Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "Αταμάν και Λάσο αρμόζουν στον ΠΑΟ - Λεφτά στο πηγάδι - Ξεκάθαρο φαβορί ο Ολυμπιακός, αλλά..."
Μπάσκετ
| 2023-03-25 12:45:00

"Αταμάν και Λάσο αρμόζουν στον ΠΑΟ - Λεφτά στο πηγάδι - Ξεκάθαρο φαβορί ο Ολυμπιακός, αλλά..."

του Γιώργου Κτενά
"Αταμάν και Λάσο αρμόζουν στον ΠΑΟ - Λεφτά στο πηγάδι - Ξεκάθαρο φαβορί ο Ολυμπιακός, αλλά..."

Οι μεγάλες μεταγραφές, ο νέος προπονητής και το μπάτζετ που ανεβαίνει. Πώς και γιατί έγιναν μεγάλα λάθη τη φετινή χρονιά στο Τριφύλλι, γιατί η έλευση ενός πολύ καλού προπονητή δείχνει πως... γυρίζει ξανά η σελίδα στον σύλλογο και τι μπορεί να αλλάξει ενόψει των τελικών στη Basket League.

Παναθηναϊκός: Με αφορμή την ήττα των Πράσινων από την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ, αλλά και τα ονόματα των Λούκα Βιλντόζα και Εργκίν Αταμάν που βρίσκονται τις τελευταίες ώρες στο ρεπορτάζ του Τριφυλλιού, το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Κώστα Βαϊμάκη.

 "Άλλο το dna του Παναθηναϊκού - Έχει δώσει λίστα ο νέος προπονητής; - Ανεβαίνει το μπάτζετ"

"Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να χαίρεται ή να αισθάνεται καλά επειδή ήταν ανταγωνιστικός σε ένα ματς κόντρα σε μεγάλη αντίπαλο. Το dna του είναι να παίζει και να κερδίζει καλούς αντιπάλους, με καλό μπάσκετ. Όχι να κοντράει μέχρι ένα σημείο μεγάλους αντιπάλους", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος στο sportdog.

Το ρεπορτάζ έφερε στο προσκήνιο το όνομα του Βιλντόζα για τον Παναθηναϊκό, αν και από την ομάδα αποσυνδέθηκαν από την περίπτωσή του.

"Προφανώς αν θέλει να γυρίσει σε μια κανιοκότητα και κατάσταση που υπήρχε πριν από μερικά χρόνια, πρέπει να στοχεύει σε τέτοιους παίκτες. Αν θα είναι ο Βιλντόζα ή κάποιος άλλος αυτός που θα έρθει, αυτό είναι άλλο θέμα. Γιατί αυτό εξαρτάται και από τον προπονητή που θα έρθει, γιατί θα πρέπει πρώτα να συμφωνήσει με προπονητή για να γίνει ο σχεδιασμός. Για να μην δημιουργηθούν προβλήματα με παίκτες που, ίσως, δεν τους θέλεις ο νέος τεχνικός. Εκτός αν όντως έχει υπάρξει συμφωνία με προπονητή και όντως έχει ανάψει πράσινο φως, έχει δώσει λίστα και προχωρούν έτσι οι υποθέσεις".

Με τους Πράσινους έχει συνδεθεί και το όνομα του  Αταμάν;

"Ο Αταμάν ή ο Λάσο, είναι προπονητές άλφα διαλογής, αρμόζουν στο όνομα και την ιστορία του Παναθηναϊκού. Προπονητές εγνωσμένης αξίας, που έχουν μάθει να δουλεύουν με μεγαλύτερο μπάτζετ βέβαια. Άρα πιθανή έλευσή τους θα σημαίνει ότι η διάθεση της ομάδας είναι να ανεβάσει το μπάτζετ, θα φύγει από το έσοδα-έξοδα ή το 7-8 εκατ. ευρώ μπάτζετ".

"Λεφτά στο πηγάδι - Αυτά άλλαξε ο Σερέλης - Προσοχή με τον Παπαγιάννη" - Ατάκα για Ολυμπιακό

Πάντως χρήματα, τελικά, δόθηκαν και φέτος στην ομάδα.

"Τα λεφτά με τον τρόπο που ξοδεύτηκαν φέτος ήταν σαν που έπεσαν σε πηγάδι. Ο Παναθηναϊκός είχε κακοφτιάξει από το καλοκαίρι το ρόστερ του, προσπάθησε να μπαλώσει, έφτασε σε σημείο να έχει 9 ξένους, τώρα 8 και και παίζουν οι 6 στην Basket League".

Τι θα μπορούσαμε να πούμε για τις αλλαγές που έχει κάνει ο Σερέλης στην ομάδα;

"Με τον Σερέλη έχουμε δει έμφαση στο αμυντικό κομμάτι, που δείχνει πιο σφιχτή η ομάδα, έχουμε δει παίκτες που βρίσκουν ρόλο που δεν είχαν όπως ο Γκριγκόνις και ο Μαντζούκας, υπάρχει στόχευση να ταϊστεί το 5άρι για αυτό και οι Παπαγιάννης και Γκουντάιτις πηγαίνουν καλύτερα, κυκλοφορούν καλά την μπάλα. Είναι κάτι που βοηθάει την ομάδα από το να είναι στατική η ομάδα, να κυκλοφορεί καλύτερα την μπάλα. Ο Σερέλης βάζει βασικά στοιχεία του μπάσκετ που έκανα και λειτουργούν μέχρι στιγμής. Βέβαια δεν έχουμε δει πλήρη την ομάδα για να δούμε τι μπορεί να μας παρουσιάσει. Λείπουν σημαντικοί παίκτες για το παιχνιδι που θέλει να παιξει. Όταν θα είναι όλοι υγιείς θα είναι πιο βελτιωμένη η ομάδα".

Τελικοί με Ολυμπιακό;

"Δεν ξέρω αν φτάνει αυτή η διαφοροποίηση για τον Ολυμπιακό, αλλά να είναι ανταγωνιστικός ο Παναθηναϊκός και όχι προβληματικός. Προς το παρόν έχει μεγάλο πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός, αλλά όταν φτάνουμε σε εκείνο το σημείο παίζουν ρόλο πολλά όπως η ψυχολογία, οι απώλειες από τραυματισμούς κ.λπ. Ο Ολυμπιακός θα έχει δυναμική αν βρεθεί στο Final 4 αλλά μπορεί και να είναι απογοητευμένος ή κουρασμένος αν δεν πάρει την κούπα. Τώρα όμως είναι ξεκάθαρο φαβορί, έχει εξαιρετική ομάδα, έχει προπονητή που παίρνει το καλύτερο που μπορεί, έχει ισορροπία στις γραμμές του. Μακάρι και ο Παναθηναϊκός να ανέβει σκαλοπάτια και να είναι ανταγωνιστικός στους τελικούς".

Για τον Παπαγιάννη που λήγει το συμβόλαιό του και υπάρχουν σειρήνες από το ΝΒΑ;

"Θα βασιστεί ο καλοκαιρινός σχεδιασμός από τι θα γίνει με τον Παπαγιάννη που λήγει το συμβόλαιο. Υπάρχει η δυνατότητα να πειστεί ότι μπορεί να φτιαχτεί κάτι καλύτερο και να παραμείνει; Γιατί αν τον χάσει θα χάσει αφενός μια κολόνα κάτω από το καλάθι, έναν ακόμα Έλληνα παίκτη, αλλά και τον αρχηγό του. Το ίδιο είχε συμβεί και πέρσι με τον Παπαπέτρου, η ομάδα χρειάζεται καλό ελληνικό κορμί για να γυρίσει σελίδα".


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Σκότωσε" τον Ολυμπιακό και... έρχεται στον ΠΑΟ - Πρέπει να γυρίσει άμεσα "διακόπτη" ο Μπαρτζώκας!


Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags