Facebook Pixel Βεζένκοφ όπως λέμε... Σπανούλης και Διαμαντίδης
Μπάσκετ
| 2023-02-28 19:20:00

Βεζένκοφ όπως λέμε... Σπανούλης και Διαμαντίδης

Sportdog Team
Βεζένκοφ όπως λέμε... Σπανούλης και Διαμαντίδης

Οι στοιχηματικές αποδόσεις επιβεβαιώνουν αυτό που περιμένουμε να ανακοινωθεί επίσημα! Ότι δηλαδή ο Βεζένκοφ θα είναι ο MVP της φετινής regular season.

Οδεύουμε πλέον προς το τέλος της regular season και ο κόσμος... όλος ξέρει, ή μάλλον είναι βέβαιος για το ποιος θα είναι ο επόμενος MVP της κανονικής περιόδου!

Αναφερόμαστε φυσικά στον Σάσα Βεζένκοφ του Ολυμπιακού, μιας και οι ερυθρόλευκοι πάνε ολοταχώς για την πρώτη θέση με τον Βούλγαρο φόργουορντ να κάνει χρονιά... ΝΒΑ. Για όποιον δεν το έχει καταλάβει ο Βεζένκοφ είναι με διαφορά ο πρώτος στο PIR (Performance Index Rating) με 23.5, ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης και σε απόλυτο βαθμό πόντων, αλλά και σε μέσο όρο με 18.5 και φυσικά ο πρώτος ριμπάουντερ σε μέσο όρο με 7.4 ανά ματς, παρέα με τον Ματίας Λεσόρτ. Βέβαια ο Γάλλος είναι πρώτος σε απόλυτο βαθμό, μιας και μετράει και ένα ματς παραπάνω.

Το έχουν... κλειδώσει οι μπουκ

Όπως είναι λογικό την ίδια άποψη περί MVP έχουν και οι μπουκ, μιας και ο Βούλγαρος φόργουορντ αυτή τη στιγμή δίνεται στο 1.45 για να κατακτήσει τον τίτλο του MVP, ενώ ακολουθούν με ρεαλιστικές πιθανότητες οι Μάικ Τζέιμς και Ματίας Λεσόρτ στο 6,50 και στο 7.00.

Εάν τα καταφέρει μπαίνει στα... παπούτσια Διαμαντίδη, Σπανούλη

Αξίζει να σημειωθεί πως εάν τα καταφέρει θα γίνει μόλις ο 4ος παίκτης ελληνικής ομάδας που το καταφέρνει αυτό, μιας και έχουν προηγηθεί στο παρελθόν οι Σπανούλης (με Ολυμπιακό), Διαμαντίδης (με Παναθηναϊκό) και Τέντοσιτς (με Ολυμπιακό).

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς είχε κερδίσει τον ίδιο τίτλο το 2006-7, αλλά με την φανέλα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Αναλυτικά οι MVP από το 2004 μέχρι σήμερα:

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags