Ο Ολυμπιακός θριάμβευσε την Τετάρτη (3/5) στην Πόλη και είναι πλέον πολύ κοντά στη πρόκριση στο φάιναλ-φορ του Κάουνας. Προηγείται με 2-1 και έχει δύο ευκαιρίες για να τα καταφέρει. Αν και την ίδια ώρα ο Μπαρτζώκας και οι συνεργάτες του ξέρουν ότι τα πράγματα είναι δύσκολα καθώς η Φενέρ είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική σε αυτά τα παιχνίδια.

Ο Κώστας Σλούκας ήταν ο πρωταγωνιστής της χθεσινής τεράστιας νίκης. Ο διεθνής γκαρντ πραγματοποίησε τρομερή εμφάνιση με 25 πόντους και 6 ασίστ, και κυρίως πιστώνεται το ότι έβαλε το σουτ της νίκης. Αν δεν τα είχε καταφέρει, τώρα τα δεδομένα για όλους τους εμπλεκόμενους θα ήταν πολύ διαφορετικά.

Παράλληλα έχει γίνει θέμα αυτό, που είπε ο 33χρονος παίκτης στα αποδυτήρια: «Είμαι ηγέτης; Με 20 λεπτά συμμετοχής;» ήταν το σχόλιο του Σλούκα όταν τον αναφώνησαν ηγέτη (δείτε το ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ) . Είναι γνωστό στους κόλπους του μπάσκετ ότι ο διεθνής γκαρντ θέλει να παίζει περισσότερο και άλλωστε όταν ρωτήθηκε σχετικά χθες απάντησε μάλλον ευγενικά: «Είναι θέμα του προπονητή του μου πόσο θα με χρησιμοποιήσει» τόνισε. Ο Σλούκας δεν έχει σοβαρό πρόβλημα με τον Μπαρτζώκα, αλλά θέλει να έχει καλύτερη διαχείριση, κάτι, που δεν έχει. Και όλα αυτά ενώ τελειώνει το συμβόλαιό του τον επόμενο μήνα.

Αναφέρθηκε πριν από μερικές μέρες ότι η Ρεάλ τον θέλει πολύ, γενικότερα ότι μπορεί να φύγει από τον Πειραιά, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι το να μείνει στον Ολυμπιακό είναι κι αυτό, που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες. Ηδη μάλιστα οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κάνει κάποια συζήτηση μαζί του. Αν ο Ολυμπιακός κρατήσει τον Σλούκα, θα μπορέσει να χτίσει με ηρεμία το ρόστερ του ακόμη κι αν φύγει ο Βεζένκοφ.

Σαφώς ο Ολυμπιακός θέλει να μείνει και ο Βεζένκοφ, αλλά αν δεν γίνει αυτό, έχει καλύψει ήδη την θέση με Ελληνα, αφού πήρε το σχετικό διαβατήριο ο Ουόκαπ.

Και από κει και πέρα οι Πειραιώτες θα πάνε να αλλάξουν κάποιους από τους ξένους τους, όπως τον Κάνααν και τον Μπολομπόι, ενισχύοντας έτσι ακόμη περισσότερο το ρόστερ τους. Ο Βεζένκοφ θα είναι τεράστια απώλεια αν φύγει, αλλά η ζωή συνεχίζεται σε όλες τις ομάδες, σε όλο τον κόσμο.

Π.χ. μπορεί να κινηθεί να πάρει πίσω τον Λεντέι της Παρτίζαν ο Ολυμπιακός ή να πάει να φέρει ένα «4άρι» από το ΝΒΑ.

Παρεμπιμπόντως στους δρόμους της Αθήνας κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Αλεξέι Ποκουσέφσκι, αλλά δεν υπάρχει ενδεχόμενο επιστροφής του στον Πειραιά, καθώς έχει συμβόλαιο στο ΝΒΑ με την Οκλαχόμα. Και εκεί θέλει να συνεχίσει την καριέρα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιαννακόπουλος: "Βήματα ο Σλούκας - Με δάσκαλο τον Κιλλ Μπιλ και Αναστόπουλο..." (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)