Facebook Pixel Νέο "χαστούκι" στον τραγικό Παναθηναϊκό - Θρίαμβος για ΠΑΟΚ με μυθικό Χαντς μετά από οκτώ χρόνια! (VID)
| 2023-03-13 20:56:00

Νέο "χαστούκι" στον τραγικό Παναθηναϊκό - Θρίαμβος για ΠΑΟΚ με μυθικό Χαντς μετά από οκτώ χρόνια! (VID)

Sportdog Team
Νέο "χαστούκι" στον τραγικό Παναθηναϊκό - Θρίαμβος για ΠΑΟΚ με μυθικό Χαντς μετά από οκτώ χρόνια! (VID)

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Παναθηναϊκό με έναν συγκλονιστικό Χαντς και να παίρνει την πρώτη του νίκη επί των πράσινων μετά το μακρινό 2015.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον αρκετά κακό και τραγικό Παναθηναϊκό 81-73, με τον Χαντς να... οργιάζει με 27 πόντους και 3 αρκετά κομβικές ασίστ. Από τους πράσινους διασώθηκε κάπως ο Μπέικον με 16 πόντους, 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ είχε και μια τάπα.

Oι Θεσσαλονικείς πήραν τεράστια νίκη, την πρώτη τους απέναντι στον συγκεκριμένο αντίπαλο μετά από τη σεζόν 2014/15 και μετά από 21 συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα.

Στο 10-8 ανέβηκε ο Δικέφαλος (7-2 εντός και 3-6 εκτός έδρας), με τον Τζέιλεν Χαντς να κάνει πράγματα και θαύματα στην επίθεση και τους Φράνκε, Πόλι να ακολουθούν. Οι Θεσσαλονικείς πίστεψαν στις δυνάμεις τους, επέμειναν όταν χάθηκε ένα +8 στα μέσα της τρίτης περιόδου και στο τέλος οδήγησαν τους αντιπάλους τους σε εύκολα λάθη τα οποία δεν άφησαν να χαθούν.

Στο 14-3 έπεσαν οι πράσινοι (9-0 εντός και 5-3 εκτός έδρας), που απογοήτευσαν σε ακόμα μία βραδιά. Κι αν ηττηθούν από τον Ολυμπιακό την Κυριακή (19/3 στις 19:15), θα χάσουν και μαθηματικά την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου. Που πάντως φαίνεται πως έχει ήδη χαθεί.

Τα στατιστικά του αγώνα

To ματς:

Ο Παναθηναϊκός δεν ξεκίνησε με ιδιαίτερη διάθεση το ματς με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος προηγήθηκε νωρίς στον αγώνα με 7-2, χάρη σε λέι απ του Μαργαρίτη, μετά από 4΄ στον αγώνα για να βάλει το πρώτο πράσινο τρίποντο ο Πονίτκα για το 7-5, ωστόσο ο Φράνκε έφτασε νωρίς τους 7 και έκανε το 10-5, με την συμπλήρωση του πρώτου πενταλέπτου.

Εκεί ήρθε το τηλεοπτικό time out για να τρέξουν οι πράσινοι 6-0 με τον Καλαϊτζάκη για το 10-11. Το σερί σταμάτησε με τρίποντο του Πόλι, ωστόσο ακολούθησε νέο πράσινο 7-0 για το 13-18 με την συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, χάρη σε καλάθι του Μπέικον.Οι πράσινοι ξεκίνησαν και το δεύτερο δεκάλεπτο εξίσου... υπνωτισμένοι, μιας και το 13-18 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου έγινε μέσα σε 1.30΄ στο δεύτερο δεκάλεπτο 21-18 χάρη σε προσωπικό σόου του Χαντς. Το σερί του ΠΑΟΚ το σταμάτησαν οι Γουόλτερς και Καλαϊτζάκης για το 21-23. Στη συνέχεια του πρώτου μέρους οι δύο ομάδες ήταν κοντά με τον Χαντς να κάνει το 29-31, ωστόσο εκεί οι πράσινοι έτρεξαν ένα σερί και έκαναν το 31-40. Εκεί ο ΠΑΟΚ έβγαλε νέα αντίδραση και έκανε ο Χαντς το 38-40 στο τέλος του ημιχρόνου.

 

Κλασικά και στο τρίτο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ μπήκε με σερί για να κάνει το 43-40 με τρίποντο του Ράιλι, ωστόσ ο Πονίτικα έκανε το 43-44 με 4 σερί πόντους. Ο Πολωνός μάλιστα έβαλε και τρίποντο για το 48-47, έχοντας 7 σερί πράσινους πόντους, ωστόσο εκεί ο ΠΑΟΚ έχτισε νέο σερί. Ο Τσιακμάς με δύο σερί τρίποντα έκανε το 56-48 και ο Σίμπερτ το 58-53, για να βάλει νέο τρίποντο ο Ράιλι για το 61-56. Παρόλα αυτά το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τρίποντο του Καλαϊτζάκη για το 61-61.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες πήγαιναν... καλάθι-καλάθι μέχρι το 66-66 με γκολ φάουλ του Χαντς, ο οποίος με προσωπικό του σερί έκανε το 72-66, 5΄ πριν το τέλος, αναγκάζοντας τον Σερέλη σε time out. Μετά το τάιμ άουτ ο Λι έκανε λάθος, ωστόσο οι πράσινοι έβγαλαν την άμυνα και ο Μπέικον με τρίποντο έκανε το 72-69. Η απάντηση ήρθε από τον Πόλι με τον Λι να κάνει στη συνέχεια ένα ακόμη λάθος και ο Σάιμπερτ κέρδισε βολές για να κάνει το 76-69, ενώ απέμεναν 3.09΄για τον αγώνα. Ο Πονίτκα στη συνέχεια σπατάλησε μια ακόμη πράσινη επίθεση, ωστόσο ο Μπέικον έκανε τάπα στον Ράιλι και στο transition ο Πονίτκα μείωσε σε 76-71, με τον Τακιανό να παίρνει time out. Εκεί ο Μπέικον έβγαλε νέα καλή άμυνα, ωστόσο έχασε το τρίποντο στην επόμενη φάση, με τον ΠΑΟΚ να έχει ένα ασφαλές +5 με το που μπήκε στο τελευταίο δίλεπτο. Ο Χαντς αστόχησε στην επίθεση που πήρε. αλλά ο Μπέικον έκανε λάθος και ο Ράιλι πήγε στις βολές από φάουλ του Λι, ενώ απέμενε 1.11΄. Έβαλε 1/2 και στα 55 δευτερόλεπτα ο Παπαγιάννης πήγε στις βολές με το σκορ στο 77-71. Τις έβαλε και τις δύο, ωστόσο οι πράσινοι στη συνέχεια δεν είχαν κάτι καλύτερο να δώσουν και γνώρισαν μια ακόμη ήττα στο πρωτάθλημα, μετά από αυτές με Άρη και Ολυμπιακό.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags