπιακό. Για αυτό έγινε ο καλύτερος παίκτης της Ευρώπης", ανέφερε αρχικά ο Γ. Μπουσβάρος και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Όταν ήμασταν στον Άρη ο Γκάλης έκανε κάτι διαφορετικό κάθε μέρα στην προπόνηση. Το ίδιο ισχύει, τώρα, με τον Βεζένκοφ. Δεν εκτίθεται ποτέ, ξέρει να παίξει, έχει φοβερό μυαλό, δουλεύει πολύ, δεν σταματάει ποτέ, δεν ξέρει τη λέξη ρεπό".

Μιλάτε για έναν παθιασμένο αθλητή γύρω από το μπάσκετ

"Ζει με το μπάσκετ, υγεία να έχει. Δεν βλέπω άλλον παίκτη όπως ο Βεζένκοφ στην Ευρώπη. Λέω ξανά: Γερός να είναι, υγεία να έχει, ακούει, δουλεύει, έχει το μυαλό του, βλέπει πολύ μπάσκετ, ξέρει τι γίνεται, είναι κομπιούτερ. Και παιδί με φιλότιμο".

"Για αυτό πλήρωσε το ξενοδοχείο - Θα τους ξεφτιλίσει στο ΝΒΑ - Θέλουν Ευρωπαίους"

Πώς προκύπτει το τελευταίο;

"Μου είχε κάνει φοβερή εντύπωση όταν είχα πάει στην Βαρκελώνη για να τον δω, ήταν ο μόνος άνθρωπος που είδα πριν το Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός, με τον Πασκουάλ στο τρίτο ματς του με τους Πράσινους. Μετά είδα Μπαρτσελόνα-Ρεάλ και Μπαρτσελόνα Γκραν Κανάρια. Μετά από μια εβδομάδα, που σηκώθηκα για να φύγω, πήγα να πληρώσω στο ξενοδοχείο και μου είπαν ότι ήταν πληρωμένο. Πήρα τον πατέρα του Βεζένκοφ να τον ρωτήσω γιατί πλήρωσε, και μου είπε ότι δεν το έκανε εκείνος αλλά ο Αλέξανδρος! Από σεβασμό γιατί τον πρόσεχα όταν ήταν στον Άρη κ.λπ. Με την ευκαιρία να πω εδώ ότι οι τέσσερις καλύτερες παίκτες του Ολυμπιακού, δηλαδή ο Βεζένκοφ, ο Σλούκας, ο Λαρεντζάκης και ο Παπανικολάου πέρασαν από το πρόγραμμα του Άρη, στη Θεσσαλονίκη".

Μιλάτε με την οικογένειά του;

"Μα έρχονται και τον βλέπουν σε όλα τα ματς, έρχονται από τη Βουλγαρία και τον βλέπουν, δεν το έχουν αφήσει το παιδί".

Τον βλέπετε για το ΝΒΑ το προσεχές καλοκαίρι;

"Στον Ολυμπιακό τον βλέπω δύο φορές τον χρόνο, στο ξενοδοχείο, πριν τα ματς, μια ώρα τα λέμε. Άρα δεν έχω μιλήσει μαζί του πολύ, δεν ξέρω τι σκέφτεται. Αλλά και στο ΝΒΑ να πάει, θα τους ξεφτιλίσει γιατί έχει πάρα πολύ μυαλό. Μπορεί να μην γίνει πρωτοκλασάτος, είναι δύσκολα εκεί. Αλλά έχει πολύ μυαλό. Οι καλύτεροι παίκτες εκεί, πλην του Λεμπρόν κ.λπ., είναι Ευρωπαίοι. Όλοι θέλουν Ευρωπαίους τώρα".
 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παικταράς του Ολυμπιακού ζευγάρι με εντυπωσιακή Ελληνίδα αθλήτρια - Αποθέωση από Παναθηναϊκούς!
 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags