Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα: Έπεσε μαχόμενος ο ΠΑΟ από την Μπάρτσα στο ΟΑΚΑ - Τον "σκότωσε" ο Μίροτιτς
Μπάσκετ
| 2023-03-23 22:21:00

Έπεσε μαχόμενος ο ΠΑΟ από την Μπάρτσα στο ΟΑΚΑ - Τον "σκότωσε" ο Μίροτιτς

Έπεσε μαχόμενος ο ΠΑΟ από την Μπάρτσα στο ΟΑΚΑ - Τον "σκότωσε" ο Μίροτιτς

Παρά τις σημαντικές απουσίες Μπέικον και Πονίτκα, ο Παναθηναϊκός το πάλεψε όσο μπορούσε απέναντι στην ανώτερη Μπαρτσελόνα του Σάρας, γνωρίζοντας στο φινάλε την ήττα με το τελικό 88-75 στο ΟΑΚΑ.

Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα: Παρά τις σημαντικές απουσίες Μπέικον και Πονίτκα, ο Παναθηναϊκός το πάλεψε όσο μπορούσε απέναντι στην ανώτερη Μπαρτσελόνα του Σάρας, γνωρίζοντας στο φινάλε την ήττα με το τελικό 88-75 στο ΟΑΚΑ. Κορυφαίος της αναμέτρησης ο Μίροτιτς με 26 πόντους, φανταστικός και ο Παπαγιάννης για τους Πράσινους που τελείωσε τη συνάντηση με 19 πόντους.

Το ματς

Φανταστικά ξεκίνησε το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός, με τον Παπαγιάννη συγκεκριμένα να δίνει σκορ στον αγώνα (2-0). Οι Πράσινοι ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι και με βασικό "όπλο" την καλή τους άμυνα, κράτησαν αρχικά την Μπαρτσελόνα χαμηλά. Με τρίποντο μάλιστα του Γκριγκόνις το Τριφύλλι έφτασε για πρώτη φορά στο +7 (9-2), για να μειώσει αμέσως μετά από τα 6.75 ο Αμπρίνες (9-5).

Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη συνέχιζε να βρίσκει σταθερά λύσεις στην επίθεση, φτάνοντας ακόμα και όρια της διψήφιας διαφοράς με κάρφωμα του Γιώργου Παπαγιάννη για το 23-12. Σ' εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι σπατάλησαν όμως τέσσερις συνεχόμενες βολές με Γκουντάιτις και Μποχωρίδη κατά σειρά, επιτρέποντας στην Μπάρτσα να πλησιάσει με το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου στο -3 (25-22), χάρη στο buzzer beater του Κόρι Χίγκινς.

Εκ διαμέτρου αντίθετη ήταν η εικόνα στη δεύτερη περίοδο. Ο Παναθηναϊκός εκτός από αρκετά αμυντικά προβλήματα, δυσκολευόταν πια να βρει επιθετικά λύσεις. Μάλιστα το πρώτο καλάθι εντός πεδιάς ήρθε από μία προσωπική φάση του Ντέρικ Ουίλιαμς 6 ακριβώς λεπτά μετά την εκκίνηση του δεκαλέπτου. Η Μπαρτσελόνα έκανε "πάρτι" στα ριμπάουντ, μαζεύοντας 21 έναντι 7 των Πράσινων! Αποτέλεσμα; Με επιμέρους σκορ 22-4(!) έφτασε να προηγείται εκείνη πλέον με +7 (27-34).

Το Τριφύλλι προσπάθησε ν' αντιδράσει και δια χειρός Παπαγιάννη και Γκριγκόνις πλησίασε στον πόντο (33-34). Ωστόσο ο Τόμπεϊ έβαζε τα πάντα από το τρίποντο, στέλνοντας κάπως έτσι την Μπαρτσελόνα στ' αποδυτήρια για το ημίχρονο με το υπέρ της 36-43.

Τα πράγματα δεν έμοιαζαν ν' αλλάζουν προς το καλύτερο ούτε στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ματ Τόμας να ευστοχεί μεν σε προσπάθεια τριών πόντων από τη γωνία (39-45), αλλά την Μπαρτσελόνα δε να κάνει άμεσα ντεμαράζ από τα 6.75 με Μίροτιτς και Σατοράνσκι για το +14 (39-53). Για να καταλάβει κανείς την υπεροχή των Καταλανών, είχαν τρέξει σε λιγότερο από δύο λεπτά επιμέρους 10-3!

Ο Παναθηναϊκός με 6/6 βολές από Γκριγκόνις και Ματ Τόμας κατά σειρά πλησίασε στους 8 (45-53), αλλά οι Μπλαουγκράνα είχαν ξανά απάντηση με γκολ-φάουλ του Σατοράνσκι (45-56). Το νέο τρίποντο αυτή τη φορά από τον Μποχωρίδη κράτησε σε λογική απόσταση τους Πράσινους (48-56), με τον Μίροτιτς όμως να το έχει πάρει... προσωπικά και με συνεχόμενα δικά του καλάθια να κρατάει την Μπάρτσα σταθερά σε διψήφια διαφορά (50-61). Ο Εξάστερος πάντως δεν τα παρατούσε, τρέχοντας ο ίδιος σερί 7-0 για να πλησιάσει με τρομερό κάρφωμα και φάουλ του Παπαγιάννη στους 5 (60-65)! Το φινάλε στο τρίτο δεκάλεπτο ήρθε με το σκορ στο 60-68.

Ιδανικά και με καλάθι ειδικότερα του Big-Papa (62-68) άρχισε η τέταρτη και τελευταία περίοδος στο ΟΑΚΑ, δείχνοντας ο Παναθηναϊκός ότι ήθελε να παλέψει μέχρι το τέλος για το ματς και όπου βγει. Με τρίποντο του (κορυφαίου παίκτη για τους Πράσινους) Παπαγιάννη, το Τριφύλλι μείωσε σε 67-73, πεντέμισι περίπου λεπτά πριν τη λήξη. Μάλιστα απίστευτο σουτ τριών πόντων του Λι στην εκπνοή έφερε τους γηπεδούχους στο -5 (70-75), αλλά ο Μίροτιτς ήταν εξωπραγματικός και με τον 26ο του απέσπασε τους Καταλανούς στο +8 (70-78). Η Μπαρτσελόνα διατήρησε στα τελευταία λεπτά αναλλοίωτο το προβάδισμά της, φεύγοντας νικήτρια από το ΟΑΚΑ με το τελικό 88-75.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα εδώ.

Τα δεκάλεπτα: 25-22, 36-43, 60-68, 75-88.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags