Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Εφές: Νικήτρια στο... πένθος του ΟΑΚΑ η Εφές - Πάλεψε με όλες τις δυνάμεις του ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ
| 2023-03-02 22:49:00

Νικήτρια στο... πένθος του ΟΑΚΑ η Εφές - Πάλεψε με όλες τις δυνάμεις του ο Παναθηναϊκός

Νικήτρια στο... πένθος του ΟΑΚΑ η Εφές - Πάλεψε με όλες τις δυνάμεις του ο Παναθηναϊκός

Μέσα σε βαρύ και πένθιμο κλίμα λόγω της ανείπωτης τραγωδίας στα Τέμπη ο Παναθηναϊκός πάλεψε όσο μπορούσε απέναντι στην ανώτερη και με βαθμολογικό κίνητρο Εφές, γνωρίζοντας την ήττα με το τελικό 87-82 στο ΟΑΚΑ.

Παναθηναϊκός - Εφές: Αλήθεια, ποιος να μιλήσει σήμερα για μπάσκετ; Μέσα σε βαρύ και πένθιμο κλίμα λόγω της ανείπωτης τραγωδίας στα Τέμπη ο Παναθηναϊκός πάλεψε όσο μπορούσε απέναντι στην ανώτερη και με βαθμολογικό κίνητρο Εφές, γνωρίζοντας την ήττα με το τελικό 87-82 στο ΟΑΚΑ. Μακράν κορυφαίος των Πράσινων ο Γκριγκόνις με 23 πόντους και 5/7 τρίποντα. MVP των νικητών ο Κλάιμπερν με 24 πόντους.

Το ματς

Μέσα σε βαρύ και πένθιμο κλίμα λόγω της ανείπωτης τραγωδίας στα Τέμπη ξεκίνησε το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, με τον Πονίτκα από τα 6.75 να δίνει σκορ στο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός ήταν ανταγωνιστικός από την αρχή, προσπερνώντας εκ νέου από το γκολ-φάουλ του Γιώργου Καλαϊτζάκη (8-6). Οι δύο ομάδες βρίσκονταν κοντά, με την Εφές να "ταΐζει" τον Ζίζιτς στο ζωγραφιστό και τον Κροάτη σέντερ να ευστοχεί σε συνεχόμενα καλάθια για το 11-12.

Ο εξαιρετικός Γκριγκόνις μπήκε κι αυτός στην εξίσωση με τρίποντο (14-12), ενώ ο ίδιος ο Λιθουανός γκαρντ έδωσε αμέσως μετά αέρα τριών πόντων στους Πράσινους (18-15). Το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου διαμορφώθηκε από ωραίο buzzer beater σουτ εκτός ισορροπίας του Ντέρικ Ουίλιαμς για το +3 του Τριφυλλιού (21-18).

Στη δεύτερη περίοδο οι Τούρκοι μπήκαν πιο δυνατά. Μπορεί τα εύστοχα σουτ τριών πόντων κατά σειρά από Μαντζούκα, Γκριγκόνις και Ματ Τόμας να κρατούσαν τον Εξάστερο -οριακά έστω- σε θέση οδηγού, αλλά ένα επιμέρους 8-0 των φιλοξενούμενων ήρθε για να ανατρέψει τα πράγματα και να δώσει στην Εφές πλέον τα ηνία (34-36).

Το σερί της ομάδας του Αταμάν διέκοψε με νέο δικό του τρίποντο ο Ματ Τόμας (37-36), ο οποίος μαζί με τον Γκριγκόνις ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει στον αγώνα ο Παναθηναϊκός. Ωστόσο η Εφές είχε οδηγήσει το ματς εκεί που ήθελε, καταφέρνοντας να πάει στην ανάπαυλα του ημιχρόνου στο +3 (40-43), από το εντυπωσιακό buzzer beater alley-oop κάρφωμα του Πλάις έπειτα από ασίστ-λόμπα του Λάρκιν.

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο μέρος ο Κλάιμπερν ανέβασε από τα 6.75 για πρώτη φορά στο +6 την Εφές (40-46), με τους Τούρκους να πατούν κι άλλο "γκάζι" και πιο συγκεκριμένα από το γκολ-φάουλ του Μπράιαντ να ξεφεύγουν στα όρια της διψήφιας διαφοράς (40-49, +9). Το επιμέρους 6-0 των φιλοξενούμενων σταμάτησε με εύστοχο ζευγάρι βολών ο Γκριγκόνις (42-49), όμως συνέχεια εκεί στην αντίδραση δεν δόθηκε.

Μάλιστα με εκτός ισορροπίας τρίποντο του Ελάιζα Μπράιαντ λίγο μετά η Εφές εκτοξεύτηκε στο +11 (43-54), απόρροια τόσο της αμυντικής, όσο και της επιθετικής αδυναμίας του Παναθηναϊκού ν' ανταπεξέλθει στην τρίτη περίοδο. Ο Γκριγκόνις εξελισσόταν σε παράγοντα του παιχνιδιού, πετυχαίνοντας νέο τρίποντο για το 46-54, βρίσκοντας μάλιστα και συμπαραστάτη τον Πάρις Λι. 

Ο Αμερικανός έκανε ειδικότερα ένα προσωπικό 6-0 με εύστοχο σουτ τριών πόντων και γκολ-φάουλ, φέρνοντας μετά από ώρα τους Πράσινους σε απόσταση αναπνοής (54-56). Η συνέχεια ωστόσο κάθε άλλο παρά ανάλογη ήταν, με την Εφές να τρέχει και πάλι ένα σερί 8-0 για το +10 με το φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου (54-64).

Η τελευταία περίοδος ήταν ουσιαστικά διαδικαστικού χαρακτήρα, με τους Τούρκους να φτάνουν γρήγορα στο +15 (57-72) και τον Γκριγκόνις να απαντά με ένα ακόμα τρίποντο, το πέμπτο δικό του συνολικά. Ο Εξάστερος πάλεψε και στη συνέχεια όσο μπορούσε, βρήκε περαιτέρω λύσεις με Γκριγκόνις ξανά και Λι (73-79 και 77-83), αλλά με τη λήξη τίποτα δεν μπορούσε να αποτρέψει την επικράτηση της Εφές με 87-82.

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 40-43, 54-64, 82-87.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags