Facebook Pixel Ζαλγκίρις Κάουνας - Ολυμπιακός: Με ΗΡΩΑ Βεζένκοφ άλωσε και το Κάουνας ο τρομερός Ολυμπιακός!
Μπάσκετ
| 2023-03-16 21:47:00

Με ΗΡΩΑ Βεζένκοφ άλωσε και το Κάουνας ο τρομερός Ολυμπιακός!

Sportdog Team
Με ΗΡΩΑ Βεζένκοφ άλωσε και το Κάουνας ο τρομερός Ολυμπιακός!

Με σουτ νίκης από τον ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ Σάσα Βεζένκοφ, ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα και από την έδρα της Ζαλγκίρις με το τελικό 74-72 στο Κάουνας!

Ζαλγκίρις Κάουνας - Ολυμπιακός: MVP, MVP, MVP! Με σουτ νίκης από τον ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ Σάσα Βεζένκοφ, ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα και από την έδρα της Ζαλγκίρις με το τελικό 74-72 στο Κάουνας. "Αγκαλιά" πια με την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου της Euroleague οι Ερυθρόλευκοι.

Το ματς

Μουδιασμένα και αρκετά άστοχα ξεκίνησαν το παιχνίδι στο Κάουνας οι δύο ομάδες, με τον Ολυμπιακό πάντως να δίνει σκορ στη Zalgirio Arena χάρη σε τρίποντο του Ουόκαπ (0-3). Οι Ερυθρόλευκοι μάλιστα έτρεξαν ένα μικρό σερί που τους έφερε γρήγορα στο +5, με τον Βεζένκοφ κάτω από το καλάθι ειδικότερα να διαμορφώνει το 2-7. 

Η Ζαλγκίρις είχε αντίδραση, τρέχοντας εκείνη αυτή τη φορά ένα επιμέρους 10-2, προσπερνώντας κιόλας από το εύστοχο σουτ τριών πόντων του Λεκαβίτσιους (10-9). Οι Λιθουανοί άρχισαν να ελέγχουν περισσότερο τον αγώνα, διατηρώντας ένα μικρό μεν προβάδισμα δε μέχρι το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου, το οποίο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 17-15.

Ιδανικά ξεκίνησε και η δεύτερη περίοδος για τους γηπεδούχους, με τον Σμιτς συγκεκριμένα να ευστοχεί μετά από δικό του επιθετικό ριμπάουντ και να ανεβάζει για πρώτη φορά την ομάδα του στο +4 (19-14). Η Ζαλγκίρις κράτησε τα ηνία του αγώνα μέχρι το 29-23 και το τρίποντο του Μπουτκεβίτσιους.

Από εκείνο το σημείο και μετά οι Πειραιώτες πάτησαν "γκάζι", προσπερνώντας εκ νέου με τρίποντο του εξαιρετικού ΜακΚίσικ (34-35). Το μομέντουμ παρέμεινε Ερυθρόλευκο μέχρι και την ανάπαυλα του ημιχρόνου, η οποία βρήκε την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μπροστά με 40-34. Το σκορ του πρώτου μέρους διαμόρφωσε και πάλι ο ΜακΚίσικ με εντυπωσιακό γκολ-φάουλ.

Η τρίτη περίοδος είχε απόλυτο πρωταγωνιστή τον ΑΠΙΘΑΝΟ Σάσα Βεζένκοφ. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού έκανε φοβερά και τρομερά πράγματα στο παρκέ, φτάνοντας να έχει με τη λήξη 9/9 δίποντα! Με δικό του εύστοχο σουτ τριών πόντων ο Ελληνοβούλγαρος απέσπασε τους Πειραιώτες στο +5 (40-45), ενώ με λέι απ ξανά ο ίδιος απέσπασε για πρώτη φορά τον Ολυμπιακό σε διψήφια διαφορά (44-54). Μοιραία, έτσι, ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε ένα ιδανικό τρίτο δεκάλεπτο με το σκορ στο 49-61 (+12)!

Εκ διαμέτρου αντίθετη, όμως, ήταν η τέταρτη και τελευταία περίοδος. Η Ζαλγκίρις έπαιξε απίστευτη άμυνα και με τη δύναμη που πάντα της δίνει η "καυτή" έδρα της, έφτασε να διεκδικεί στα ίσια πλέον τη νίκη από τους Ερυθρόλευκους. Μάλιστα με καλάθι και φάουλ του Ντίμσα 3:03 πριν το τέλος, οι γηπεδούχοι είχαν φέρει το ματς σε απόλυτη ισορροπία (69-69).

Η αναμέτρηση έγινε θρίλερ, με τον Σμιτς να ευστοχεί σε τρίποντο και να βάζει μετά από ώρα την Ζαλγκίρις μπροστά (72-70). Ο ΜακΚίσικ άμεσα χάρη σε 2/3 βολές ισοφάρισε, με την τελευταία επίθεση των Πειραιωτών να την παίρνει πάνω του ο Βεζένκοφ. Ο "εξωγήινος" Σάσα ευστόχησε και με fade away 7 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, δίνοντας με τρόπο επικό τη νίκη στον Ολυμπιακό με 74-72!​

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα εδώ.

Τα δεκάλεπτα: 17-15, 30-46, 49-61, 72-74.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags