Facebook Pixel Οι «μάχες» των δύο «αιωνίων», Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, στην Ευρώπη
| 2023-03-31 09:56:00

Αρχίζει το ματς! Οι "μάχες" Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στην Ευρώπη - 23 παιχνίδια στην Ευρώπη

Sportdog Team
Αρχίζει το ματς! Οι "μάχες" Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στην Ευρώπη - 23 παιχνίδια στην Ευρώπη

Για 23η φορά στην Ιστορία, θα βρεθούν αντιμέτωποι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, την Παρασκευή (31/3, 21:30), αναμέτρηση που θα πραγματοποιηθεί στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής της Euroleague. O Ολυμπιακός έχει αναδειχτεί νικητής τις 15 φορές, ενώ ο Παναθηναϊκός επτά, στα 22 ευρωπαϊκά ντέρμπι «αιωνίων» που έχουν προηγηθεί.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό ως πρώτος του βαθμολογικού πίνακα, με 22 νίκες - 9 ήττες και καθώς ισοβαθμεί με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «ρετιρέ», η νίκη επί των «πρασίνων» είναι επιβεβλημένη αν θέλει να τερματίσει πρώτος στην κανονική περίοδο, με τρεις αγωνιστικές ν' απομένουν μέχρι να «πέσει η αυλαία» της regular season. Οι «πράσινοι» βρίσκονται στην... ουρά με 11 νίκες - 20 ήττες και στο ΣΕΦ θα μεταβούν χωρίς καμία πίεση, αφού το ευρωπαϊκό ταξίδι θα ολοκληρωθεί σύντομα γι 'αυτούς. 

Η ομάδα του Πειραιά μετρά 12 διαδοχικές νίκες επί του Παναθηναϊκού σε όλες τις διοργανώσεις και θα διεκδικήσει μία 13η! Στη Euroleague, το «ερυθρόλευκο» νικηφόρο σερί περιορίζεται στο 3-0. Η τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στην Ευρώπη από τους «πράσινους» είτε εντός είτε εκτός ήταν στις 5 Φεβρουαρίου 2021, όταν ο Παναθηναϊκός δυσαρέστησε τους Πειραιώτες μέσα στο ΣΕΦ περνώντας με 88-77 από το Φάληρο, για την 24η αγωνιστική της Euroleague.  

Στις 8 φορές που έχουν «διασταυρώσει τα ξίφη τους» στην έδρα του Ολυμπιακού (δεν συμπεριλαμβάνονται οι «μάχες» τους στα φάιναλ φορ, οι Πειραιώτες έχουν χαμογελάσει τις επτά και έχουν ηττηθεί μόνο μία, το 2021.

Οι τρεις «μάχες» Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού ήταν σε ουδέτερη έδρα και συγκεκριμένα σε ημιτελικό φάιναλ φορ (1994 Τελ Αβίβ, 1995 Σαραγόσα και 2009 Βερολίνο), με τους «ερυθρόλευκους» να φτάνουν στον τελικό στα πρώτα δύο, χωρίς όμως να σηκώσουν το τρόπαιο, και τους «πράσινους» στο τρίτο, όταν στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης για 5η από τις 6 φορές στην Ιστορία τους, στο Βερολίνο το 2009. 

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετρά έξι νίκες στις οκτώ φορές που έχει υπάρξει όρθιος σε ντέρμπι «αιωνίων» στην Ευρώπη. Για πρώτη φορά κοουτσάρει στην ελληνική «μητέρα των μαχών» στην Ευρώπη ο Χρήστος Σερέλης, πρώτη βέβαια και ως προπονητής του Παναθηναϊκού. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags