Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Ματσάρα στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό να είναι αλλιώς αλλά τον Ολυμπιακό πάλι νικητή! (Vid)
Μπάσκετ
| 2023-03-19 17:41:00

Ματσάρα στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό να είναι αλλιώς αλλά τον Ολυμπιακό πάλι νικητή! (Vid)

Ματσάρα στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό να είναι αλλιώς αλλά τον Ολυμπιακό πάλι νικητή! (Vid)

Σ' ένα ντέρμπι "αιωνίων" από τα παλιά, ο Παναθηναϊκός αυτή τη φορά δεν παρέδωσε τα όπλα, πάλεψε μέχρι τέλους στο ΟΑΚΑ για τη νίκη φτάνοντας μια ανάσα απ' αυτή, όμως ο Ολυμπιακός στο τέλος πανηγύρισε κι άλλο διπλό στο ΟΑΚΑ με σκορ 76-74.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Αυτή, ναι, ήταν ματσάρα. Σ' ένα ντέρμπι "αιωνίων" από τα παλιά, ο Παναθηναϊκός αυτή τη φορά δεν παρέδωσε τα όπλα, πάλεψε μέχρι τέλους στο ΟΑΚΑ για τη νίκη φτάνοντας μια ανάσα απ' αυτή, όμως ο Ολυμπιακός ήταν πιο ψύχραιμος στα κρίσιμα σημεία, πανηγυρίζοντας νέο διπλό στο ΟΑΚΑ με το τελικό 76-74.

Το ματς

Με αρχικές πεντάδες Ουόλτερς, Λι, Μπέικον, Ουίλιαμς, Γκουντάιτις και Ουόκαπ, Κάαναν, Παπανικολάου, Βεζένκοφ, Φαλ ξεκίνησαν αντίστοιχα το "αιώνιο" ντέρμπι στο ΟΑΚΑ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, με τον Φαλ κάτω από τη ρακέτα να δίνει σκορ στο παιχνίδι (0-2). Ο Μπέικον απάντησε με ζευγάρι εύστοχων βολών (2-2), ενώ λίγο μετά ο Γκουντάιτις με ωραίο ποστάρισμα και εκτέλεση έβαλε για πρώτη φορά μπροστά τους Πράσινους (4-2).

Ο Γκουντάιτις τα πήγαινε περίφημα πάνω στον Φαλ, πετυχαίνοντας ένα φοβερό γκολ-φάουλ μπροστά στον θηριώδη Γάλλο σέντερ των Πειραιωτών (6-3, αστόχησε στη βολή)! Η ισοφάριση για τους φιλοξενούμενος ήρθε από τα 6.75 δια χειρός Κάαναν (6-6), ενώ με νέο τρίποντο αυτή τη φορά του Βεζένκοφ οι Ερυθρόλευκοι προσπέρασαν κιόλας με 6-9. Στο σερί του Ολυμπιακού έδωσε συνέχεια ο Ουόκαπ (6-11), ωστόσο το τελείωσε αμέσως μετά με λέι απ ο Πάρις Λι (8-11).

Το Τριφύλλι "τάιζε" με συνέπεια τον Αρτούρας Γκουντάιτις, με τον Λιθουανό όμως να πηγαίνει στις βολές αλλά να αστοχεί (10-14). Ο Λι άρχισε να "ζεσταίνεται" για τα καλά, ευστοχώντας στο παρθενικό τρίποντο του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι (13-16), ενώ ακολούθως το κάρφωμα του Παπαγιάννη από την ασίστ του Μαντζούκα έφερε τον Εξάστερο σε απόσταση βολής (15-16). Το σκορ της πρώτης περιόδου διαμορφώθηκε από το εύστοχο σουτ τριών πόντων του Μποχωρίδη (21-21).

Με καλάθι του Γκριγκόνις ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος στο ΟΑΚΑ, για να ισοφαρίσει πάντως άμεσα ο Μπόλομποϊ (23-23). Ο Ολυμπιακός εκεί πάτησε "γκάζι" και με επιμέρους 10-2 βρέθηκε στα όρια της διψήφιας διαφοράς (25-33, +8) από ελεύθερο τρίποντο του ΜακΚίσικ. Για να συμβεί βέβαια αυτό, ο Παναθηναϊκός είχε σπαταλήσει πριν δύο συνεχόμενες επιθέσεις με Π. Καλαϊτζάκη και Μποχωρίδη κατά σειρά. Το τάιμ άουτ του Σερέλη αρχικά δεν φάνηκε ν' αλλάζει κάτι. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να βρήκε τρίποντο με τον Μαντζούκα και γκολ-φάουλ με τον Λι, ωστόσο ο Ολυμπιακός ήταν "καυτός" στην επίθεση και με απανωτά καλάθια του ΜακΚίσικ και εύστοχο σουτ τριών πόντων του Λαρεντζάκη, αποσπάστηκε για πρώτη φορά στο +12 (33-45)! Το προσωπικό 5-0 του Ουόλτερς μετέβαλλε κάπως τα δεδομένα, επαναφέροντας τους Πράσινους στο -7 (38-45) με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός μπήκε ιδανικά στο παρκέ, βρίσκοντας συνεχόμενα τρίποντα με Μαντζούκα αρχικά και Μπέικον κατόπιν για το 44-49! Αλλά όπως συνέβη και στα πρώτα 20 λεπτά έτσι και τότε, ο Ολυμπιακός αντέδρασε ηχηρά, φτάνοντας με δικό του 5-0 αυτή τη φορά στο +10 (46-56) δια χειρός Βεζένκοφ.

Ο Παναθηναϊκός όχι απλώς δεν το έβαλε κάτω, όχι απλά δεν τα παράτησε, αλλά γύρισε τούμπα το ντέρμπι! Μετά το γκολ-φάουλ του Φαλ (52-59), ειδικότερα, το Τριφύλλι βρήκε μεγάλα τρίποντα με Μπέικον και Γκριγκόνις, μειώνοντας έτσι με το φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου στην ελάχιστη δυνατή διαφορά (58-59)! Εξαιρετικά καθοριστικός ήταν και ο Λευτέρης Μαντζούκας, καταθέτοντας ψυχή σε άμυνα κι επίθεση.

Δύο λάθη του Μποχωρίδη σε συνεχόμενες επιθέσεις στην τέταρτη και τελευταία περίοδο έφεραν τον Ολυμπιακό στο 58-62 στο 32', την ώρα που οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν πόντους από τον Λαρεντζάκη για το 58-66 στο 33'. Οι παίκτες του Σερέλη αν μη τι άλλο ήταν μαχητικοί προσπαθώντας να επιστρέψουν στο ματς, κάθε φορά που ο Ολυμπιακός ξεμάκραινε. Το σενάριο αυτό επαναλήφθηκε καθώς οι Πράσινοι μείωσαν σε 61-66 στο 34', όμως λεπτομέρειες ήταν αυτές που στερούσαν το δικαίωμα στους γηπεδούχους να πλησιάσουν ακόμα περισσότερο. 

Δύο λεπτά πριν το τέλος ο πίνακας στο σκορ έδειχνε 67-71, ο κόουτς Σερέλης πήγε σε αλλαγές χάντμπολ με τον Μπέικον στην επίθεση και τον Μαντζούκα στην άμυνα. Με το σκορ στο 71-75 και ενώ απέμεναν 47,2 δευτερόλεπτα για τη λήξη, ο Σερέλης πήρε τάιμ άουτ για να σχεδιάσει την επίθεση του Τριφυλλιού Η επίθεση δεν βγήκε, ωστόσο η μπάλα έφτασε στον Μπέικον που σκόραρε για τρεις μειώνοντας σε 74-75 την ώρα που απέμεναν 23,8 για το τέλος! Οι Πράσινοι έστειλαν τον ΜακΚίσικ στις βολές. Εκείνος είχε 1/2 (74-76) και ο Σερέλης πήρε νέο τάιμ άουτ 21,4 δευτερόλεπτά πριν το φινάλε. Ο Παναθηναϊκός αστόχησε σε προσπάθεια δύο πόντων του Ντέρικ Ουίλιαμς, με το ροζ φύλλο αγώνα να πηγαίνει στον Ολυμπιακό με το τελικό 76-74.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα εδώ.

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 38-46, 58-59, 76-74.

 
 
 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags