Facebook Pixel Βιλερμπάν - Παναθηναϊκός: "Εσπασε" την κατάρα των εκτός ο Παναθηναϊκός με "διπλό" στη Βιλερμπάν
Μπάσκετ
| 2023-03-16 23:59:00

"Εσπασε" την κατάρα των εκτός ο Παναθηναϊκός με "διπλό" στη Βιλερμπάν

"Εσπασε" την κατάρα των εκτός ο Παναθηναϊκός με "διπλό" στη Βιλερμπάν

Με πλουραλισμό στην επίθεση και καλή άμυνα όταν έπρεπε, ο Παναθηναϊκός πήρε δίκαιη και καθαρή νίκη στο Αστρομπάλ με το τελικό 86-82 επί της Βιλερμπάν.

Βιλερμπάν - Παναθηναϊκός: Πρώτο Πράσινο διπλό στην Euroleague, μετά από τη νίκη στις 12 Δεκεμβρίου του 2022 στο Κάουνας! Με πλουραλισμό στην επίθεση και καλή άμυνα όταν έπρεπε, ο Παναθηναϊκός πήρε δίκαιη και καθαρή νίκη στο Αστρομπάλ με το τελικό 86-82 επί της Βιλερμπάν, σπάζοντας την "κατάρα" των εκτός έδρας αγώνων.

Το ματς

Με αρχική πεντάδα Λι, Τόμας, Μπέικον, Ουίλιαμς, Γκουντάιτις ξεκίνησε το παιχνίδι στο Αστρομπάλ ο Παναθηναϊκός, με τον Χρήστο Σερέλη να βλέπει τον Αρτούρας Γκουντάιτις να δίνει σκορ στο παιχνίδι με γκολ-φάουλ έπειτα από δικό του επιθετικό ριμπάουντ (0-3). Η Βιλερμπάν είχε άμεση αντίδραση και μ' ένα γρήγορο επιμέρους 5-0 προσπέρασε κιόλας, χάρη στο τρίποντο του Λάιτι.

Οι Πράσινοι βρίσκονταν σε καλή μέρα επιθετικά, σκοράροντας με τρομερό fade away σουτ του Ουίλιαμς για το καλάθι και φάουλ του Αμερικανού (16-17)! Ωστόσο την ίδια στιγμή τα προβλήματα στην άμυνα ήταν αρκετά, με τον πανίψηλο Φαλ να κάνει μεγάλη ζημιά στο "ζωγραφιστό". Το φινάλε στο πρώτο δεκάλεπτο γράφτηκε από το νέο εύστοχο σουτ τριών πόντων αυτή τη φορά του Ντιό, το οποίο διαμόρφωσε και το σκορ της πρώτης περιόδου (26-20).

Το δεύτερο δεκάλεπτο είχε μόνο ένα χρώμα. Πράσινο! Η ομάδα του κόουτς Σερέλη με πολύ καλή άμυνα κι ακόμα καλύτερη επίθεση έτρεξε συνολικά ένα επιμέρους 32-17, με τον Πονίτκα αρχικά να κάνει φοβερά πράγματα σε άμυνα και επίθεση. Από τα χέρια του Πολωνού ο Παναθηναϊκός έκανε το 29-34, ενώ ξανά από δική του εξαιρετική δημιουργία ο Μαντζούκας ανέβασε τον Εξάστερο στο +7 (29-36)!

Ο τραυματισμός του Πονίτκα (σ.σ. διάστρεμμα) σε συνδυασμό με τον καβγά Ντοστ-Παπαγιάννη αποσυντόνισαν προσωρινά τον Παναθηναϊκό, με την Βιλερμπάν να το εκμεταλλεύεται και να φτάνει το ματς στον πόντο από απανωτά τρίποντα των Πονς και Λάιτι (35-36). Η ομάδα του Σερέλη είχε και πάλι όμως απάντηση, με κάρφωμα και φάουλ του Ουίλιαμς να την ανεβάζει εκ νέου στο +4 (39-44). Ο Μπέικον άρχισε να παίρνει κι εκείνος μπρος και έχοντας πλήρη υπεροχή, ο Παναθηναϊκός πήγε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με το υπέρ του +9 (43-52).

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο μέρος η Βιλερμπάν μείωσε αρχικά στους 6 (50-56), ωστόσο και πάλι ο Παναθηναϊκός είχε τη λύση, με τον Πάρις Λι να επελαύνει μπροστά στον θηριώδη Φαλ και να ευστοχεί σε παλικαρίσιο γκολ-φάουλ για το 50-59! Μάλιστα ο Αμερικανός γκαρντ ήταν ο πρωταγωνιστής και στην άμυνα για την ομάδα του, παίρνοντας σερί κατοχές από τους Γάλλους με επιθετικά φάουλ που κέρδιζε στην άλλη πλευρά του παρκέ.

Οι δύο ομάδες ήταν άστοχες σε συνεχόμενες επιθέσεις, με το σκορ να κολλά έτσι για αρκετή ώρα στο 52-61. Αυτό το "έσπασε" ξανά ο Λι με 2/2 βολές (52-63). Ο Παναθηναϊκός είχε χάσει τη σύνδεσή του με το καλάθι από τα 6.75, με την Βιλερμπάν να το εκμεταλλεύεται όπως και στο πρώτο ημίχρονο και να τρέχει επιμέρους 6-2 για το -5 (53-68). Το τάιμ άουτ του Σερέλη σ' εκείνο το σημείο αφύπνισε τους Πράσινους, οι οποίοι με εντυπωσιακό κάρφωμα του Ουίλιαμς και εύστοχο ζευγάρι βολών του Μπέικον ανέβηκαν για μία ακόμη φορά στο +9 (58-67). Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 62-70, εξαιτίας των δύο λαθών που έκαναν σε 2 δευτερόλεπτα κατά σειρά Μποχωρίδης και Τόμας.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο η Βιλερμπάν βρήκε πρώτη σκορ με καλάθι του Μάθιους (64-70), όμως για τα επόμενα τρία σχεδόν λεπτά το σκορ δεν άλλαξε καθόλου. Με πολύ δύσκολο δίποντο του Μπέικον ο Παναθηναϊκός ανέβηκε στο +8 (64-72), ενώ από δική του ασίστ ο Μαντζούκας απέσπασε το Τριφύλλι στο +10 (64-74).

Με γκολ-φάουλ του Γιουσούφα Φαλ οι Γάλλοι αντέδρασαν (67-74), αλλά ο Γκριγκόνις είχε τρίποντη "βόμβα"-απάντηση για το Πράσινο +10 (67-77). Με σειρά λάθος επιλογών στο φινάλε ο Παναθηναϊκός πήγε να κάνει ντέρμπι ένα δικό του ματς, αλλά ένα κλέψιμο του Γκριγκόνις και ένα καλάθι ακολούθως του Ντέρικ Ουίλιαμς, ο Εξάστερος απέδρασε από το Αστρομπάλ με το τελικό 86-82.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα εδώ.

Τα δεκάλεπτα: 26-20, 43-52, 62-70, 82-86.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags