Facebook Pixel Sportdog.gr | Έχει μπάσκετ απόψε! Τελευταίο ματς στη Ρίγα για την Εθνική - Κόντρα στη Λετονία
| 2023-02-27 11:04:00

Έχει μπάσκετ απόψε! Τελευταίο ματς στη Ρίγα για την Εθνική - Κόντρα στη Λετονία

Sportdog Team
Έχει μπάσκετ απόψε! Τελευταίο ματς στη Ρίγα για την Εθνική - Κόντρα στη Λετονία

Στην παγωμένη Ρίγα, των -2 βαθμών Κελσίου, αγωνίζεται η εθνική ανδρών, σήμερα το απόγευμα (27/2), με αντίπαλο την πρωτοπόρο του 9ου ομίλου Λετονία. Στόχος των παικτών του Σωτήρη Μανωλόπουλου είναι η νίκη, για λόγους γοήτρου, όπως ήταν εξάλλου και απέναντι στη Σερβία, την περασμένη Παρασκευή (24/2), καθώς η «επίσημη αγαπημένη» εξασφάλισε νωρίς την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, ήδη δηλαδή από τον Νοέμβριο του 2022, με νίκη επί του Βελγίου.

Εθνική Ελλάδας: Στον τελευταίο αγώνα της, στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η εθνική θα επιδιώξει να πετύχει την 7η νίκη της σε 10 αγώνες, την ώρα που η Λετονία έχει επίσης εξασφαλίσει την πρόκριση και έχει ρεκόρ 8-1.   

Στη Ρίγα, δεν ταξίδεψαν οι Νίκος Ρογκαβόπουλος (ενοχλήσεις στον δεξιό τετρακέφαλο) και Γιάννης Κουζέλογλου, Γιώργος Τσαλμπούρης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και Ομηρος Νετζήπογλου εν συγκρίσει με το ματς απέναντι στους Σέρβους. Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος έχει στη διάθεσή του τους εξής δώδεκα παίκτες: Κώστας Γόντικας, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Δημήτρης Κατσίβελης, Λευτέρης Μαντζούκας, Βασίλης Μουράτος, Δημήτρης Μωραϊτης, Τζορτζ Πάπας, Γιώργος Τανούλης, Βασίλης Τολιόπουλος, Δημήτρης Φλιώνης, Μανώλης Χατζηδάκης, Νίκος Χουγκάζ.

Η 3η θέση, στον ίδιο όμιλο, τον 9ο, οδηγεί επίσης στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τον κάτοχο να κρίνεται στη γραμμή του φίνις. Οι Σέρβοι θα τα δώσουν όλα απέναντι στη Μεγάλη Βρετανία στις 21:00 τη Δευτέρα (27/2), αφού με νίκη θα είναι εκείνοι 3οι. Στην προσπάθεια αυτή μάλιστα, ο Ερυθρός Αστέρας και η Παρτιζάν που αγωνίζονται στη Euroleague, έδωσαν το «πράσινο φως» στους Σέρβους διεθνείς να ταξιδέψουν στο Βελιγράδι για τον κρίσιμο αγώνα με τη Μεγάλη Βρετανία.

Οι Φίλιπ Πετρούσεφ (Ερυθρός Αστέρας), Όγκνιεν Ντόμπριτς (Ερυθρός Αστέρας), Άλεκσα Αβράμοβιτς (Παρτίζαν), Λούκα Μίτροβιτς (Ερυθρός Αστέρας), Μάρκο Γκούντουριτς (Φενέρμπαχτσε) και Ούρος Τριφούνοβιτς (Παρτίζαν) θα βρίσκονται στη δωδεκάδα της Σερβίας κόντρα στους Βρετανούς που έχουν οριστικά αποκλειστεί. Το Βέλγιο διεκδικεί το 3ο εισιτήριο του ομίλου από τους Σέρβους και θέλει νίκη πάση θυσία απέναντι στην Τουρκία, καθώς και ήττα της Σερβίας, για να ταξιδέψει στην Ασία.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags