Facebook Pixel Παρτιζάν - Ολυμπιακός: Ο Ζοτς προσγείωσε ανώμαλα τον... υπερόπτη Ολυμπιακό - Τον πλησίασε η Ρεάλ!
Μπάσκετ
| 2023-03-24 22:54:00

Ο Ζοτς προσγείωσε ανώμαλα τον... υπερόπτη Ολυμπιακό - Τον πλησίασε η Ρεάλ!

Sportdog Team
Ο Ζοτς προσγείωσε ανώμαλα τον... υπερόπτη Ολυμπιακό - Τον πλησίασε η Ρεάλ!

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καθόλου καλός στο Βελιγράδι, "έσπασε" τα καλάθια από το τρίποντο και μοιραία, γνώρισε την ήττα από την Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με το τελικό 90-75.

Παρτιζάν - Ολυμπιακός: Απέκτησαν συγκάτοικο τη Ρεάλ Μαδρίτης στην κορυφή οι Ερυθρόλευκοι. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καθόλου καλός στο Βελιγράδι, "έσπασε" τα καλάθια από το τρίποντο και μοιραία, γνώρισε την ήττα από την ανώτερη Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με το τελικό 90-75. Στο 21-9 το ρεκόρ των Πειραιωτών, όσο δηλαδή και των Μαδριλένων.

Το ματς

Ισορροπημένα ξεκίνησε το παιχνίδι στο Βελιγράδι, με Παρτιζάν και Ολυμπιακό να πηγαίνουν χέρι-πόδι στο σκορ. Με κάρφωμα ο Φαλ έβαλε μπροστά τους Ερυθρόλευκους (9-10), με τον ΛεΝτέι πάντως ν' απαντά από τα 6.75 για το 12-10. Οι Πειραιώτες έβρισκαν αρχικά κάποιες λύσεις στην επίθεση, όμως ήταν απελπιστικά άστοχοι από μακριά.

Το παραπάνω γεγονός εκμεταλλεύτηκε με πιο εμφανή τρόπο προς το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου η ομάδα του Ζοτς, αφού χάρη σε τρίποντο του εντυπωσιακού Νάναλι οι Ασπρόμαυροι του Βελιγραδίου αποσπάστηκαν για πρώτη φορά με +5 (27-22). Η περιφερειακή άμυνα των φιλοξενούμενων είχε σταθερά μεγάλα προβλήματα, τα οποία μάλιστα έμελλε να γίνουν ακόμη εντονότερα στη συνέχεια.

Ακόμα χειρότερα λοιπόν εξελίχθηκαν τα πράγματα στη δεύτερη περίοδο, καθώς με νέο εύστοχο σουτ τριών πόντων ξανά του Νάναλι η Παρτιζάν έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά (34-24, +10). Όσο και να πάλευε ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να πλησιάσει στο σκορ, αφού σε 13 προσπάθειες τριπόντων δεν είχε ευστοχήσει ούτε σε μία! Αντίθετα, το έκανε ο Πάντερ για τους γηπεδούχους, ανεβάζοντάς τους στο +15 (43-28) λίγο πριν την ανάπαυλα. Το λέι απ του Σλούκα λίγο μετά διαμόρφωσε το σκορ του ημιχρόνου (48-34), με τους Ερυθρόλευκους πάντως να έχουν να ανέβουν... βουνό, αν ήθελαν διεκδικήσουν κάτι από τον αγώνα.

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο παρκέ διαφορετικός και αλλαγμένος. Συγκεκριμένα έτρεξε ένα επιμέρους 12-2, φτάνοντας σε απόσταση τεσσάρων πόντων χάρη σε λέι απ του Βεζένκοφ (50-46)! 

Το ματς είχε πλέον πάρει άλλη τροπή, με την Παρτιζάν να καλείται εκείνη πια ανακόψει τη φόρα της ομάδας του Μπαρτζώκα. Όντως, οι γηπεδούχοι βρήκαν απάντηση-βάλσαμο με νέο τρίποντο αυτή τη φορά του Έξουμ (53-46), ενώ επανήλθαν σε διψήφια απόσταση από το τελείωμα του Λεσόρτ κάτω από το καλάθι (56-46), καθώς και του Παπαπέτρου εξίσου για το 60-50. Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πλησιάσει πολύ παραπάνω, πηγαίνοντας για την ακρίβεια στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου με το σκορ στο 60-52 δια χειρός Σλούκα.

Με το χειρότερο δυνατό τρόπο άρχισε για τους Πειραιώτες η τέταρτη και τελευταία περίοδος στο Βελιγράδι. Ο Μπολομπόι έκανε φάουλ για τρεις βολές στον Πάντερ, ο οποίος φυσικά είπε "ευχαριστώ" στο "δώρο" και ήταν απόλυτα εύστοχος για το 63-52 (+11). Ο Ολυμπιακός πέτυχε το πρώτο του τρίποντο στη συνάντηση μετά τη 16η προσπάθεια(!!!), με τον ΜακΚίσικ ειδικότερα να σκοράρει από τα 6.75 και να μειώνει στους 7 (65-58).

Ο Μπολομπόι είχε εξελιχθεί σε αρνητικό πρωταγωνιστή, καθώς μετά από νέο δικό του λάθος (σ.σ. βήματα), έδωσε τη δυνατότητα στον Έξουμ να συνδεθεί και πάλι με το καλάθι (70-61). Η Παρτιζάν πάτησε περαιτέρω "γκάζι", έφτασε ακόμα και στο +16 με το τρίποντο του Πάντερ από τα 8 μέτρα (79-63), πανηγυρίζοντας μεγάλη νίκη με τη λήξη χάρη στο τελικό 90-75.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα εδώ.

Τα δεκάλεπτα: 27-22, 48-34, 60-52, 90-75.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags