Facebook Pixel Γιώργος Παπαγιάννης - Παναθηναϊκός: Κεφάλαιο Παπαγιάννη: Το καλοκαίρι που δεν είναι μακριά και ένας... Λάσο που μπορεί να τον πείσει!
Μπάσκετ
| 2023-03-08 16:23:00

Κεφάλαιο Παπαγιάννης: Το καλοκαίρι που δεν είναι μακριά και ένας... Λάσο που μπορεί να τον πείσει!

Κεφάλαιο Παπαγιάννης: Το καλοκαίρι που δεν είναι μακριά και ένας... Λάσο που μπορεί να τον πείσει!

Ένα ζήτημα είναι το οικονομικό, καθώς πρέπει να πάρει συμβόλαιο με απολαβές αρκετά πάνω από το εκατομμύριο, το υψηλότερο στη θέση "5". Το οικονομικό όμως είναι δευτερεύον θέμα. Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ του Sportdog για το μέλλον του Παπαγιάννη στο ΟΑΚΑ.

Γιώργος Παπαγιάννης - Παναθηναϊκός: Αν μη τι άλλο, ο Παπαγιάννης διάγει μία δύσκολη σεζόν φέτος στον Παναθηναϊκό. Άρχισε στραβά με τον τραυματισμό του που τον άφησε αρκετά πίσω και συνεχίστηκε με αγωνιστικά προβλήματα, σε ένα σύνολο στο οποίο ο Ντέγιαν Ράντονιτς δεν είχε φροντίσει να του δώσει την παραμικρή συνοχή και δομή. Γι' αυτό άλλωστε κι αποχώρησε, έστω με τεράστια καθυστέρηση.

Το θέμα που "καίει" φυσικά έχει να κάνει με το συμβόλαιό του. Το καλοκαίρι ο διεθνής σέντερ μένει ελεύθερος και φυσικά, οι Πράσινοι θα ήθελαν να τον κρατήσουν στο ΟΑΚΑ. Και ο ίδιος ο παίκτης εκτιμά πολύ τα χρόνια που έχει περάσει στην ομάδα, έχει δεθεί με το σύλλογο κι εδώ στο Sportdog ήταν που στην αρχή της σεζόν δήλωνε: "Μπορώ να καταλάβω την ευθύνη του να είμαι αρχηγός. Βρίσκομαι 7 χρόνια στην ομάδα, έχω μεγαλώσει εδώ και πέρα και ξέρω καλά, με τι ευθύνες μεγάλες έρχεται ο αρχηγός. Είμαι έτοιμος όμως να τις αντιμετωπίσω και να τις αναλάβω".

Ωστόσο, όλα όσα αναφέραμε παραπάνω δεν εγγυώνται την ανανέωσης της συνεργασίας των δύο πλευρών. Ένα ζήτημα είναι το οικονομικό. Το Τριφύλλι θα κληθεί να δώσει στον Big-Papa απολαβές αρκετά πάνω από το εκατομμύριο, παίρνοντας δηλαδή εκείνος το υψηλότερο συμβόλαιο στη θέση "5". Το οικονομικό όμως είναι δευτερεύον θέμα. Το βασικό ζήτημα έχει να κάνει με τη φθορά που φαίνεται να έχει υποστεί ο Παπαγιάννης στον Παναθηναϊκό. Αν τη θεωρεί και την αξιολογήσει τόσο μεγάλη, δεν αποκλείεται να επιλέξει ο ίδιος να φύγει για να αλλάξει περιβάλλον. Δεν λέμε ότι κάτι τέτοιο ισχύει ντε και καλά αυτή τη στιγμή, αλλά γενικώς η κατάσταση στην ομάδα και η κακή φετινή της πορεία επηρεάζει αρνητικά τους πάντες.

Βέβαια, όποια σκέψη φθοράς του Γιώργου Παπαγιάννη μπορεί να την αλλάξει ένα μεγάλο όνομα προπονητή που θα έρθει και θα αναλάβει. Αν για παράδειγμα οι Πράσινοι κατάφερναν το κόλπο γκρόσο και έφερναν τον Πάμπλο Λάσο στο ΟΑΚΑ, ο κορυφαίος πρώην τεχνικός της Ρεάλ θα μπορούσε να δώσει στον Έλληνα σέντερ ακριβώς το κίνητρο και τη "φλόγα" που ψάχνει.

Στην απευκταία περίπτωση που έφευγε από το Τριφύλλι, πάντως, πρώτη επιλογή στο μυαλό του θα ήταν το NBA. Πρώτα δηλαδή θα εξαντλούσε τις πιθανότητες να βρει συμβόλαιο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και έπειτα θα κοίταζε προς Euroleague μεριά. Από την Ευρώπη ο Ιτούδης στη Φενέρ μόνο με καλό μάτι θα έβλεπε (καθαρά θεωρητικά για την ώρα) μια πιθανή μετακίνηση του Παπαγιάννη στην Τουρκία, πάντα υπό την προϋπόθεση ότι δεν τον ανανέωνε πριν ο Παναθηναϊκός. Αλλά ακόμα βρισκόμαστε μακριά από τόσο προχωρημένα σενάρια...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags