Facebook Pixel Το πάλεψε η Γαλανόλευκη, αλλά ηττήθηκε από την Λετονία
| 2023-02-27 21:21:00

Το πάλεψε η Γαλανόλευκη, αλλά ηττήθηκε από την Λετονία με μπλακ άουτ στα τελευταία λεπτά

Sportdog Team
Το πάλεψε η Γαλανόλευκη, αλλά ηττήθηκε από την Λετονία με μπλακ άουτ στα τελευταία λεπτά

Η Εθνική Ελλάδος δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση και κόντρα στην Λετονία, γνωρίζοντας την ήττα!

Η Εθνική Ελλάδος ηττήθηκε με 67-57 από την Λετονία, ωστόσο δεν της κόστισε το παραμικρό και περιμένει την κλήρωση της 27ης Απριλίου για το Παγκόσμιο Κύπελλο!

Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν το πιο αδιάφορο ματς της προκριματικής φάσης για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023

Πάντως, οι Τζορτζ Πάπας, Λευτέρης Μαντζούκας, Γιώργος Τανούλης πέτυχαν τους πρώτους τους πόντους με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα!

Οι Λετονοί είχαν το κοινό τους, ολοκλήρωσαν στο 9-1 την πορεία τους, ενώ η Ελλάδα που έχασε και εντός από τους αποψινούς της αντιπάλους, έμεινε στο 6-4.

Το ματς

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Νταιρίς Μπερτάνς να βάζει το πρώτο καλάθι του αγώνα με λέι απ, για να κάνει το 4-0 ο Πασέκνικς και ενώ ο Καλαϊτζάκης απάντησε με τρίποντο για το πρώτο καλάθι της Εθνικής μετά από 2.48΄στον αγώνα. Οι Λετονοί έκαναν το 9-3 με τρίποντο του Στράουτινς, με τον Φλιώνη να απαντάει για το 9-6, ωστόσο η Ελλάδα χάθηκε στο υπόλοιπο μέρος του πρώτου δεκαλέπτου. Είναι ενδεικτικό ότι χρειάστηκε να περάσουν 3΄ για το επόμενο γαλανόλευκο καλάθι με τον Μουράτο να κάνει το 14-8, ενώ απέμεναν 2.28΄. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με δίποντο του Στέινμπεργκς για το 18-8 και την αρκετά χαμηλή γαλανόλευκη συγκομιδή.

Οι Λετονοί μπήκαν εξίσου δυνατά και στο δεύτερο δεκάλεπτο με τον Λειμάνις να στέλνει τη διαφορά με τρίποντο στους 12 για το 21-9, ωστόσο εκεί η γαλανόλευκη προσπάθησε να αφυπνιστεί επιθετικά. Ο Πάπας με τρίποντο έκανε το 21-14 και ενώ είχε προηγηθεί καλάθι του Χατζηδάκη. Το σερί συνεχίστηκε με νέο λέι απ του Χατζηδάκη για το 21-16 και οι Λετονοί προσπάθησαν να χτίσουν νέο σερί με τον Λειμάνις να κάνει το 28-20 με τρίποντο, 5΄ πριν το τέλος του ημιχρόνου. Αυτό το καλάθι... αφύπνισε τον Τολιόπουλο, ο οποίος έβαλε 5 προσωπικούς πόντους, για να τελειώσει το πρώτο δεκάλεπτο με καλάθι του Χουγκάζ για το 33-32, μετά από προσωπικό του κλέψιμο.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Εθνική μας δεν μπήκε στο... νόημα του αγώνα για αρκετή ώρα, μένοντας αρκετά χαμηλά στο σκοράρισμα και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι για 7.5΄ αγωνιστικά λεπτά είχε μόλις 4 πόντους με τους Λετονούς να εκτοξεύουν τη διαφορά στο 45-36. Το πρώτο καλάθι μετά από πάρα πολύ ώρα ήρθε χάρη στον Γόντικα για το 45-38, ωστόσο στην επόμενη φάση ο Τανούλης υπέπεσε σε φάουλ. Έτσι το γκολ φάουλ των Λετονών έκανε το 48-38. Οι Λετονοί συνέχισαν να κυριαρχούν κάνοντας το 50-38. 

Εκεί ο Μανωλόπουλος πήρε time out, ωστόσο ήταν φανερό πως έλειπε είτε η ποιότητα, είτε το κίνητρο από αρκετούς διεθνείς. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το 52-41 υπέρ των Λετονών και την Ελλάδα να βάζει μόλις... 9 πόντους.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον Τανούλη να σημειώνει καλάθι, ωστόσο δέχθηκε στη συνέχεια ένα ακόμη γκολ φάουλ, με τον Μανωλόπουλο να τον αφήνει για 11΄ σερί στο παρκέ. Ο Κατσίβελης με τρίποντο έστειλε τη διαφορά στους 8 για το 54-46 με τον Έλληνα γκαρντ να είναι καυτός και στη συνέχεια να βάζει και γκολ φάουλ για το 54-48! Αυτό το καλάθι ανάγκασε τον Μπάνκι να καλέσει time out, με το επιμέρους σκορ να φτάνει στο 2-7 υπέρ της Ελλάδας. Mωραιτης και Τολιόπουλος έχασαν δύο σερί τρίποντα, ωστόσο ο Τανούλης με 2/2 βολές έκανε το 54-50!

Η Εθνική μας συνέχισε να κυριαρχεί και το 54-50 έγινε 54-52 με καλάθι του Χατζηδάκη. Στην συνέχεια δεν δόθηκε πεντακάθαρο φάουλ υπέρ της εθνικής και οι Λετονοί έκαναν το 56-52. Οι γηπεδούχοι όμως συνέχισαν να είναι άστοχοι και ο Μωραϊτης με 2/2 βολές έστειλε ξανά τη διαφορά στο καλάθι.

Στη συνέχεια ο Χατζηδάκης έκανε 1/2 βολές και ο Στράουτινς τιμώρησε με ελέυθερο τρίποντο για το 61-55. H γαλανόλευκη το πάλεψε, ωστόσο ξέμεινε από δυνάμεις και έτσι δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την ανατροπή.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags